Sledujte nás:

Datum registrace: 26. 08. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

kirione

Sebekoučink

Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 12
Celkem: 1061
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Přátelé

Stob skupiny

kirione

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

proč by si každý měl zkusit projít se s berlemi

07. 06. 2014

Ahoj vespolek,

jak už víte z minulého zápisu povedlo se mi pochroumat si ve středu kotník.. Nakonec jsem dostala k doktorovi, ale jen to prohmatal - řekl, že to vypadá dobře a prý to mám začít co nejdřív to půjde zatěžovat chůzí po rovném podloží, ideálně trochu do kopce nebo cyklistikou bez kopců na nejnižší převod.. Takže mi dneska končí flákání, už to téměř nebolí a těším se, že se zvednu :)

proč ale píšu o berlích? nikdy předtím jsem je nepotřebovala - ale v pátek jsem prostě musela do práce a nebyla jsem si jistá, jak to půjde, tak jsem si je půjčila od mého sportovněji založeného bratříčka.. a jak jstě mnozí z vás ví, není to žádná legrace.. mám to na nádraží  2 km a jen přijít na to, která noha má jít první byla docela komedie.. měla jsem je jen na odlehčení, zvládla jsem chodit i bez nich jen jsem tu nohu nechtěla moc zatížit (přece jen mám 100 kg).. ale chvílemi jsem přemýšlela, že milé berle odhodím do křoví s výkřiky hodnými bandy dlaždičů.. vydrápat se do vlaku bylo asi nejtěžší, za to mě pak hned pouštěli sednout jako invalidu. od vlaku do práce už to mám naštěstí jen kousek a tak jsem dorazila v pořádku. Jen co jsem dosedla, píše mi jedna kolegyně, jestli mě nemá někde vyzvednout a pomoc mi do práce.. druhá mi začala hned podsluhovat a nosit vodu a kávičky... třetí mi sebrala svačinu a oloupala mi okurku i kedlubnu, abych se náhodou nemusela zvednout :) pak mi holky přinesly oběd, a abych náhodou nevypadala jako otrokář amatér, tak mi na plánovanou organizační schůzku nesla každá kus věcí a já si kráčela krok sun krok s prázdnýma rukama v závěsu.. po práci už byla noha zase o krapet lepší a metro s přestupem jsem zvádla s přehledem.. na cestu zpět jsem měla odvoz a tak jsem odhodila s chutí berle.. 

byl to jen jeden den, ale zjistila jsem hromadu věcí - za jedno mám kolem sebe skvělé lidi :) jak kolegyně, tak rodinu a jsem moc ráda, že je mám.. třeba to nejsou "přátelé", ale jsou to lidé, kteří o mě mají starost a kteří jsou ochotní mi pomáhat, i přesto a možná i právě proto, že si o pomoc neříkám.. 
za další - chodit s berlemi je nepraktické, nepohodlné a pěkná otrava - nechci dopadnout jako moje babička, která bez nich už roky nevyjde kvůli vysoké váze a poničeným kloubům.. pravděpodobně k tomu taky jednou dospěju, ale rozhodně nechci aby mě to potkalo už po padesátce jako jí.. tohle je přesně to motivační nakopnutí, které jsem potřebovala.. říkat si hubnu pro zdraví je hrozně abstraktní - za to mít v ruce berle a říct si: "hubnu, abych nemusela chodit za pár let s tímhle" - to je názorné až až..
Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

18. 06. 2014 07:39
Jojo.. Berle sou peklo.. Já měla berle na skoro půl roku.. Nejdřív se o mě všichni starali a bylo to fajn, ale po několika měsících už všem přišlo normální, že ty berle mám a občas jsem musela o pomoc hold prosit..
Jinak docela jsem si o berlích zpevnila ruce.. Na druhou stranu jsem se furt válale, protože jsem nemohla používat celou jednu nohu, tak jsem dost ztloustla. A jsem na sport zvyklá, ale jednou sem měla i takovej svalovej záchvat v rukou, že jsem musela zůstat celej den ležet.. Nedokážu si představit chodit o tom dýl.
Tobě přeju, ať to máš určitě v pohodě :)
08. 06. 2014 20:37
Máš svatou pravdu :-) s betlémů jsem padala 3 měsíce po operaci kolena a to jsem byla o 30 let mladší a lehčí to už si ani nepamatují o kolik:-) :-) Já měla vavřínu ty kotník taky díky schůdku a to byl jediný široko daleko a navíc druhý den dovolené...:-) :-) Paráda.Tobě přeji ať je brzy fajn:-)
08. 06. 2014 17:29
Berle jsou určitě hrůza, já je naštěstí nikdy nepotřebovala,ale mamka je měla po výměně kolene. Ještě doteď s nimi chodila ven na dlouhé procházky,ale včera s nimi švihla do kouta, vytáhle ,,fofr hůlky", co od nás dostala k narozkám a že bude ,,honit machra" s nimi a berle už nechce ani vidět :-))
08. 06. 2014 07:19
Ano - všechno je to v hlavě a jestli tohle byl ten správný důvod k nakopnutí,pak hurá berlím :-)))
08. 06. 2014 06:01
děkuji všem za komentáře :) zvlášt ten poslední od pejsky mě rozesmál - to je opravdu výkon.. možná by to bylo i na zápis do české knihy rekordů :) jinak u mě to vypadá docela dobře - pěšmo mi to moc nejde, ale kolo jde docela dobře - sice poloviční rychlostí co obvykle a jen tam, kde to nedrncá.. ale jedu :)
07. 06. 2014 17:53
Hlavně, že to nemáš zlomené. On ale výron umí taky pořádně potrápit. Znám na vlastní kůži obojí. A berle ? Na ty vzpomínám s hrůzou dodnes - a je to dva roky co jsem se bez nich neobešla. Tři měsíce ležení s nechodící sádrou. Taky kotník. Obvykle se to stane při banální záležitosti. Tobě při přehlédnutí schůdku. Mě po chůzi trávníkem po rovině, kam jsem šla sebrat výpěstek našeho psa. Cestou zpátky jsem špatně šlápla a byla zlomená noha v kotníku. Jsem asi jediný člověk na světě, kdo si dokázal zlomit nohu pro psí hovno. Tolik pro tvoje rozptýlení. :-))
07. 06. 2014 09:29
hlavně, že jsi v pořádku, držím palce ať Ti želva pochoduje a berle nikdy nepotřebuješ.
07. 06. 2014 09:08
tak to sis pěkně užila :-)) Já chodila s berlemi 6 měsiců a to jsem nejezdila MHD, ale stačí jen, když bydlíš v domečku v patře...
Utrhla jsem si při lyžování vazy a meniskus... takže to byly 2 oprace běhěm 3 měsíců....užila jsem si berlí jak pod pažemi , tak francouzských holí...
takže ANO... kondice a být v pohodě je fakt důležité :-)
07. 06. 2014 09:06
tak to se máš ,já mám kolegyně na ránu,rodinu k ničemu jen mý synové jsou moje opora.Tím že jsem si rozlámala jako dítě kotník ty pocity znám přikaždé změně počasí a je jedno zda jsem hubená nebo silná.A hlavní je že jsis mohla vyzkoušet věc která by tě jednou čekala a ty jsi schopná to ještě odvrátit .Přeji atˇ se ti daří a pokud budeš skvělá a hubená tak aby ti ta postava vydržela bez jojo efektu
07. 06. 2014 09:06
Ano,není to jednoduché chodit o berlích :-(,bohužel mám již několik zkušeností a za nedlouho mě čeká celý měsíc :-(.Myslím si,že sis našla důvod,proč hubnout a je to dobrá motivace :-).Moc ti přeji,aby ses k berlím už nikdy v životě nemusela vrátit díky nadváze a opotřebení kloubů.Není to s nima potom vůbec jednoduchý život jak sis sama mohla vyzkoušet.Ještě když víš,že je máš dočasně,tak je to vpohodě-dá se to přežít a brzy si na ně zvykneš o to raději je odložíš.Ale vědomí,že už je budeš potřebovat po celý zbytek života je fakt děsné :-(.
07. 06. 2014 08:52
Je dobře, že máš super kolegyně a rodinu .A utvrdit se v tom, že hubneš nejen pro krásu, ale i pro zdraví je OK :-))Asi je dobré vyzkoušet si na vlastní kůži nemohoucnost a co se vše může stát obezitou. Ale my se nedáme, neb víme jak na to :-)

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři