Sledujte nás:

Datum registrace: 13. 02. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

leenia

Původní Sebekoučink

22 %
0 kg 6 kg

Již zhubnuto: 1.3 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 1965
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Soja

04. 03. 2011

Nedávno mi přišel email o soje a moc radosti z něj nemám :-(
Co myslíte, je na tom něco pravdy nebo je to blbost?

Minulýpátek byl na MTV rozhovor s profesorem Istvánem Csákym o účincíchsóji.

Užvíc jak před rokem si v Anglii všimli, že nejen u dospělýchsportovců, ale i

mezidětmi kolem 13 -14 let se vyskytla 3 - 4 úmrtí na sportovištíchv důsledku nepravidelné činnosti srdce.

Protožepříčinu selhání srdce při pitvách neobjevili, začali hledatspolečné znaky u obětí.

Jedinýmspolečným znakem bylo, že se v jídelníčku vyskytovala sója.

Poměrnémnožství sóji – ne jen mimochodem – obsahuje 4-5x vícženských pohlavních hormonů ( nebo stejně působícíchalkaloidů), než obsahuje jedna antikoncepční tableta. Tatoskutečnost je pro muže ještě nebezpečnější než pro ženy.

Potěchto zjištěních američtí vědci povedli testy na 30-30myších. ( 30 vzorků, 30 kontrolních zvířat) Všech 30testovaných myší, které byly krmeny sójou, zahynulo na selhánísrdce. Myši krmené normální stravou nevykazovaly žádnénesrovnalosti.

Profesorpo přezkoumání výsledků navrhl zkoumat stravovací návyky i uzemřelých sportovců.

Mimochodem,jedna zajímavost - začátek obrovského nárůstu všechalergických onemocnění se signifikantně shoduje se všeobecnýmpočátkem používání sóji jako potraviny.


Vnedávné minulosti oběhl svět také článek o margarínu, jako oumělé potravině – ropný produkt.

Zdesója vystupuje též jako produkt vynalezený potravinářskýmprůmyslem, ze kterého se dá lacino vyrobit velké množstvípotravin. I když jsou z ropy a z rychle se rozmnožujícíchsójových bobů. A když se sója ještě geneticky upraví.....hotová katastrofa.


Nejeztesóju a místo margarínu používejte máslo!!!


Hodnocení (8 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

04. 03. 2011 22:15
Tyhle "strašící" maily jsou jako mor - na každém šprochu sice pravdy trochu, ale že z toho autorům musí vždycky vyjít hotová katastrofa? ;) Tzv. fytoestrogeny se vyskytují v mnoha rostlinách, využívají je jak "přírodní přípravky", které slibují zvětšit ňadra, tak různé čajové směsi, které pije řada žen na zmírnění klimakterických potíží... Soja je celkem významný alergen, to ví řada alergiků, hlavně dětem by se měly dávat sojové výrobky opatrně - ostatně jako i kravské mléko, jsou i děti, které nesnáší vaječný bílek... (Teď mě napadá, nepamatujete si lidičky sojový suk za korunu třicet? Nedávno jsem zjistila, že se ještě vyrábí!). Je mi 42, a když jsem začala mít v dětství alergické potíže, tak obvodní doktoři ještě vůbec netušili, co to alergie je a v nemocnici byla alergologická ordinace s jedním doktorem pro celý kraj... dostala jsem Dithiadem, tak jsem si mohla vybrat - buď léto prospat, nebo prokýchat a proslzet... No nic, to je vedlejší, jen jsem chtěla říct, že soju tady tehdy skoro nikdo neznal a používala se nanejvýš na ty cukrovinky... a ten suk, i když byl oblíbený, za to asi nemohl... :-D A stejně se právě v naší generaci "rozjely" alergie ve velkém a dnes je vzácné spíš miminko, které žádnou alergii nemá...
04. 03. 2011 21:35
No, zkusila jsem první řádek zadat do Googlu a vylezla mi spousta stránek, kde byl uveřejněn přesně tenhle text. Byly různě datované - ale ve všech se psalo, že "minulý pátek byl na MTV...". Některé weby byly od pohledu obskurní - psychoastrologická poradna apod. Prostě podle mého názoru je tohle typický hoax a já bych si tím vůbec nelámala hlavu!
04. 03. 2011 16:20
Když čtu nějakou takovou katastrofickou zprávu, vždycky mě napadne, že úplně nejvíc nebezpečné pro člověka je - narodit se.
04. 03. 2011 16:14
mě zase jednou přišel e-mail, který poukazoval na podobné výzkumy. Vzešlo z něj, že prakticky není možné cokoli jíst, protože je to pro tělo nevhodné.
A stejně tak už tu předtím byl ten článek o pangasovi. Odkud Vám chodí takovéhle e-maily?
A navíc, třeba tu není uvedeno, na jaké množství sojového masa je tolik těch hormonů, navíc nejíme ho přece nonstop...
tyhle bulk-maily mi příjdou naprosto zcestné a jsem rázně proti nim...
04. 03. 2011 14:41
Souhlasím s j-kyttkou: když se tím člověk neláduje každý den od rána do večera, tak to asi nebude taková hrůza.
No jo, vědci... vždycky něco vykoumají, tvrdí lidem, že se bez toho neobejdou a za pár let nám poví, že je to jinak.
P.S.: margarín ani máslo nejím přes 10 let ;-) A ani to máslo už určitě není to pravé ořechové a kdo ví, kolik v něm je toho margarínu, aby se líp roztíralo.
Hádanka: jak dlouho je čerstvé "čerstvé máslo"?
Jo, já vím, než mu skončí záruka ;-), ale že vydrží být hodně dlouho čerstvé, že?
04. 03. 2011 14:31
Můj názor- nic není úplně špatné ani úplně skvělé - viz nedávno článek o rybě panguais - prostě jezme střídmě. A co je v dnešní době ZARUČENĚ nezávadné?????????????????

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři