Sledujte nás:

Datum registrace: 11. 04. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

lenakny

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 594
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Přátelé

lenakny

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Co pouzit misto smetany

01. 05. 2011

Ahoj, holky, mozna hloupy dotaz, kdyz hubneme, ale prece ... co pouzivate misto smetany? Treba do omacek. Chtel jsem si na zitra udelat kureci s penne a porkovou omackou, jenze do ni se dava smetana, ta asi neni idealni :( Obvykle pouzivam lucinu do salatu, kdyz chci neco jen tak lehce "spojit", ale k tomu porku mi to moc nejde.
Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

02. 05. 2011 09:34
Nonno: diky za navod :) tu omacku delam taky, ale ciste jen cesnek, olej, rajcat + maximalne syr na posypani (popr. pridam jeste do te omacky dam opect trosku nejake hodne dobre sunky, mirne do krupava); je to dobrota
02. 05. 2011 09:30
Sojový nápoj vůbec neředím vodou. Krásně se rozpouští. Přidávám až úplně nakonec vaření.Používám na bílé polévky i omáčky.A jestli mohu, tak přidám jednu mňamku, kterou,když přijede můj dvanáctiletý vnouček, musím uvařit. Těstoviny Penne Rigate a omáčka z olivového oleje, česneku, rajčat bazalky a úplně nakonec přidám právě ten sojový nápoj. Místo sýra. Pak vmíchám ty Penne. Sýr se může přidat až na talíři, ale taky nemusí.A vnouček má rád pálivé, tak ještě trochu čilli. Tak dobrou chuť...
02. 05. 2011 08:45
Jinak dnesni obed mam s tou 12% smetanou. Semaforky v naplanovanem jidelnicku jsou zelene, procentualni rozlozeni prijmu taky ok, tak snad jeden maly hrisek v podobe smetany nebude vadit.
02. 05. 2011 08:40
Nonno: Nad tou sojovou nahrazkou jsem uvazovala, ale ta susena me teda nenapadla - hledala jsem tekutou. Tu susenou predpokladam nejak naredis vodou, ze?
Janeta, Nonno: ten cottage nemusi byt spatny napad, neni tak kysely. Hned dneska vyzkousim, diky,
01. 05. 2011 20:58
já všude cpu sýr cottage, výborný k zapékání, do salátů, na chleba , no prostě místo smetany cotage a zapéct. výborné!!!!!!
01. 05. 2011 19:35
Do salátů používám sýr Cottage a do omáček a na ty těstoviny sušený sojový nápoj.Sýr Cottage je také dobrý do bramborového salátu místo majolky.
01. 05. 2011 18:07
holky, diky. jak uz jsem psala vetsinou pouzivam lucinu do salatu, to je neco jako jogurt. Kdyz delam maso+zelenina+priloha, tak nedavam nic, maximalne nastrouham tvrdy syr. Zkusim tu 12% smetanu, uvidim, co mi vyjde.
01. 05. 2011 18:01
Je fakt, že na omáčky moc nejsem, ale když už, tak jak říkají holky mléko+12%smetana nebo mléko+zakysaná smetana a rozdíl nepoznáš :)
01. 05. 2011 17:59
Dá se koupit i 10%ní smetana (nebo 12%?). Když si nenaložíš té omáčky kotel, tak v pohodě - občas ji při vaření taky použíívám. Někdy dávám místo smetany bílý jogurt.
01. 05. 2011 17:43
Já smetanu nedávám když tak trochu zakysané,ale je tady spousta šikovných kuchařek určitě ti poradí ,taky jsem zvědavá???Já když těstoviny s kuřecím tak k tomu zeleninu a navrch třeba nastrouhám sýr.

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři