Sledujte nás:

Datum registrace: 08. 01. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

lenkavy

Sebekoučink

Zahájení: 21.10.2019
Ukončení: 13.01.2020
Cíl: Zhubnout

0 %
0 kg 1 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Zaplacený cyklus je přístupný do 15. 1. 2020

Získané body

Tento měsíc: 30
Celkem: 980
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

lenkavy

Jak psát blog?

Výzva č. 16: Vejce snesu klidně denně

21. 04. 2019

Aneb kulinární inspirace a vejce natvrdo 10x v hlavní roli..:-)

Nevíte, co s vykoledovanými vejci? Přinášíme několik kulinářských tipů!

A protože z článku již víte, že vejce si zdraví lidé mohou dopřávat denně, budou se Vám naše tipy hodit třeba i častěji..:-)

Protože jsme 4členná rodina, recepty jsou uvedeny většinou v množství pro 4 osoby.

A protože vařím až příliš často, nerada stojím u plotny dlouhé hodiny. Klasické recepty ráda měním (např. bez smetany, hroudy másla, bílé mouky apod.), aby byly rychle připravené a nutričně kvalitní. Páni Gurmáni mi snad odpustí. Ale věřím, že tady na STOBklubu pochopení jistě najdu.

1. Chléb s máslem, vejcem a k tomu nějaká zeleninka

Nevím jak u Vás, ale u nás je tahle nejobyčejnější kombinace nejoblíbenější. Mňam! Pokud potřebujete odlehčit od tuků, namísto másla je skvělý tvaroh nebo čerstvý sýr typu lučina.

2. Sendvič s vejcem a tuňákem

Tohle je opravdu skvělá svačina!

Oblíbená a chutná kombinace, ideálně s celozrnným chlebem, který lze potřít lehce hořčicí. A nezapomeňte opět na zeleninku...:-)

Variant je ale nespočet a domácí příprava se s kupovanými variantami sendvičů a baget opravdu nedá srovnávat. 

3. Vaječná pomazánka

Věřím, že každá rodina má tu svou oblíbenou...  

Recept je jednoduchý, vejce natvrdo nakrájíme a smícháme s „něčím“. To „něco“ může být tvaroh, čerstvý sýr (žervé apod.), odkapaný jogurt či zakysaná smetana apod.

Recept na jednu takovou pomazánku najdete zde

Pokud je základem vašich pomazánek máslo, pomazánkové máslo nebo majonéza doporučuji odlehčit od množství tuku. Nemusíte se bát, pomazánky jsou i přesto vynikající. Ochutit lžičkou majonézy je povoleno, ale vejce by v majonéze plavat opravdu neměla.

Do pomazánky lze pro obměnu přidat např. cibuli, jarní cibulku, medvědí česnek, pažitku, nastrouhanou mrkev, ředkvičku, tuňáka atd. Dochutit lze solí, pepřem, lžičkou hořčice nebo již zmíněnou majolkou.

Vyzkoušet můžete i variantu vaječné pomazánky s koprem. Tuhle báječnou pomazánku donesla na ochutnávku jedna z klientek do kurzu STOB. Kopr udělá z obyčejné vajíčkovky delikatesu.

Můj oblíbený recept: 1 velké balení lučiny, 1 - 2 lžíce jogurtu, 1 lžíce majonézy, 6 vajec a nakrájený, čerstvý kopr. Dochuťte solí a pepřem dle chuti.

4. Pomazánka z vajec a cizrny

Tahle kombinace mě naprosto uchvátila. Skrze dceřinu alergii na bílkovinu kravského mléka jsem musela naše oblíbené pomazánky přetvářet do bezmléčných podob a tenhle pokus u nás doma předčil i originál. 

Recept: 100 g uvařené cizrny rozmixujte se 4 vejci a lžící majonézy. Lze přidat i 2 lžíce bílého jogurtu, dochuťte solí a pepřem.

5. Skotská vejce

Ingredience

400 g mletého (libového) masa, 4 ks vajec, 1 syrové vejce, sůl, pepř, oblíbené koření

Postup

Mleté maso promíchejte se syrovým vejcem a vašim oblíbeným kořením. Natvrdo uvařená vejce oválejte v mouce (maso na nich bude lépe držet), obalte v masové směsi a upečte v troubě.

V originálním receptu se vejce v masové směsi ještě obalují ve strouhance a smaží či fritují. Tohle si ale odpouštíme a namísto smažení pečeme v troubě.

Na talíři podávejte rozpůlené, vypadá to moc hezky...:-)

A kdo by si chtěl vaření urychlit, pak nemusí balit každé vejce zvlášť, ale vytvoří jednoduše roládu. 

6. Salát NICE

Vejce se skvěle hodí i do zeleninových salátů, salát tak obohatíte o cenné bílkoviny. A tenhle recept Vás přenese k Azurovému pobřeží...:-)

Ingredience

Brambory 400 g, zelené fazolky 400 g, konzervovaný tuňák 200 g, zálivka, vejce 4 ks, ledový salát, černé olivy

Postup

Brambory uvařené ve slupce oloupejte, nakrájejte na plátky a lehce posolte.

Mražené fazolky povařte pár minut ve slané vodě a poté propláchněte co nejvíce studenou vodou (zůstanou krásně zelené) a také nakrájejte na šikmé kousky. 

Připravte si zálivku ze 4 lžic panenského oleje, 2 lžic medu, 2 lžic francouzské hořčice a citrónové šťávy.

Salát natrhejte na malé kousky a dejte do velké mísy. Promíchejte s fazolkami, bramborami a zálivkou. Na talíři ozdobte svou porci kousky tuňáka, poklaďte vejcem a olivami. 

7. Španělský ptáček tak nějak jinak

Miluji tohle jídlo, ale jeho příprava je na mne zdlouhavá. Z originálního receptu jsem si ponechala suroviny, ale vařím rychleji a doma všem chutná!

Ingredience

Cibule, olej, sůl, pepř, hovězí zadní maso, nakládané okurky, kvalitní párky (ale ty lze vynechat), vejce natvrdo, plnotučná hořčice, rýže

Postup

Na oleji osmahněte cibuli a hovězí maso (dle nálady krájím na plátky nebo také na nudličky) a opečte, případně přidejte uzeninu. Přidejte vodu a poduste, dokud není maso měkké. Přidejte na kousky nakrájené okurky a vařená vejce, aby se v jídle ohřály. Namísto části vody přidávám i kyselý okurkový lák. 

8. Koláč se špenátem a vejci

Těsto

200 g celozrnné mouky (používám nejčastěji špaldovou), 50 ml oleje, 100 ml vody, půl lžičky soli

Špenátová náplň

Cibule, olej, česnek, mražený listový špenát 600 g, zakysaná smetana 200 g, natvrdo uvařená vejce 4 ks, vejce syrová 2 ks, sůl, pepř. 

Postup

Z mouky, oleje, vody a soli vypracujte těsto a nechejte 30 minut odpočívat. Poté jej vtlačte do dortové formy vyložené pečícím papírem.

Na troše oleje poduste na drobno nakrájenou cibuli a česnek, přidejte špenát, zakysanou smetanu, osolte, lehce opepřete a duste, až špenát povolí a odpaří ze z něj nějaká voda. Směs nechte vychladnout a poté do ní přimíchejte 2 syrová vejce. 

Část směsi nalijte na těsto, proložte vejci natvrdo uvařenými a rozkrojenými na ½ a schovejte pod zbytek směsi. Koláč lze příp. ozdobit i kousky zbylého těsta. Pečeme při 180°C asi 45 minut. 

9. Kuřecí polévka Ramen

V posledních letech velmi narostla obliba zahraničních kuchyní. Možná se i Vám již do cesty připletla vynikající japonská kuřecí polévka Ramen

Ingredience

2 ks kuřecí prso, 4 plodnice hlívy ústřičné, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 nakrájený pórek, 1 nakrájená mrkev
2 cm čerstvého zázvoru, oloupaného a nasekaného (použijte opravdu čerstvý, nikoliv sušený), 2 stroužky česneku, 2 lžíce kvalitní sójové omáčky (např. Tamari, Yamato Shoyu apod.), 160 g nudlí, 4 natvrdo uvařená vejce, 1 jarní cibulka, 1 l kuřecího vývaru, sůl a pepř

Postup

Připravte si kuřecí vývar.

Na pánvi osmahněte pórek a mrkev. Až pórek zesklovatí přidejte česnek a zázvor a opékejte ještě přibližně 2 minutky. Přidejte kuřecí vývar, sójovou omáčku, kuřecí prsa přepůlená na půl a hlívu. Vařte na mírném plameni tak dlouho, až budou kuřecí prsa uvařená a šťavnatá. Kuřecí maso a hlívu vyjměte a nakrájejte na tenké plátky.

Nudle uvařte zvlášť, nebo ve vývaru poté, co z něj vyjmete maso a hlívu.

Polévku servírujte. Do velké misky dejte nudle (pokud jste vařili odděleně), zalijte vývarem a poklaďte plátky kuřecího masa, hlívou a přepůleným vejcem natvrdo. Posypte jarní cibulkou.

Vejce se hodí i do dalších druhů polévek, můžete přidat například do pórkové, špenátové, hráškové nebo jiné zeleninové polévky. Opět tak do jídla dodáte potřebné bílkoviny a taková polévka vás opravdu zasytí.

10. Zlatá chutná klasika

Netřeba psát recepty, každá rodina má již svou oblíbenou a vyladěnou recepturu. Ale za připomenutí určitě stojí!

  • Brambory, špenát a vejce
  • Koprová omáčka
  • Kulajda
  • Omáčka ze zelených fazolek atd.

Omáčky odlehčíte, když namísto šlehačky použijete 12% smetanu na vaření nebo zakysanou smetanu.

A co děláte s vařenými vejci Vy? Rozšíříte náš seznam receptů?

Hodnocení (50 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

24. 04. 2019 21:42
zajímavá inspirace, díky
23. 04. 2019 22:09
Díky za typy. Chutnají mi vajíčka v jakýkoliv podobě, jen na ně zapomínám
23. 04. 2019 18:53
já dělám zapečené těstoviny-uvařené těstoviny zaliji vajíčky a trochu mléka se sýrem a šunkou, může být i jarní cibulka a zapeču
23. 04. 2019 15:05
Vejce mohu opravdu denně, nejraději vařená. Váš poslední obrázek se špenátem a bramborem - tak to mám asi nejraději... brzy si to udělám...
23. 04. 2019 12:22
Mě zaujal ten titulek - je totiž pěkně dvojsmyslně vtipný. ale jinak vajíčka můžu prakticky v jakékoli formě krom pití syrových. Nejradši mám asi pomazánku a volské oko.
23. 04. 2019 10:46
Nejvíce mě zaujala skotská vejce.
23. 04. 2019 10:22
Já mám nejraději vajíčka do skla. Těšila jsem se jak si dám k velikonoční snídani čerstvá vajíčka z farmy pěkně do skla, ale jak bylo všude vajec (do nádivky, do mazance, do beránka) tak mě úplně přešla chuť. Obarvená v cibuli mi naštěstí zbyla jen 4 a ta včera skončila v lehkém salátku s avokádem, kapari a pečenou paprikou.
22. 04. 2019 23:51
Perfektní inspirace, vajíčka mám ráda v jakékoliv úpravě.
22. 04. 2019 20:53
vajíčka mám nejradši na hniličku nebo jak se to říká prostě aby byl tekutý žloutek a do toho si namáčím kousky chleba - moje oblíbená snídaně o víkendu
22. 04. 2019 19:04
Vejce konzumuji podle chuti takže ne pravidelně
22. 04. 2019 16:59
Inspirovala jsem se polévkové ramen a salátem nice. V průběhu týdne dám per tipů či s vykoledovanymi vejci. A že jich mám ????
22. 04. 2019 14:40
My co jsme vyrostli na venkově víme jak často se vejce vyskytovala v jídelníčku našeho dětství, takže plněná vejce nebo pomazánka z játrové paštiky s vejci nebo chleba sádlem a krájenými vejci sypanými pažitkou byla jeho pravidelnou součástí . A to nemluvím o různých omáčkách různých typech luštěninových jídel.
22. 04. 2019 11:34
Děkuji za zajímavé recepty,některé vůbec neznám.
22. 04. 2019 10:26
Vejce jím ráda v jakékoliv úpravě, dobrá jsou třeba na hniličku posypaná strouhaným křenem a politá máslem.
22. 04. 2019 10:07
Moc děkuji za inspiraci, vejce mám ráda a tímto zjišťuji, jak málo si je dávám....
22. 04. 2019 08:04
ako studentka jsem milovala vajíčkový salát, který dělala maminka mojí kamarádky. Z výživového hlediska hrůza, ale ta chuť. Základem byla vajíčka natvrdo a tatarka (v opravdu velkém množství), hořčice, cibulka, sůl, pepř. No dobrota. Všeho ovšem do času. Teď, když už vím, že mám vyšší cholesterol, tak si vejce nejraději dopřávám s listovým špenátem a bramborami nebo s čočkou a žitným chlebem.
22. 04. 2019 07:29
Já taky bez vajec ani ránu. Dostáváme domácí od sousedů a je to dobrota. Pokud je nakupuji, snažím se vybírat "ta lepš" ( volný chov, podestýlka ).
22. 04. 2019 07:15
Já osobně vejce nesnáším, nejsem přece drůbež:-)....ale jinak jsou moje oblíbená potravina a moc mě potěšilo, že po bojkotu výživářů dostala vejce zelenou.Nejsem moc velký masožrout, a po dlouhé době jsem si uvařila špenát a k těm jdou vajíčka všelijak.Mňáám.Vajíčka jsou super, protože v nich není tlusté maso, kosti ani separát.Bylo by fajn, prosadit pro slepičky lepší životní podmínky:-)Jinak moc dobrá jsou”kořeněná vejce natvrdo”.Recept úplně přesně neznám, jedla jsem na návštěvě u cizinců ale určitě se dá dohledat na internetu.Doporučuju.
22. 04. 2019 06:56
Vajíčka jsou pravidelnou součástí mého jídelníčku, někdy s nimi vylepším zeleninový salát. Ale pomazánku s vejci a cizrnou přenesu do školky. A dám vědět, jak jsem uspěla. Španěláky děláme dětem jako Ty a jmenuje se to španělský ptáček v rozletu
22. 04. 2019 05:49
Jakýkoliv způsob, nejraději vajíčkovou pomazánku, dají se přidat i do rybičkové pomazánky. Jen tak nakrájené na chlebu a posypané pažitkou. Taky k čočce a k zeleninové směsi. Vejce na 100 způsobů, všechny je mám ráda :-).
22. 04. 2019 00:28
Téma přesně na dnešek. Jak už jsem psala vloni, jestli zbydou bude pomazánka a koprovka
12. 04. 2018 12:06
Vaječnou pomazánku miluju i vejce míchaná vařená nebo volské oko
10. 04. 2018 16:12
Dělám vaječnou pomazánku. Vejce jsou moc dobré.
02. 04. 2018 22:49
Antoninpetrs:super, skvělý, jsem ráda, že jste recept vyzkoušel a chutnal Vám. Já tuhle kombinaci také miluji. Souhlasím i s ricottou, také mám odzkoušeno a s vajíčky jsou to skvělé pomazánky. Ricotta je lehčeji stravitelná, vyrábí se ze syrovátky, proto lehčeji travime.
02. 04. 2018 12:53
Cizrnu jsem ještě nezkusil, ale udělal jsem ten vajíčkový salát. V mém podání 16 vajec, 500g dobrého 3,5% jogurtu, 250g ricotty (je mnohem sladší než český tvaroh a k vejcím jde mnohem lépe), sůl, pepř, hořčice by bodla, ale tu nemohu použít, protože má dcera alergii a nakonec velká hrst kopru. Věděl jsem, že kombinace vejce-kopr funguje. Miluju kulajdu, koprovku, ale tohle má očekávání ještě překonalo. S kouskem bílého chleba a servírováno na lůžku z ledového salátu famózní. A nutriční hodnoty vychází skvěle. 440kJ vs. cca 700kJ u standardního vaj. salátu, zhruba dvojnásobný obsah bílkovin (což je asi dáno tím, že tam nemám špetku vajec pro chuť jako na pultech s lahůdkami).... Doporučuji.
01. 04. 2018 11:22
Recept s cizrnou vypadá skvěle. Už se těším až ho vyzkouším. Dám vědět jaký měl úspěch. :-)
31. 03. 2018 21:53
Recepty vyzkouším, díky za tipy
31. 03. 2018 19:33
vejce používám nejčastěji do zeleninových salátu,ale i pomazanka je super vyzkouším tu s cizrnou diky za tipy
30. 03. 2018 16:14
vajíčka máme rádi, díky za tipy
29. 03. 2018 23:15
Děkuji za nové kuchařské nápady.
29. 03. 2018 19:21
"Vejce snesu klidně denně" - tedy já ne, ale každá z mých slepic klidně snese vejce denně. Hodně jich rozdám svým blízkým a taky je ráda jím. Určitě vyzkouším některé recepty. Ráda dělám vaječnou tlačenku bez uzeniny, majonézu částečně nebo zcela nahradím jogurtem.
28. 03. 2018 13:49
Udělám vaječnou tlačenku, místo uzeniny dávám šmakoun mexiko.
27. 03. 2018 20:32
Skotske vejce znam pod pojmem pstrosi. Delava je tchyne bohuzel rada smazi. Cizrnova pomazanka zni zajimave o velikonocich vyzkousim..
27. 03. 2018 20:20
bezva tipy, díky, určitě něco vyzkouším...
27. 03. 2018 18:34
Ta cizrnová pomazánka s vejcem zní zajímavě. Otestuji... Díky za tip.
Vejce + tuňák = osvědčená klasika. Doporučuji nakrajené vejce a kouksky tuňáka ve vl. šťávě smíchat s velkými bílými fazolemi (konzerva ve slaném nálevu, nebo si klidně uvařit bílé fazole sami, ale v hodně slané vodě), trochou cibulky, sůl, pepř, pár kapek dobrého za studena lisovaného olivového oleje a kdo má rád může decentně zakápnout balsamikem. Bílkoviny se jen hrnou.....

@ Fila Byla: Skotské vejce je klasika závodních kuchyní. V některých jídelnách se pouze v obalu nachází jen špetka masa pro chuť a vrstva strouhanky je silnější než vrstva směsi. S bramborovou kaší a okurkovým salátem je ale při poctivém dávkování skvělé. Doma ho dělám rád. Je to jeden z nejlehčích receptů hned po tom, kdy se maso nenaplní vejcem. Vždy jsem ho dělal v troubě. Fritézu doma vytáhne jenom sebevrah, který rád každý rok maluje....
27. 03. 2018 16:13
Děkuji za Vaše komentáře a pokud malé či velké koledníky doma nemáte, jak píšete, přesto na vajíčka pravidelně myslete a zapojujte do jídelníčků. Nemusí to být pořád jen šunka, sýr, šunka, šunka, ale pěkně to proložte i vajíčkem....:-) A jestli máte nějaký zajímavý receptík, sem s ním. Viděla jsem vaječnou tlačenku - skvělý tip a díky za něj!
27. 03. 2018 14:23
To je ale receptů :-) Super. Skotská vejce jsem neznala a ostatní jsou také inspirací svou různorodou podobou :-) Díky.
27. 03. 2018 09:54
Recepty vyzkouším začnu jíst víc vajíček
27. 03. 2018 09:54
Recepty vyzkouším začnu jíst víc vajíček
27. 03. 2018 06:22
Díky za inspiraci
27. 03. 2018 05:44
Zajímavé recepty něco podobného občas dělám, ale některé určitě vyzkouším.
26. 03. 2018 20:51
Vajíčka mám ráda na jakýkoliv způsob a určitě některý z receptů vyzkouším. Díky za ně.
26. 03. 2018 18:33
Wow, to je nápadů :-). Tato výzva si zaslouží individuální prodloužení. Už teď mám na uvedená jídla chuť. Děkuji.
26. 03. 2018 18:26
Recepty jsou perfektní, jen nesmí mít člověk nemocný žlučník.
26. 03. 2018 18:21
Vajíčka mám ráda. Spousta inspirace, díky, určitě vyzkouším :-)
26. 03. 2018 16:14
Vaječna tlacenka
26. 03. 2018 15:55
U nás jsou oblíbená volská oka a plněná vejce (žloutek,tavený sýr,hořčice,pepř,sůl,pažitka-našlehat,naplnit do půlek bílků)
26. 03. 2018 14:24
Děkuji moc za skvělé recepty.
26. 03. 2018 11:49
Tento článek mi mluví přímo z duše! Jsem původně holka z vesnice, takže vejce patřila i patří trvale do mého jídelníčku. Taky je kombinují mnoha způsoby, přesto se tu našlo pár receptů, které s chutí vyzkouším.
26. 03. 2018 11:27
to je receptů, určo něco vyzkouším, vajíčka mám ráda
26. 03. 2018 11:21
Syny mám už odrostlé, takže koleda žádná nebude, možná jen něco zbude z vajíček, které obarvím doma ... a ty asi sníme jen tak - tedy recept č.1. Když byli kluci malí a koledu nosili, dělala jsem pak většinou vaječnou pomazánku, chlebíčky, nebo ruská vejce. Díky za recepty, některé neznám - třeba č.6 - až budu mít v létě vlastní fazolky, tak ho určitě vyzkouším, polévka Ramen taky vypadá moc dobře :-) ... jinak vajíčka mám moc ráda, nejčastěji je připravuji jako volské oko, s kváskovým chlebem pokapaným olivovým olejem a čerstvou zeleninou.
26. 03. 2018 11:19
Díky za inspiraci, nejčastěji jím variantu 1. chléb s máslem/ramou/ a k tomu kyselou zeleninu. Vaječnou pomazánku též miluji, vyzkouším odlehčenou. Vyzkouším i další recepty zde.
26. 03. 2018 10:58
Já mám hlad ! To měl být účel ? Děkuji za inspiraci !
26. 03. 2018 10:56
Moc hezké recepty. Určitě nějaký vyzkouším. :-)
26. 03. 2018 09:41
Zrovna jsem si přečetla vše o vejcích v Květech.Dnes ráno jsem dostala chuť na vajíčka na hniličku, ale nezadařilo se mi, tak je mám nakrájená na chlebu s máslem. Velmi mne zaujala ta pomazánka s cizrnou, tu rozhodně vyzkouším.
26. 03. 2018 08:31
Recepty ráda vyzkouším, vejce si dávám každé ráno k snídani.
26. 03. 2018 07:55
Pomazánku: 3 vejce, pom. máslo, strouhaný sýr, sůl, čubrica
26. 03. 2018 07:33
Děkuji za prima recepty, určitě některý vyzkouším.
26. 03. 2018 07:11
Bezva recety, hned některý vyzkouším.
26. 03. 2018 06:58
vejce mám ráda, recepty se mi líbí určitě vyzkouším
26. 03. 2018 06:44
Dík za tipy, ne které znám, jiné ráda vyzkouším. Mám dcerku a ta už letos koledovat prý nejde. U nás na vesnici chodí děti dohromady a je jedno zda kluci nebo děvčata. Tak si letos vajíčka udělám jinak
26. 03. 2018 05:17
Vejce jím pravidelně - vzhledem k singl životu se nevyžívá v jejich dodávání do pečiva, ale pomazánka nebo třeba nakrájená starší houska zalitá vajíčkem - houska se rozpeče, přidají se bylinky .... a já jsem teď ráno ještě nesnídala. Bude snídaně na vidličku
26. 03. 2018 05:06
U nás také vařená vejce jsou nedostatkové zboží :-). Vajíčka máme rádi, asi ten výčet receptů obsáhl všechny, které se obdobně dělají i u nás....:-).
26. 03. 2018 01:17
Vejce stokrát jinak, oblíbené jídelníčkové téma po velikonocích :-)) U nás se dělávala vaječná tlačenka, dokud byli synové doma a nosili pomlázku, dnes spíš barvíme vejce pro koledníky, krom toho nejmladšího ( necelé dva roky) máme samé holčičky ,takže vajíčka jdou spíš z domu než domů :-))
25. 03. 2018 23:26
U nás vejcí nebude, neboť koledníků není :-)
25. 03. 2018 22:51
Teda ne ti koledníci, ale ta vejce skončí v pomazánce. A pokud zbude ještě bramborový salát, uděláme odlehčená ruská vece.
25. 03. 2018 22:49
Jelikož mám dvě dcery, tak vajec po velikonocích nijak velké množství nezbývalo. Leda že jich obarvíme víc, než přijde koledníků. To pak skončili v pomazánce, nebo koprovce.

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři