Sledujte nás:

Datum registrace: 08. 01. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

lenkavy

Sebekoučink

Zahájení: 21.10.2019
Ukončení: 13.01.2020
Cíl: Zhubnout

0 %
0 kg 1 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Zaplacený cyklus je přístupný do 15. 1. 2020

Získané body

Tento měsíc: 30
Celkem: 980
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

lenkavy

Jak psát blog?

Evropský obezitologický kongres ve Vídni - část třetí

20. 06. 2018

Vídeňský kongres potřetí

Obezita je stále tak trochu záhada. No, možná si dovolím napsat, že čím dál větší záhada. Neexistuje její jediná příčina a proto také neexistuje jediné řešení. Jak moc je řešení obezity komplexní vystihuje obezogenní mapa, jež byla součástí mnoha přednášek. 

Jeden z lékařů použil přirovnání, že sestrojit vesmírnou raketu je v porovnání s řešením obezity jednoduché, neb raketa funguje dle jistých pravidel, obezita nikoliv.

Příjemným zjištěním bylo slyšet i z odborných úst, že obezita není problematika týkající se jen energetického příjmu a výdaje, ale je třeba zohledňovat i psychický stav a také kvalitu spánku hubnoucího. Heuréka! Nečetli jste to už náhodou několikrát na STobklubu…:-).

Význam spánku jsme již častokrát zmiňovali i v našich materiálech a nově se můžete těšit i na ebook věnovaný pouze tomuto tématu. 

Za mě - spánek je na hubnutí to nejlepší...:-) 

Prevence (nejen) dětské obezity

Čím dál větší důraz je kladen na prevenci dětské obezity, neb počet obézních dětí narůstá a bohužel mají téměř 100 % pravděpodobnost, že z nich vyrostou obézní dospěláci. 

Ze škol mizí slazené nápoje a tzv. junk food. Některá města zákaz prodeje rozšiřují i do blízkosti škol, zakazují reklamy na tyto potraviny v blízkosti škol nebo v dětských televizních pořadech.

Zakazuje se označovat rizikové potraviny lákavými obrázky, např. dětskými hrdiny, roztomilými obličejíčky, zvířátky apod. V Chile bylo např. zavedeno zřetelné značení rizikových potravin pomocí značek na předních stranách potravinových obalů.

Ukázka obalu na chilském produktu - výrazná značka černé barvy upozorňující na obsah cukru

Předběžné výsledky ukazují, že omezení televizní reklamy nemá velký vliv, jako účinnější se jeví zřetelné značení rizikových potravin a odstraňování dětských motivů z potravinových obalů.

Možná již víte, že v některých zemích platí extra daně za slazené nápoje, případně další rizikové potraviny. Výsledky z Mexika a amerického Berkeley ukázaly snížení spotřeby slazených nápojů o 7,6 a 9,6 %, vliv na snížení nadváhy a obezity pochopitelně ještě není znám, pouze vliv na snížení spotřeby. 

Evropské země, v nichž je zavedena "sladká daň"

Děti tráví více a více času online, některé zajímavé statistické údaje. 

Udržení si tělesné hmotnosti

Kolik klogramů jste za svůj život již zhubli? A dokázali jste si novou hmotnost udržet?

A to je to, oč tu běží. Nejen hubnutí, ale udržení si nové hmotnosti je ten pravý úspěch.

Výzkumy nahrávají do STOBích karet, protože se potvrzuje, že pomalá a dlouhodobá změna návyků je to, co pomáhá hmotnost udržet. A zde velmi pomáhají psychologové a psychologické přístupy!

Nezapomínejte na to, že již 5 - 10% úbytek tělesné hmotnosti má výrazný zdravotní dopad. Často se pro velké hubnoucí cíle neradujeme a nespokojíme se i s malými hmotnostní úbytky, které přinášejí velké zdravotní benefity!  

Závěrem

Odnáším si, že žádná zkratka ani jednoduchá řešení stále neexistují. A že se STOBem a jeho komplexní metodikou jsme prostě na dobré adrese...:-)

Přepinkávám míč na Ivinu stranu a čtvrtý vídeňský zápisek již bude z jejího pera, přesněji - z její klávesnice...:-) 

Hodnocení (7 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři