Sledujte nás:

Datum registrace: 18. 11. 2012

Jak si nahrát profilovou fotku?

lensol

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 5.8 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 101
Celkem: 2920
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Vaření, nevaření...co s tím?

23. 09. 2013

Už 2 měsíce si zapisuju a zhubla jsem 4 kg, ale zjišťuju, že jsem sklouzla k tomu, že skoro vůbec nevařím. Předesílám, že vaření nikdy nebylo mým koníčkem a nemusím vařit pro rodinu, protože žijeme jen sami s partnerem. Momentálně žiju hlavně na 100g vakuovaných šunkách, bílých jogurtech a když se vybičuju tak upeču kuřecí prsa nebo rybu. Zeleninu jen omyju, nakrájím a sním. S žádnými saláty se nedělám. S ovocem to samé. Ze začátku jsem to tak praktikovala hlavně kvůli tomu, že bylo jednodušší určit kalorickou hodnotu a tím pádem i hlídat doporučený příjem. O tom, že i příprava jídla do práce je takhle téměř bezproblémová ani nemluvě. Cestou do práce zaběhnu do supermarketu, nahážu svou "denní dávku" do košíku a jdu. Jenže mě to přestává bavit, chutnat a nemám z jídla žádnou radost. Protože už to není jídlo, ale jen přijímání potravy v doporučeném poměru živin :-(

Řešil nebo řeší někdo z vás podobný problém?

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

13. 07. 2014 19:14
Nejjednodušíí vaření je v parním hrnci, bohužel to tam bývá pořád to samé . To pro ty které nevaří .
27. 09. 2013 18:45
Díky všem za rady a tipy. V úterý večer jsem se překonala a uvařila polévku Minestrone. Sice jsem jí dovařila v půl jedenácté večer a pak trnula hrůzou, že mi do rána zkysne, protože jsem jí horkou nemohla dát do lednice. Ale byla výborná a zítra jí uvařím zas. Holt si na to vaření budu muset zvyknout jako na čištění zubů (jak napsala Terminátorka). Protože já si náhodou čistím zuby ráda (mám panickou hrůzu z toho, že jednou dostanu 2 vyndavací podkovy...brrr)
24. 09. 2013 10:11
Taky většinou vařím na více dní dopředu,pro všechny , bývá toho tedy dost, ale v poslední den volna před prací navařím ještě i na další dva dny.Když chci aby to nechutnalo všecky dni stejně, tak první den k tomu udělám třeba brambory,druhý den těstoviny a třetí den rýži....Pro sebe mám vždy v mrazáku něco pohotovostního,kdybych nestíhala vařit- třeba si takhle zmrazím koupené štíhlé nudle a do nich pak případně jen orestuju zeleninu....Mí kluci taky většinou jedí to co já, jen ve větším množství, případně si po jídle ještě něco ,,zobnou".Já bez teplého jídla vydržím jen v létě v největších horkách- jinak mě teplý oběd vždycky zahřeje- abych nezmrzla- mám nízký tlak a jsem děsná zimomřivka.....
24. 09. 2013 08:51
..vařím denodenně, takže se snažím co nejjednodušeji (remoska, papiňák, friťák, pekárna)... musím, žiju s dvěma dvoumetrovýma chlapama, to se nedá krmit rohlíkama se šunkou :)...a mají skvělý metabolismus, takže je nemůžu nechat vyhubnout kuřecím :)... takže pro sebe vařím samostatně....já tak nerada vařím, ale je to už zvyk, čistím si zuby, chodím do práce, nakupuji, vařím, žehlím, peru............že se na to ne...... :):):):).)
24. 09. 2013 00:24
Taky nevařím, ale protože to neumím. Vůbec mi to nevadí. Občas zajdu do rest., občas něco ohřeju. Střídám potraviny, každá chutná jinak.
23. 09. 2013 19:28
Vařím v týdnu jen pro sebe, o víkendu i pro muže či návštěvu - základem je kvalitní pánev a maso na nudličky (je rychle hotové) s všelijakým kořením či bylinkami, k tomu různá zelenina, většinou restovaná a příloha - brambory si vařím na dva dny, druhý den je opeču, těstoviny většinou expres (3 minuty), kuskus, fazole (z konzervy), někdy rýže, celkem mi tohle trvá i s přípravou a úklidem max půl hodiny. Někdy vařím i jen vydatnou polévku. Ale být bez teplého jídla každý den, to by mi pak asi taky přestala i šunka chutnat...
23. 09. 2013 19:00
Ahoj,
já jsem sama a tak také nejsem nucena vařit a kolem vaření se motám i v práci ale sama pro sebe si uvařím jednoduchá jídla a většinou tkzv. z jednoho hrnce - v mém případě remosky, kde se dá suprově udělat maso včetně přílohy a většinou to také nemám jen na jeden den .V remosce si někdy připravím základ - maso na principu konfitování a pak to doplním přílohou ( zeleninou syrovou nebo na skus při ohřátí masa, bramborami, rýží, červenou čočkou, kuskusem apod,. a dochutím dle momentální chuti. Tak do toho, ono se zadaří.
23. 09. 2013 18:12
Já s varením nemám problém, varím ráda, pro sebe vetsinou na dva dny.Manzel jí se mnou i zeleninová jídla, ale prece jenom potrebuje sem tam rízek, omácky s knedlíkem atd. Je stíhlý, tak si to muze dovolit. Já musím mít denne teplé jídlo, jinak bych nebyla asi nikdy sytá. Tvuj jídelnícek bych také asi dlouho nevydrzela jíst. Muzes varit jednoduchá jídla, zeleninu, maso, pohanku, kuskus....Urcite te to zacne casem bavit, kdyz budes pri varení trochu sama kombinovat a vymýslet, drzím palce:-))
23. 09. 2013 18:02
Také já, jako spousta tady co ti odpověděla,vařím moc ráda a nevadí mi vymýšlet a kombinovat.Jídla si vařím na 2 dny,na oběd si dávám ráda teplé jídlo :-).Já to mám ještě zkomplikované tím,že rodině vařím jejich oblíbená jídla a sobě ty zdravá podle semaforků.Taky se mi tak lépe odhadují (váží) porce a mím přesný přehled o tom co jím,a kde mám mezery.Tak jak to řešíš ty by mi už taky nechutnalo a lezlo mi to i ušima :-).Takto se žít nedá a jídelníček budu dodržovat i až skončím s hubnutím.Aby jsem si váhu udržela i potom,vím,že budu muset v omezeních,které jsem si navykla pokračovat,aby se mi shozená kila už nevrátila.S malými prohřešky to snad půjde.Zkus dělat jednoduchá a rychlá jídla,klidně na 2 dny.Není to složité vymýšlení.Jde taky uvařit hodně jídel obvykých pro českou kuchyni,ale v odlehčené podobě.Chce se to jen zamyslet a třeba může pomoci kuchařka pro krabičkovou dietu.Najdeš ji i na internetu ke stažení,takže ji nemusíš kupovat.Takže ti přeji hodně štěstí v kuchařském umění a ať ti kila mizí rychlostí blesku :-).
23. 09. 2013 17:15
mám vaření ráda a nejsem líná si uvařit jen sama pro sebe, takže tento problém nemám. Nedělám nijak složitá jídla, ale myslím, že přestože jsou použité suroviny skoro stále ty samé, jídlo je celkem pestré a snažím se, aby nevypadalo stále jako lečo :-) přikláním se k názoru Šárky, takto se budu snažit stravovat už stále, takže si musím dělat jídla chutná a lákavá, aby mě to bavilo.
23. 09. 2013 17:10
Já vařím - většinou na dva dny :-) I zdravě se dá jíst chutně. Ryby,kuře,libové vepřové,hovězí a spoustu zeleniny. I tady na STOBu se najde hodně prima receptů - jsou tam jídla rychlá i náročná. Další recepty jsou všude možně na netu. Ten tvůj jídelníček by mě nebavil a určitě bych na něm dlouho nevydržela. A protože to,co tady praktikujeme není jen dieta na zhubnutí,ale celková změna životního stylu,musím to mít tak,jak jsem schopná a ochotná žít napořád. Držím ti palce,abys vaření zdravých jídel přišla na chut :-))
23. 09. 2013 16:42
Vařím ráda, takže tenhle problém nemám. Navíc teplé jídlo mne lépe zasytí, v zimě i zahřeje :-) Taky by mi vadila jednotvárnost jídelníčku.
Jako vodak, většinou vařím jídla, která nezaberou moc času na přípravu - oběd každý den, večeři jen občas, podle nálady.
23. 09. 2013 16:39
Pro sebe a dceru dělám rychlovky jako vodak a werbra. Koupila jsem si keramickou pánev a na ni hodím jen na sucho kuřecí prsa nebo rybu. Také je dobrý kuskus nebo pohanka, to se jen zalije vodou a je to za chvilku hotové. Zeleninu čerstvou a do půl hodiny mám oběd . Jen musím dělat většinou další jídlo pro manžela a syna. Denně by mi tohle nejedli. :-)))
23. 09. 2013 16:31
Ahoj dělám to podobně jak vodak, vařím ty nejjednodužší jídla, jako je např. lečo, nebo kuře s rýží není to nic těžkého na přípravu
23. 09. 2013 16:23
já normálně vařím, ale taková jídla, aby to bylo za 0,5-1 hodinu hotové - ryby, kuře, hovězí, krůtí :-) nic složitého, žádný Polraich to není, ale jídla na oběd jsou teplá a večeře většinou studené :-)

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři