Sledujte nás:

Datum registrace: 10. 08. 2010

Jak si nahrát profilovou fotku?

nikola

Sebekoučink

Zahájení: 11.02.2019
Ukončení: 06.05.2019
Cíl: Udržet váhu již dlouhou dobu po zhubnutí (stabilizovaná váha)

50% Držím!
- +

Zaplacený cyklus je přístupný do 8. 5. 2019

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 1669
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Další předvánoční tipy, tentokrát na vánoční pečení a dárky plné zdraví...

14. 12. 2013

Určitě jste si všimli nabídky STOBu, která přinesla několik užitečných tipů nejen na vánoční dárky…

Pro toho kdo nezaznamenal, ještě uvádím několik tipů a něco málo navíc… 

Pravděpodobně se již pouštíte do pečení cukroví, které krásně provoní celý domov a navozuje vánoční atmosféru. Možná už ale trnete hrůzou, kolik kalorií zase během Vánoc „potkáte“.

Tak například já jsem šla včera nakoupit ingredience na medové perníčky dětem. V tašce jsem si odnášela jen na tento recept téměř 30 000 kJ, 230 g tuků, 82 g bílkovin a 990 g sacharidů!

Z toho nepoužiji celé balení másla, ani medu, ani vajec, ale i tak jsem spočítala, že na celou porci perníčků připadne 20 390 kJ, 70 g bílkovin, 172 g tuku a 745 g sacharidů!

Naštěstí jsme pojali celé „perníčkování“ spíše výtvarně a tak mi mladší synek do 1/3 těsta přimíchal mýdlo na ruce a další 1/3 vyváleli všude kde se dalo, zbylo nám tak tedy cca 1/3 těsta, což už je kaloricky sympatičtější. Tedy i toto může být tip, jak zkrouhnout kalorie J.

·        Cenově výhodnější postup je však jiný, můžete místo cukru použít 100% přírodní
nekalorické sladidlo Sukrin,které je vhodné i pro pečení. A díky nahrazení cukru nekalorickým sladidlem ušetříme například na perníčkách 4000 kJ a 240 g sacharidů (cukru).

Pro čtenáře STOBu 20%sleva! Použijte slevový kód: čtuSTOB na www.sukrin.cz

ü  Dalším tipem na pečení

Do všech druhů cukroví, které pečete z klasické bílé mouky je vhodné přidat Hi – maize vlákninu, čímž snížíte glykemický index, zvýšíte podíl vlákniny a pomůžete Vašemu trávicímu traktu během Vánoc.

Stačí, pokud cca 15 % použité mouky nahradíte touto vlákninou.

Pro STOB uživatele je navíc sleva, slevový kód STOB10 a získáte 10% slevu na celou Vaši objednávku

http://www.vitecojite.eu/produkty/himaize/himaize-vlaknina

·        V nabídce STOBu byla také nabídka křehkých chlebů, které se budou hodit hlavně pro zdravější alternativu pečiva k přípravě chlebíčků na Silvestra či během Vánoc.Upřímně řečeno, neuškodí nám dát si ke snídani místo cukroví občas chléb s vyššímobsahem vlákninyJ.

Z nabídky KNUSPI mohu doporučit především chlebíky Fitness, které mají nejvyšší podíl vlákniny – 13 g vlákniny na 100 g. Uvádím odkaz:

http://www.extrudo.cz/krehke-chleby/978-knuspi-fitness-150-g.html

Na stránkách www.extrudo.cz zadejte při objednávce do políčka poznámka slevový kód STOB15 a získáte 15% slevu na celou vaši objednávku.

Pokud plánujete na Vánoce rybu, pak můžete vyzkoušet ryby od Bonfood, slevové balíčky najdete na www.bonfood.cz.

·        TIP na vánoční úpravu – pokud se těšíte na obalovanou rybu či řízek, vyzkoušejte letos alespoň domácí strouhanku. Spálíte pár kalorií navíc její přípravou a když použijete celozrnné pečivo,zvýšíte alespoň obsah vlákniny.

Mne osobně ryby moc chutnají v parním hrnci, kde nemusíme používat žádný tuk a poté máme ještě kalorickou rezervu např. pro chutný dresink, kterým rybu přelijeme. Dětem navíc přidám do hrnce zeleninku a brambory a večeře je raz dva. Tedy takový parní hrnec je tay moc fajn dárek :-).

Ryba na páře navíc není vysušená a maso se krásně rozpadá. Hotovo máte cca za 15 minut.

·        Pokud byste potřebovali během svátků malinko stáhnout do úzkých šat a opticky zeštíhlit, pak se Vám pravděpodobně bude hodit kompresní prádlo Deona…J

Zboží lze objednat naeshopu se slevou 10% http://www.eshop.deonamedi.cz/.

Objednat jej můžete na mailu zuzkamalkova@seznam.cz, kam napište vaši objednávku a uživatelské jméno na STOBklubu.

·        A protože bychom během Vánoc neměli zapomínat na dostatek pohybu, mohly by se hodit Hole Bungy Pump.Pro příznivce STOBu je na e-shopu http://bungypump.cz/obchod/  připravena sleva 5%. Uveďte při objednávce heslo STOB.

·        Případně eVito sada10 000 kroků - získejte 1+1 ZDARMA pouze na eShopu eVito. Sada obsahuje: eVito systém aktivního zdraví na 1 rok, eVito 3D krokoměr SL a USB pro přenos do počítače.

·        Pokud chcete cvičit efektivně, pak máte možnost koupit sporttestery se slevou 15%.

TIP: Na trhu se již dají ZDARMA stáhnout aplikace do mobilního telefonu, ke kterým Vám stačí zakoupit jen hrudní pás a tato kombinace funguje velmi dobře i bez hodinek. Ušetříte tak nějaké peníze za hodinky…S hrudním pásem od polaru aplikace funguje, máme vyzkoušeno…(manžel jej používá při běhání). Kdo bude chtít, můžu poslat název aplikace...

Můžete vybírat na http://www.polarczech.cz/uvod/ a objednat na mailu polarps@seznam.cz, do emailu napište kromě vaší objednávky i heslo: STOB 15%.

Nechci Vás nijak stresovat,ale možná se Vám bude hodit osobní váha od Tanity, kterou nyní můžete pořídit s 15% slevou. Stačí,když do poznámky ve vaší objednávce napíšete: akce STOB 15%. www.osobni-vahy.cz.

MŮJ TIP: Pokud si váhu koupíte, rozbalte ji raději až po Vánocích ;-).

Oblíbeným dárkem vždy byly a jsou knihy. STOB přináší slevu na knihu Nakupujeme srozumem, vaříme s chutí, kterou můžete zakoupit jen za 499,-.


Přemýšlela jsem loni, co dát babičce k Vánocům…Udělala jsem ji proto balíček 1 kg hovězího masa, přikoupila keramický nůž a doplnila kuchařkou. Tento dárek měl velký úspěch, možná někohoz vás inspiruje…Můžete použít knihu Hubneme srozumem tvořivě.

A jak na Nový rok,tak po celý rok…

Nový rok je vždy plný nových předsevzetí, nyní máte možnost se přihlásit na  kurzy snižování nadváhy, či kurzy STOBaKO (jak přestat kouřit a nepřibrat) nebo je věnovat vašim blízkým. Nyní můžete využít i možnost získat dárkový poukaz, stačí připsat do poznámky v objednávce.

Můžete si nechat nadělit pobyty STOBu, kde získáte energii a ztratíte kilogramy- již v únoru se můžete octnout jako na zázračném koberečku na prosluněných Kanárských ostrovech. Katalog najdete na www.stob.cz nebo jej můžete získat poštou až k vámdomů.

Pokud jste dočetli až sem, moc Vám děkuji a doufám, že alespoň pár tipů si každý z vás našel...

Krásný adventní víkend a pohodovou atmosféru přeje Niki

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

11. 02. 2014 01:31
Mooorko, tak to si asi měla radost z parního hrnce viď? U nás je velkým pomocníkem, člověk když nechce vymýšlet složité recepty do něj nahází zeleninu, maso, vejce, rýži a už se jede pro celou rodinu :-). A konkrétně rýže mi z něj velmi chutná, stejně tak ryby, které jsou vláčné a šťavnaté. Tak dej vědět, až ochutnáš své první "PARNÍ" jídlo :-) Já zase dostala parní žehličku, to je sic mimo téma, ale také paráda, žehlím cca o polovinu méně času. Kdo chce však zvyšovat energetický výdej pomocí rutinních aktivit, pak ať zůstane jen u parního hrnce. Kdo chce méně žehlit a více cvičit mimo domov, pak ji vřele doporučuji:-)
07. 02. 2014 16:22
Ten parní hrnec jsem letos dostala, ale ještě jsem v něm nic nedělala :-)))
20. 12. 2013 21:44
Martine, také řešení, jak ušetřit energii..:-) Jen by mi bylo trošku líto toho, kdo si dal práci s pečením...
15. 12. 2013 11:29
cukroví nepeču a co dostanu vyhodím :-)
15. 12. 2013 09:11
Veve děkuji taktéž za skvělé tipy. Cuketový salát s jogurtem může být skvělý. Dala bys nám prosím recept? :-).
14. 12. 2013 18:58
Já si také říkám, že Vánoce jsou jednou za rok. Rozhodně neplánuji nějaké velké přejídání:-))) Místo tradičního bramborového salátu si děláme s dcerou cuketový s jogurtem. Je nám pak skvěle a není nám těžko. Kapra máme s manželem, dcera a syn kuřecí řízek. Cukroví jsem pekla z celozrnné a pohankové mouky, cukr jsem nahradila třtinovým a někde sirupem z agáve. Krokoměr a knihu mám z minulého roku a letos mi Ježíšek přinese Tanitu :-)))) Tak doufám, že nebudu po svátcích v šoku :-))))
14. 12. 2013 18:18
Souhlasím s Naďou, Vánoce jsou jen jednou do roka, nějaké kilo navíc po svátcích pokoříme. To však neznamená, že se tyto tipy někomu nehodí.
14. 12. 2013 17:47
Máme rádi tradiční vánoce s tradičními pokrmy - radši si dám menší porci a doplním zeleninou či ovocem a přidám pohyb - rybu smažím jednou za rok, bramborový salát s majonézou je u nás též výlučně vánoční pokrm, takže o méněkalorických variantách neuvažuju.

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři