Sledujte nás:

Datum registrace: 10. 08. 2010

Jak si nahrát profilovou fotku?

nikola

Sebekoučink

Zahájení: 11.02.2019
Ukončení: 06.05.2019
Cíl: Udržet váhu již dlouhou dobu po zhubnutí (stabilizovaná váha)

50% Držím!
- +

Zaplacený cyklus je přístupný do 8. 5. 2019

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 1669
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Jak zatočit s celulitidou? Pojďte sdílet Vaše zkušenosti!

25. 02. 2014

Není nic nového pod sluncem, když zmíním, že pomáhá optimalizovat váhu co nejvíce k pásmu normy a dodržovat vhodný jídelníček, který bude obsahovat minimum cukru, bílé mouky, nasycených tuků, instantních potravin, uzených produktů, potravin z fastfoodu a rychlého občerstvení, polotovary, umělá aditiva, přehánět bychom to neměli ani s kávou, kolovými nápoji, omezit alkohol a kouření.

Naopak potřebujeme hodně vlákniny, rozpustné, ale i nerozpustné, tedy celozrnné výrobky, otruby, ovesné vločky a dostatek zeleniny, v dopoledních hodinách si můžete dopřát ovoce v množství kolem 200g, ideálně rozdělené v porcích 100 g ke snídani a 100 g k dopolední svačině.

Vhodné je dbát na vitamíny a minerální látky, které jsou potřebné pro krásnou pleť, pokožku, elasticitu kůže. 

TO jsou především TYTO:

Vitamin C

Velmi silný antioxidant – ideální je kombinace se zinkem, selenem. Přispívají jednak zvyšovat imunitu, tedy bojovat jak se škodlivými patogeny, zabraňovat infekcím, ale také škodlivinami. Vit. C pomáhá výrazně zpevňovat stěnu cév, podporovat tvorbu bílých krvinek. Zinek, selen mají velmi pozitivní vliv na naši pleť.

Kombinace vitamínu C, zinku a mědi pomáhá zvyšovat elasticitu pokožky, tvorbu kolagenu, tedy pomáhají ochabování pleti a pokožky.

Bohaté zdroje vitamínu C:

Rakytník a šípky, kiwi, pomeranč, brokolice, zelí, citronová šťáva, hrášek, cibule.

Průměrný obsah vitamínu C u těchto potravin je kolem 25-30 mg/100 g.

U rakytníku na cca 100 ml šťávy připadá až 120 mg vitamínu C.

Doporučená denní dávka vitamínu C se uvádí kolem 60-80 mg/den, při zvýšením stresu, kouření se dávka zvyšuje až na 250 mg, u infekcí, v nemoci až 500-1000 mg, ale jen krátkodobě a rovnoměrně rozděleno do celého dne.

Pro dobrou elasticitu kůže a krásnou pleť se doporučuje především vitamín E, A, B komplex.

Měď se považuje za důležitý prvek, který má svůj význam pro tvorbu kolagenu a elastinu, ale jeho nedostatek v jídelníčku je spíše výjimečný…
- Dostatečný pitný režim! Doporučené množství tekutin se uvádí jako 30 ml/každý kg váhy.

Tedy při váze 70 kg, 2100 ml. Samozřejmě platí neslazené nápoje, ideálně neperlivé slabě či středně mineralizované. Nepřehánějte to s černým čajem, vhodnější je kopřivový, zelený čaj nebo přímo čaje určené pro celulitidu apod.

- Vyhýbejte se příliš slaným potravinám, které podporují zadržování vody v těle, naopak zvyšte konzumaci potravin s obsahem draslíku jako jsou fazole, hrách, květák, brokolice, špenát, maso, drůbež, mléko, banán, pomeranče. Stále mysleme např. u ovoce a sacharidových potravin jako jsou brambory na konzumované množství. 

- Jak již bylo zmíněno, dejte pozor na jednoduché cukry, nasycené tuky.
- Podpořte Váš lymfatický systém, mnohdy se doporučuje i kompresní prádlo, ale to spíše u horšího stavu celulitidy. Je vhodné použít PRAVIDELNÉ automasáže podporující lymfatický systém, případně chodit na ruční lymfatické masáže a vhodné je zkombinovat jak krém proti celulitidě, je jich celá řada, ale vhodné jsou např. skořicové, stejně tak jako skořicové zábaly, břečťan. Údajně, pomáhá, pokud si samy promasírujete postiženou oblast, či budete-li mít chuť celé tělo krémem a použijete k jeho roztírání různé masážní válečky, či jiné masážní pomůcky, lufu, apod. a poté zabalíte např. nohy do potravinové folie, výsledek po pravidelném užívání je prý úžasný. 

Já se tedy přiznám, že jsem toto zatím nezkoušela, ale už jsem tuto radu slyšela od klientek, masérky, i četla vícekrát, tak na tom možná něco bude. Co je relativně levné a příjemné je peeling pomocí kávových zrnek.Vychladlá zrnka kávy můžete smíchat s troškou mýdla či např. medu a promasírovat postižené oblasti. Zrníčka místo lehce prokrví, současně odstraní odumřelé částečky kůže, po opláchnutí je kůže krásně hladká. Doporučuji ještě namazat tělovým krémem.

Znáte jistě střídání proudu teplé a studené vody, saunování, které může pomoci.

Další věc, kterou pochvaluji, je zahřívací gel před cvičením s obsahem skořice. Skořicové silice v emulzích a gelech, které jsou určeny pro zahřátí svalů, pomáhají prohřát pokožku, rozšířit cévy a např. před aerobní aktivitou je jejich aplikace úplně ideální.

Jen je potřeba myslet na to, že skořice může u citlivějších osob být na pokožce až příliš dráždivá, alergizující, zkuste tedy poprvé raději jen na malém kousku kůže. Já osobně, třeba nezvládám aplikaci v oblasti břicha, kde působí dost dráždivě, ale nohy, hýždě, lýtka i paže v pořádku. Pokud jste přemýšleli nad metodou vacupress, lymfoven apod., pak je určitě vhodné zkombinovat ruční lymfatickou masáž, která bude předcházet samotné vacupress masáži, ruční masáž Vám uvolní lymfatická centra a pomocí vacupress, lymfoven apod.,  poté zrychlí odvod nahromaděných látek. Jakmile tento proces neučiníte a půjdete jen na samotný vacupress, výsledek tak dobrý nebude a bude velmi krátkodobý. Což je, ale bohužel téměř u každé metody. Co se týká vakushape, vacutherm a dalších metod? Jaké máte zkušenosti? Já jsem vacushape absolvovala pravidelně cca 3x týdně po dobu 1 měsíce a výsledek nebyl určitě o moc lepší, než pokud bych chodila na klasický pás. Vacutherm si některé klientky chválí díky prohřívacímu efektu, já jej zkoušela, ale nechodila jsem na něj příliš dlouhou dobu. Myslím si, že kombinace zahřívacího gelu a pásu vyjde stejně, ne-li lépe.


Máte další tipy? Honem sem s nimi J!Děkuji!

Přeji mnoho trpělivosti.


Hodnocení (15 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

25. 03. 2014 08:12
Lymfa lymfa lymfa.....a masáže ve sprše studenou vodou,to ale nedávám,tak ideálně po sauně,kdy je to střídání teplot samozřejmostí,pořádně ještě pohyby směrem nahoru promasírovat....
Samozřejmě pohyb
24. 03. 2014 23:04
Nemáš zač:-), držím palečky ať se Ti podaří problém vyřešit...
17. 03. 2014 16:09
Díky za užitečné rady! Celulitida je můj problém od mládí. Teď,když mi kila mizí, bych i s tímto problémem chtěla něco udělat.
17. 03. 2014 13:50
Moc děkuji Cc Luln za tvou cennou zkušenost! :-) Krásný den a hurá do sukní bez kil navíc a celulitidy:-).
11. 03. 2014 10:11
Mazat, mazat, mazat a promasírovávat, promasírovávat a promasírovávat :) nic jiného asi nefunguje :) sama chodím na ruční lymfatické masáže + skořicový zábal, doma pravidelně mažu a promasírovávám skořicovým gelem od Topvetu a ona ta potvora fakt mizí :) ťuk, ťuk, ťuk! ;) samozřejmě + strava, bez toho to nejde :)
26. 02. 2014 10:54
Děkuji moc všem za komentáře. Vypadá to, že pro ty, které to "štěští" od "maminek" nemají:-), jsou lymfatické masáže užitečné a pomáhají...Kalhoty opravdu mohou pomoci, o to více pak bych doporučila u osob, které obecně mají problém s křečovými žilami apod.

katkastill - myslím, že cena za 700 Kč určitě není špatná. My máme ve STOBu zkušenosti a spolupracujeme s firmou DEONE, na dni zdraví byly vždy k dispozici k vyzkoušení a k prodeji, jinak přes internetový prodej.

Těším se na další komentáře, hezký den.
26. 02. 2014 06:25
to Katkastill - já ty kalhoty mám a nosím je na kolo když je zima, a doma v nich cvičím. Podle mého subjektivního pohledu mi hodně pomohly, ony mají zůzně rozmístěné švy, které krásně celé nohy a zadeček zpevní a při cvičení se nic netřese :)...já to mohu doporučit... .ale samozřejmě jako jednu část skládačky, potom ještě strava, lymfomasáže, mazání.... :)
25. 02. 2014 22:51
Užitečný blog.
25. 02. 2014 12:48
Já chodím k mámě na reflexní lymf. masáž. Pak běhám furt na malou jak se odvodnuju potom :). Jinak stačí hodně omezit sladký a pečivo, chodit pravidelně na lymfu, hýbat se stačí denní procházky a myslím si že to jak s kily tak celulitidou zatočí :)
25. 02. 2014 08:40
mě to zatím netrápí, genetika dělá svoje...díky mami! Jinak zásady napsané nahoře v červeném beru jako samozřejmost, i když taky není fastfood jako fastfood, když je hlad na něco rychlého, existuje Subway :) podle mě všechny ty krémy a podobné věci akorát tahají z lidí peníze, aspoň jsem nepotkala nikoho, komu by to pomohlo..
24. 02. 2014 08:38
dekuji za prinosny clanek. já nikdy celulitidu nemela, i kdyz jsem mela vzdy par kilo navic, moje mamka taky ne, naopak, celulitida se objevila jakmile jsem zhubla :-D nicmene ja to nikdy nejak neresila, nemela jsem ji totiz extra viditelnou a osobne jsem nepotkala nikoho, komu by opravdu nejaky pripravek ci procedura pomohli.. kazdopadne ted trosku celulitidku mam, tak budu muset neco vyzkouset, krome pravidelneho pohybu :-)
23. 02. 2014 19:55
Zrovna piju rakytníkovou šťávu neslazenou.
23. 02. 2014 18:23
Chtěla bych se vás také zeptat na váš názor - mám problém s ukládáním tuku na stehnech a bocích. Byly mi doporučeny kompresní kalhoty - používat při chůzi - prý se tyto partie lépe prohřívají a aktivuje se lymfa... Co myslíte? Bude to mít opravdu takový efekt? Váhám, protože stojí cca 700 Kč... http://www.insportline.cz/4825/damske-3-4-kalhoty-newline-base-kompresni
23. 02. 2014 17:36
Děkuju Niki za tipy:-) juknu.. shodou okolností jsem dnes byla v sauně a nějaká slečna mi doporučila masážní válečky:.-), viděla jak používám masážní rukavici.. no a pak v šatně voněla skořice:-)
23. 02. 2014 17:24
Já podobné zkušenosti nemám, ale článek je moc zajímavý, díky :-)))
23. 02. 2014 16:25
Dekuji Mamaci, presne potvrzujes to, co jsem minila take:-).Vacushape jako chuze vbpodtlaku, vlastne takrka totez jako klasicka chuze na pase.Sul jako peeling obdobne jako peeling z mlete kavy:-)
23. 02. 2014 14:30
Mám zkušenosti s Vacushape, byl mi doporučený na hubnutí, což skutečně nezafungovalo, ale zpenění stehen a zadku, to ano :)
Někde jsem četla, že krémy na celulitidu jsou jen marketing, pravidelné vtírání je vlastně masáž - prokrvení - kritických oblastí a to je to, co funguje. Dříve dámy prý používaly kuchyňskou sůl místo dnešního peelingu, což je vlastně velmi levná náhrada.
23. 02. 2014 14:14
:-) Já mám vyzkoušeno toto: http://masazni-pripravky.heureka.cz/alpa-masazni-emulze-hrejiva-210-ml/specifikace/#section

http://www.lekarna.cz/topvet-skoricovy-gel-250ml/
23. 02. 2014 12:38
reklama se tu asi dělat nesmí, přesto by mě docela ty skořicové krímy zajímaly.. aspon odkaz? (pššš:-)))
K opalování to je jasný, prostě všeho s mírou!
23. 02. 2014 12:33
Ahojky Simco:-), děkuji moc za kometář...Skořicových gelů seženeš opravdu hodně a za rozumné peníze a opravdu je ten zahřívací efekt cítit, dokonce více než u přímo speciálních gelů a krémů na celulitidu.
S opálením máš určitě pravdu, jen zase musíme dávat pozor na negativní účinky sluníčka, které, když to přeháníme, to píši hlavně pro příznivce solárií a nadměrného opalování, že způsobuje vysušování, ztrátu elasticity, na pleti tvorbu vrásek, tak to taky není úplně dobré praktikovat pořád, možná lepší způsob by byl nějaký kvalitní samoopalovací krém, který zároveň o pokožku pečuje...Ale já se zase u samoopalováků bojím nerovnoměrného rozetření a více oranžové barvy:-)
23. 02. 2014 11:48
Skořicové zábaly zní moc lákavě, ještě jsem neměla možnost je vyzkoušet, ale spolehlive na mě funguje sauna, pára, používám masážní žínky, no a taky opálení.. jakoby tmavší pleť ty nedokonalosti líp schovala:-)

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři