Sledujte nás:

Datum registrace: 21. 01. 2013

Jak si nahrát profilovou fotku?

nocar

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 901
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Přátelé

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Jak ošulit diabetologa

27. 04. 2013

Lze skutečně „ošulit“ diabetologa ? V určitém směru ano.Pokud se to týká při kontrole u něho změřené hladiny cukru v krvi (glykémie) v ordinaci na lačno. Já jsem si na sobě dělal ze zvědavosti stovky měření a pokusů, co vše má vliv na ranní hladinu cukru v krvi a mohu říci, že jsem dosahoval potřebné hodnoty výsledků tak, jak jsem si předem určil a zvolil odpovídající postup…

Co z toho vyplývá :

ranní glykémie nemá podle mne dostačující vypovídací hodnotu.Její hodnotu může zkreslit i mnoho dalších faktorů, jako je např. strach diabetika z diabetologa a z toho, jak bude přísně hodnocen.

Takže „ošulit“ skutečně ranní glykémii na lačno lze. U diabetiků, kteří jsou na dietě či na „práškách“. Návody zde nebudu z pochopitelných důvodů sdělovat, ale každý odpovědný diabetolog si nechá u kontrolovaného diabetika zjistit tzv. „dlouhý cukr“, což je stav glykovaného hemoglobinu, z něhož lze poměrně přesně zjistit průměrnou glykémii vyšetřovaného za poslední tři měsíce. Glykovaný hemoglobin „ošulit“ nelze.  Proto, kdyby např. na kontrolu přišel diabetik, který by použil některý z triků na snížení ranní glykémie a tato by mu byla naměřena na př. 5 mmol a „dlouhý cukr“ by z laboratoře nahlásili např. 6 mmol (což odpovídá průměrné glykémii 10 mmol), tak by měl být diabetik diabetologem  tvrdě vypeskován jako hloupý a primitivní podvodník.

Závěr .

Řada diabetiků, které jsem poznal ve svém okolí, veškeré svoje síly nenapínají k tomu, aby svojí životosprávou se snažili mít glykémii stále co nejnižší (neboť to je vše oč tu běží!), ale snaží se mít jen ten den, kdy jdou na kontrolu, glykémii co nejnižší. Pokud diabetolog, při té,které kontrole si nevyžádá z laboratoře hodnotu „dlouhého cukru“ a naměří diabetikovi ráno na lačno nízkou hodnotu glykémie, tak diabetika pochválí, poplácá ho po ramenou a diabetik, šťastný, jak se mu podařilo vyzrát nad diabetologem, uhání do nejbližší cukrárny, aby to své „vítězství“ náležitě oslavil. Netuší bohužel,že se jedná jen o Pyrhovo vítězství, při kterém podvedl především sám sebe. A jeho doživotní milenka, s půvabným jménem Diabetes, si zapsala na jeho kreditní kartu života další červený bod.. 

Hodnocení (6 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

30. 04. 2013 01:31
Jak bláhové.... to šulení.
27. 04. 2013 17:53
A jinak děkuji za podporu,snad to vyjde,dcera Aranka mně hlídá ostřížím zrakem :-)
27. 04. 2013 17:52
NEPODVÁDÍM,ale mám problémy s tím,že musím ráno vstávat,než se autobusem s¨dostanu k odběru,tak už je mi špatně.Naučila jsem se jíst hned,jak vstanu a když jdu na odběr,tak se můžu najíst až za dvě hodiny,dojíždím totiž mimo bydliště,ale zase ten dlouhodobý cukr mám téměř v pořádku.Asi hodně na mně působí stres z toho,aby mi neujel autobus,že musím o hodně dřív vstát,než jsem zvyklá.Celý můj pracovní život jsem vstávala brzo,tak si teď v důchodu užívám spánku .Tak si myslím,že to jsou u mně hlavně nervy . :-)
27. 04. 2013 17:07
Napište komentář...
27. 04. 2013 17:07
Bohužel, smutná pravda, kterou nyní prožívám v přímém přenosu u našeho souseda. Je sám, a tak za ním občas zašla moje mamka, nakonec i díky její starostlivosti byl v dost zbědovaném stavu odvezen do nemocnice. Sám by se k tomu kroku nikdy neodhodlal.
27. 04. 2013 10:59
Strach dělá hodně,ale podváděním šidíme jen sami sebe..
27. 04. 2013 09:45
Pravda pravdoucí.... vše se pozná, jak jsme od kontrole ke kontrole zdravě, či nezdravě žili.
27. 04. 2013 09:32
Hezky zapsaná zkušenost a nevyplatí se podvádět, ubližujeme si tím jen sami sobě. Jsem ráda, že mě zatím milenka jménem Diabets nenavštívila.

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři