Sledujte nás:

Datum registrace: 06. 04. 2012

Jak si nahrát profilovou fotku?

pokojana

Původní Sebekoučink

100 %
0 kg 1.2 kg

Již zhubnuto: 2.5 kg

Získané body

Tento měsíc: 4
Celkem: 6892
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Přátelé

pokojana

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Lidi mi říkají, že jsem zhubla až moc

25. 09. 2016

Před rokem jsem začala další pokus o hubnutí, už ani nevím kolikátý, řekněme že po čtvrtém dítěti. Začínala jsem s váhou cca 71 kilo na 169. První měsíc to nešlo vůbec, pak jsem postupně našla na sebe fígle - nejíst po páté večer, hodně cvičit, upravit stravu... Šlo to pomalu, kilo, dvě za měsíc. NIcméně po roce mám cca 56 kilo. Jenže - lidem se to nelíbí. Šéf mi napůl v žertu řekl, že musím pět kilo přibrat, jinak mi sníží osobní. Kolegyně mi mluvily do duše, kamarádky taky, dokonce i lidi na ulici, onehdá mě zastavil jeden chlap z vedlejší ulice a říkal, že to nejsem já, že jsem to přehnala, jestli nejsem nemocná a tak. Jsem z toho trošku smutná, protože člověk si samozřejmě myslí, že vypadá dobře. Je to tím, že lidi jsou na vaši vyšší váhu zvyklí?  Přemýšlím i, že bych pár kilo přibrala, ale vůbec nevím jak, přece nepustím režim, to by mohlo opět skončit nadváhou a ztrátou kondice. Nevím. :-( Krom toho na mě leze chřipka nebo co, poprvé po mnoha a mnoha letech, možná je to nástupem do školy mezi agresivní pubertální bacily, ale co když je tělo fakt oslabené nízkou váhou. Kde je vlastně hranice? Na druhou stranu - tři čtvrtiny národa mají nadváhu nebo obezitu, tak nemají lidi normu posunutou? Jaká váha je nejzdravější? Jaké BMI? Jaké procento tuku? Díky, jestli jste to dočetli až sem.

 

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

26. 11. 2016 23:41
Velká gratulace,souhlasím s ostatními záleží na tom jak se sama cítíš,Tak se drž.
29. 09. 2016 08:57
Ztotoznuji se s názorem Dási53, myslím, ze jde i o závist lidí. Pokud se cítís dobre, tak na lidi vubec nedej. Dulezité je, jak je tobe. A také bych dala spís na názor mých blízkých a manzel je prece spokojený. A myslím ze lepsí stíhlá fit nez oplácaná a neohrabaná. Co by jiní za tvou váhu dali....moc ti k tvé získané váze blahopreji:-)
28. 09. 2016 10:07
pokojana - podobně jsem na tom já. Z počátečních až 75 kg a při počátku hubnutí 72,5 kg jsem dnes ráno byla na 53,5 kg při mé nížce 160 cm. Už cca 5 měsíců tuto váhu držím, jsem skoro stále mezi 53-54 kg. Náš ředitel mi také říká, že mám přibrat alespoň 5-10 kg, že jsem moc hubená. Jenže já se takto cítím dobře a BMI mám v pořádku, tak co... Jen pořád moc necvičím, na poli se člověk nadře dost, ale na tvarování figury to není. Tudíž při mé vytahané kůži a správném BMI (okolo 20,8) asi momentálně nemá smysl dávat dolů další kila.
Pro lidi je to hodně velká změna, chce to čas, aby si zvykli. A upřímně i peněženka se potřebuje vzpamatovat, protože jsem musela vyměnit celý šatník. Navíc se v ženském oblečení začínám dostávat na opačnou stranu - čili v některých obchodech přestává být pro mě dostatečně malé oblečení.

Buď taková, jaká chceš být, jestli chceš držet BMI někde okolo 20, mělo by to stačit, ale už asi nechoď níže. Chlapi holt mají jiná měřítka...
27. 09. 2016 12:54
Jak už psaly dámy přede mnou - důležité je, jak se cítíš ty. Tvůj BMI index je 19,6, tzn. že jsi v kolonce normální váha. Udržuj, tvaruj....lidi si zvyknou, je to pro ně třeba jen příliš velká změna.

Pokud si chceš přečíst blogy ostatních, musíš je požádat o přátelství. Většina si blogy uzavírá jen pro přátele:-)
25. 09. 2016 13:43
Petrastro, Murielo, Janapat, díky za názory. Cítím se v kondici, někdy jím i po páté, když mám hlad. Ale problém je, že si tělo asi zvyklo na delší pauzu večer a je mi těžko, když jím později večer. Možná to zkusím posunout na šestou, spát chodím asi v deset. Janapat, blog si určitě přečtu.
25. 09. 2016 13:32
Můj názor je podobný jak píše Muriela. Je treba naslouchat tělu. Není dobré jist naposledy v pět a pozor , aby jsi dávala tělu dostatek energie na výdej při pohybu. Víc o tom napíšeš, ale jestli tvé tělo není v kondici jako dřív, tak to není dobré. Ja dopadla po velkém zhubnutí špatně zdravotně. Mám o tom vložený blog . Dala jsem svůj příběh do Tiny jako varování a radu druhým . Jen pro zajímavost na něj mrkni. Ty můžeš jedine posoudit, zda se citis dobře a fit. Ale určitě bys uz jen měla mít udržovací cyklus ( to je můj názor u tvé výšky váhy ).
25. 09. 2016 12:25
Opravdu nejdůležitější je, aby se člověk cítil ve svém těle dobře a plný síly. Pokud to tak je, takTi blahopreju! Zarazila mě Tvá věta: nevím jak přibrat, prece nepustim režim.... pokud hodně cvicis, je taky potřeba dostatečně jíst, jinak tělo bude strádat a výsledkem může být nemoc, také není potřeba jíst naposledy v 5 večer, stačí asi2-3 hodiny pred spanim. Nastav si cyklus udržování váhy po zhubnutí, Zadej množství pohybu, které máš, a program Ti vypočítá, jaký bys měla mít příjem. Držím palce, ať se Ti daří! Nic není důležitější než být zdravý!
25. 09. 2016 11:42
V mém okolí je opravdu posunuta hranice normální váhy směrem nahoru. Když jsem zhubla na 60 ze 70, bmi okolo 23, taky mně považovali za nemocnou. Teď mám 70, ale se 60 jsem se cítila líp a chci je znova,ikdyž před padesátkou prý nevadí pár kilo navíc a podobně, jak slýchám. Mě to vadí a to je hlavní. Nevidím důvod proč nebýt štíhlá a spokojená v jakémkoli věku.
25. 09. 2016 11:35
Dášo, díky za milou reakci, manžel je spokojený. Váha tělesný tuk ukazuje, je to Omron a ukazuje 25%, i když jsem zkoušela nějaký ten speciální přístroj na prezentaci firmy Herbalife a ten ukazoval jen 17%, ale tomu nevěřím, věřím spíš své váze. Lidi si snad zvyknou.
25. 09. 2016 11:00
Vykašlete se na BMI, pokud se sama sobě líbíte a cítíte se dobře, tak držte stávající váhu a lidé si zase zvyknou. Četla jsem tu i blog, kde sama hubnoucí má problém si zvyknout na svojí váhu a připadá si jako "chcípáček", i když má stále pár kilo nadváhy. Neřešte to, co říkají lidi, nikdy a v ničem. Poslouchejte jen sebe, svoje tělo a maximálně ty úplně nejbližší lidi, kteří pro vás chtějí to nejlepší. Jste hvězda, a možná vám jen obyčejně závidí. Pokud nemáte váhu, která ukazuje množství tělesného tuku, můžete si hodnotu spočítat tady: http://chci-zhubnout.eu/kalkulacka-na-vypocet-telesneho-tuku/#kalkulacka a jsou tam i tabulky s průměrnými hodnotami pro různý věk. Pokud vaše váha extrémně nevybočuje z průměru, a vy se cítíte fajn, tak je všechno v pořádku a lidi vám mohou políbit váš úžasný štíhlý zadek :-D

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři