Sledujte nás:

Datum registrace: 27. 05. 2015

Jak si nahrát profilovou fotku?

sifaka

Získané body

Tento měsíc: 434
Celkem: 19044
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Reklamní spot na Ovašlápoty 2019

17. 06. 2019

Omlouvám se, že s ostravskými šlápotami pořád straším s předstihem ale nejsem profi průvodce(že, 55:-)..), tak nechci aby se něco pokazilo. Proto jsem si pro sichr vyšla na haldu Emu předem a udělala jsem dobře. 2x jsem"zakufrovala" :-( a to bych v "přímém přenosu"nerada viděla. 

Bude tedy městská trasa, kterou vidím tak na 2 hodiny, v případě příznivého počasí výstup na haldu cca 350 m.n.m.To vidím tak na 1,5 h. Ňáké café, jako vždy a rezerva na focení a nějaké moje"plotky" 1,5 h a zpáteční cesta k nádru bude dle časových možností. Buď pokračujeme parkem, či kolem řeky pěcha nebo MHD.

Jak počítám, čas odjezdu jste zvolily optimálně.

Pokusím se vložit pár fotek pro představu, ale nevím, nevím:-(

Co můžete vidět na našem hradě, když se tam dostanete. 

Co můžete vidět z vyhlídky. My nebudeme mít čas, budeme ho jen míjet. Abyste věděly pro příště.

Dnes to tam opravdu jelo.

Nás bude čekat 20 minut husím pochodem po asfaltce do táhlého kopečka, a pak uhneme na 10 minut do náletové a rekultivační zeleně, která pokrývá haldu. Jakmile se obyčejná hlína změní v břidlici a rudou strusku, půjdeme chvíli fest do kopce a bez skrupulí přiznám, že je možné, že nepůjdu až nahoru první. Vezměte si trička na převlečení :-) Jak jsem si to tiše supěla nahoru a musela si dát pauzu, posbírat vyplivnuté průduchy, všimla jsem si, že na naší haldě už máme jahody.Naše, opravdové-ne bakelitové :-)

A taky drobné kvítky pomněnek, které jsem už neviděla spoustu let.

Posledních pár kroků do finále už šlo. Nemůžu vás okrást o vaše vlastní fotky a dojmy z haldy. Proto vám ukážu jen kousíček, co uvidíte, pokud bude správné počasí.

Opravdu jsem dnes viděla i Beskydy:-) Slibuju, že za jakéhokoliv počasí budou vaše dojmy 3D=nejen zrakové(pro naši zuřivou reportérku až doma u PC, ale i hmatové a čichové, na to se fakt připravte:-))

Zpět jsem sice po držce nejela, ovšem z kopečka po kamenech to pravda, chvilku je, ale jak znám Stáňu, myslím, že i ona to dá, pokud nebude extrémně po dešti.

Dokonce i ještěry, za kterými putuju do samotného Karibiku, tu mám pod nosem:-)

A ještě poslední obrázek z města, co nás mmch.čeká. Vlevo nahoře věžička historické slezskoostravské radnice, vpravo dole rozvodněná Ostravice( za Šlápot bude již jistě zase klidná jako beránek a bude se vinout líně kolem parku) a ve středu obrázku detail charakteristických nýtů Sýkorova mostu, přes který pošlapeme. Vidíte, co se vejde do jednoho obrázku, když se člověk šikovně postaví.

Vybrala jsem místa v historickém centu Ostravy, kde se dá za krátký čas hodně vidět ale o historii vám já sama moc nepovím. Už se mi to ze školy z hlavy vykouřilo:-/ Snad mi to prominete a budete se jen kochat na práci našich předků a na síle přírody, která nám nedá nic zadarmo.

Doufám...co doufám, věřím, že výlet se vydaří a bude to fajn. Všechny důležité věci nadále pište pod infoblog Jiřky55 :-), ať to tu nezapadne.

Dnes 4.6. jsem se dověděla zajímavou informaci. Musím ji zveřejnit, neb se naší akce bude týkat. V sobotu se totiž bude konat akce Slavnosti řeky. Jednou se mi zadařilo se zúčastnit. Fajnová akce, ale Šlápoty mají jiný program. Záleží na vás, jestli chcete tuhle akci navštívit, nebo se jí raději vyhnout. Pravda, můžete potkat i tohoto mužíčka:-) 

U řeky bude samozřejmě rušněji než jindy a v centru zřejmě též. Start hlavní atrakce pod hradem je stanoven na 14 hodin. Takže si to nechte projít šedými kůrami, ať to pro vás není jobovka po vystoupení z vlaku. Až se budeme vracet z haldy (to budou zřejmě jízdy v plném proudu) přes Sýkorův most uvidíte Ostravici přibližně takhle.

Je možné, že tahle skutečnost může někoho od ostravských Šlápot odradit, ale to už se nedá nic dělat. Tak to zvažte.....

Dnes 13.6. odpoledne jsem vyrazila znovu a naposledy na trasu abych se ujistila na všech odbočkách, zkontrolovala, zda jsou všechny památky a zajímavosti na svém místě a upřesnila délku a čas se všemi přidanými inovacemi. Výhled z haldy lepší než minule ovšem Miloš Sýkora, zachránce našeho slavného mostu se před vámi ukryl do spacáku a hodlá v něm vydržet až do září=do ukončení výstavby bezbariérového přístupu k řece.

Dále přikládám návrh na výbavu turistického batůžku:

-voda, neb od opuštění centra po návrat není pitná voda k dispozici

-repelent, stačí jeden na celou skupinu, neb dnes byl lemur řádně ožrán komáry

-balíček kapesníků až budete slzet, dojetím z panoramat a Eminých puchů, kteréž vypouští setrvale

-pár větrových bonbonů pro mně-fakt jsem na pajšl :-/

Ajanka si přála mlsací foto před výšlapem, tož tu je.

Na Stodolni ulici, která nikdy nespí nepůjdeme, jako dnes já. Jen letmo nakouknete. Tak jsem dnes pro vás přibrala jeden ze známých klubu.Uplně vpravo čouhá věž historické památky - Polského domu.

 

Jeden ze symbolů městského znaku -pětilistá růže.

Hodnocení (9 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

17. 06. 2019 18:55
šlápoty máme za pár. .... Už se těším i když toho toulání mám až dost ...
17. 06. 2019 17:54
Já se taky moc těším :-)!
17. 06. 2019 16:35
Já taky. :-)
17. 06. 2019 16:23
Holky já se na vás těším... :))
17. 06. 2019 16:17
Jo, Macku a to žlutý s červenou střechou je přestěhovaná kočičí kavárna :-))
15. 06. 2019 13:05
Hani a ta zmrzka vypadá velice lákavě, s tou teda počítám a jinak díky za info, co si přibalit s sebou :-). Já teda jako naše 55 žádné slušně vychované domácí zvíře brát nebudu :-).... No ale něco v plánu s sebou vzít mám pokud vše stihnu :-) jo a slivovice to určitě nebude ....
15. 06. 2019 12:58
Stáňo, jízdenky si tisknout nemusíš, stačí když bude mít elektronickou jízdenku Jiřinka u sebe, nám stačí zopakovat číslo vagonu a kupé aby jsme vás v Olomouci nemusely hledat po celém vlaku, k tomu tam ani není časový prostor.... V regiu chtějí maximálně vidět doklad když někdo uplatňuje slevu.... takže pokud sedíte na svých místech a není sleva, tak ani nic nechtějí :-). Já a Zlatka se domluvíme přez zprávy a vy se děvčata určitě taky :-). Jo a ne že nám sníte všechny koláčky než dojedete do Olomouce :-))!
15. 06. 2019 12:21
Jiřinko, prosím pro "venkovany" s instrukcí, co dál. Vytisknout jízdenku? ( Chytrý telefon nemám a jeho majitelka taky "nic moc" :-)). Prosím,ozvěte se mi s Jiřinkou, kde a v kolik mám na Hlavním nádraží stát. Prosím, vyberte místo, které dokáže najít i "Otík Pávek" :-D, moc předem děkuji. A na výlet se velmi těším :-))).
14. 06. 2019 23:59
No, Macek se včera setkal s něčím, co nezařil už dobrých dvacet let, a trochu ho to vyvedlo z míry. A tím nemyslím zajišťování přepravy zvířat - ta je v pohodě.
A dneska na mě vyrukoval můj dvorní tiskař, a tím nemyslím manžela, co by mě chtěl tisknout k sobě, ale majitele tiskárny, a samozřejmě se z toho vyklubala nutnost urychlit některé činnosti.
Teď jsem na chatičce, nedostanu se moc dobře k mailům. tak jízdenky pošlu v neděli nebo v pondělí.
14. 06. 2019 22:38
To už je celkem jasné, jen není jasné, kdo bude mît to KOHO, CO na klíné, neb macatý dispečer se ještě nezahlásil do služby. Asi vyváří manžovi na víkend:-) a TEN, ONEN nemá asi jízdenku.
14. 06. 2019 22:30
Že už tuším, koho... co... Jiřinka přibali :))
14. 06. 2019 04:52
Zvíře se cítí poněkud osamělé a neb je tvorem smečkovým touží po společnosti ...
14. 06. 2019 04:40
Tak se mi zdá, že dipečer se zapoměl v pelechu a nebo už naspává ten víkend:-)
13. 06. 2019 23:14
....no tak hlavně aby ti ji na hradě nezabavili.....A co ti klekla hlídačka nebo TO dotyčné zvířectvo tě nechce nechat bez dozoru? :-)
13. 06. 2019 23:07
Hani, ničeho se neděs, zvíře je vycvičený, zmáknutý a nebude dělat nejmenší problémy. A pevně věřím, že si ho zamiluješ během dne na tolik, že si ho budeš chtít nechat. O zmrzku, že to tak bude. Já přijedu klasicky a netradičně vlakem s ostatními, budu mít svůj batůžek a snad i kraťásky, ty od minula už zůstávají na zemi když se rozejdu ...No a pokud by se zvíře nelíbilo kolektivu, mám v Ostravě domluvený depozit kde o něj bude postaráno ...( prohlašuju že tato slova píšu při plném vědomí, ovlivněna pouze bílým jogurtem od večeře)
13. 06. 2019 22:56
No počkej mne to je celkem jedno, když té nebudu mít na”byt a stravu”, přesto bych trošku něco vědět chtěla. Přijedeš jako čarodějnice s bradavicí a s černým kocourem na zádech?……nebo snad jako pirát s hákem, klapkou, dřevénou nohou a papouchem na rameni?……nebo snad bereš tu muchli kouli z akvária?………přiznej, co mám čekat?!………než se přišourá ten dispečer, budu tvrdá jak veka! Mám ranní šichtu!
13. 06. 2019 22:48
předpokládám, že kolem půlnoci už bude ....
13. 06. 2019 22:43
Jiři.......A je informován manažer logistiky? :-)
13. 06. 2019 22:41
My se s Bet jedeme tento víkend mrknout na konkurenci M ČR ve sportovní kynologii. Zatím ale budeme jenom fandit Břéťovi a Ellys. Ale příští rok ...
Jo Hani. Můžu si s sebou vzít zvíře? Taky se moc těší a je slušně vychované. ....
13. 06. 2019 21:54
Zlatuš, budeme dělat co budeme chtít:-)
13. 06. 2019 21:41
Na ty psy se těším, snad to malinko zkoukneme:)
13. 06. 2019 21:30
Nevíte o někom dalším, s kým máme počítat? Pokud ano, napište prosím do blogu "55"...ten je ofiko informační. Děkuji.
06. 06. 2019 04:59
Hani, dám. Mezi psy jsem teď hodně. Tíseň na mne padá doma. KOuknu jak pracuje konkurence.
Macatice. Ve filmu svatby pana Voka písničky o pánech růže jsou ale poněkud košilaté ..... S vznešeností rodu pětilisté růže mají málo společného
05. 06. 2019 18:21
Dnes jsem v MHD zjistila, že jsme vybraly podivné datum. Protože kromě Slavností řeky bude na hradě probíhat Den Policie od 10 hodin. Budou tam i služební psi.Tak snad to pětapadesátku nedojme víc než je zdrávo. Jiři-dáš to? :-/
05. 06. 2019 16:02
Jirina55? Nojo, pravdu díš, ale o těchnějak neznám žádnou písničku...
04. 06. 2019 22:03
Macatice: I v našem českém rybníčku jsou rody, které mají ve znaku pětilistou růži a na Moravě své kořeny a odnože ....
04. 06. 2019 19:50
Tak to klidně může být, když to časově vychází :-). Já myslela že navrhuješ něco navíc ....
04. 06. 2019 19:32
Ajan a ostatní, to vůbec není o prodloužení Šlápot! Tak jsem to nemyslela....jen jestli se chcete akci co nejvíce vyhnout anebo po návratu z haldy, čas určený k procházce parkem a kafi nevyužít pokoukání dojezdu žertovných plavidel a stánků.....A co se týče stánků, garantuju vám, že to o "ťamanech" nebude a hlavně jsou tam moooc zajímavé věci k jídlu a pití od regionálních výrobců. A pak už přímo na MHD a na vlak.
04. 06. 2019 19:21
Hani, nevím jak ostatní, ale já jsem omezená časem odjezdu , tak aby mi navazovali slušně spoje, potom doma velké balení, takže čas konce šlápot mám nekompromisní.....
02. 06. 2019 01:05
Koukám, že ti Yorkové mají pěkně dlouhé prsty. No, snad nám tam nevypukne nová válka růží.
26. 05. 2019 23:51
Koukm, že úpravy se zdárněpovedly :-)
26. 05. 2019 12:19
U nás ještě jahůdky nezraji ... lákas dobře, možná bych se i nechala přesvědčit, byť cesta trvá 5 hodin ( Vanda říkala, že by jela ráda) ... ale jedeme v tom termínu na prodloužený víkend do Harrachova ... Tak se budu těšit na reportáž :-)
26. 05. 2019 11:04
S mackovou pomocí už je to koukatelnější :-))! Na Ostravu už se moc těším i na ostatních 6 šlápot :-)).
Dcera mě včera označila za magora, když den před odjezdem na dovču chci jet ještě na celodenní výlet :-)). Prý budu v neděli šílet že nic nestíhám :-((. Tak je to výzva, ale výlet si nenechám ujít.... Když bude nejhůře, vezmu volno v pátek z práce a bude to :-))!
26. 05. 2019 09:59
Krásné fotečky, úplný profík.
26. 05. 2019 06:48
Lákáš moc hezky, ale stejně to bohužel nedám:-(
26. 05. 2019 06:29
I já se těším. Ostravu vůbec naznám a pomalu začnu nahánět kynologický dohled aby si Lucka něco nevymyslela a nezhatila moje Ostravské plány. Teď mi ale myšlenky utíkají k někomu milému (chlap to není) Takže kamarádky. Vzhůru na haldu Ema - kdo se ještě přidá?
26. 05. 2019 06:15
Moc se těším, krásná lákačka se ti Hani povedla :-)!
26. 05. 2019 00:34
Tak lemur nás tady láká, pěknými fotečkami vábí, všeliké věci a nejen zrakové vjemy slibuyje...
No, věřím, že Beskydy nechá na svém místě, ale kolikpak jahod tam na nás zbude, he? :-)
26. 05. 2019 00:15
Jinak pro čtenáře a diváky - když kliknete pravým tlačítkem na obrázek a dáte Zobrazit obrázek, tak se zobrazí nezdeformovaný.
26. 05. 2019 00:13
úprava formátu obrázků, návod píšu po paměti, snad se trefím. Editovat blog, v editačním okně kliknout pravým tlačítkem myši na obrázek, vybrat volbu Vlastnosti obrázku. V okně vlastností nekde vlevo budou čísla Výška a Šířka. Tyto číselné údaje vymazat - stačí jeden, druhý se vymaže automaticky. Potom někde vpravo dole zelené OK. Tohle udělat u všech špatně naformátovaných. A pak blog uložit. Někdy to z neznámých důvodů nezabere na jeden zátah, takže u těch, co se to nepovedlo, zopakovat.
25. 05. 2019 23:24
Už se těším a neboj, výstup určitě zvládnu :-).

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři