Sledujte nás:

Datum registrace: 21. 01. 2014

Jak si nahrát profilovou fotku?

terfialova

Sebekoučink

Zahájení: 21.09.2019
Ukončení: 14.12.2019
Cíl: Zhubnout

44 %
0 kg 11.7 kg

Již zhubnuto: 5.1 kg

Váš cyklus již skončil. Před archivací si zkontrolujte vyplnění cílové váhy, zpětně doplňte chybějící data. Cyklus bude automaticky archivován dne 17.12.2019. Pokud chcete ihned pokračovat s novým cyklem, archivujte stávající cyklus tlačítkem Prodloužit.

Získané body

Tento měsíc: 74
Celkem: 2518
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Přátelé

terfialova

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Proč mě neposlouchá? :-(

08. 02. 2014

Jsem smutná.
Proč se mě máma ptá, co budu jíst, když potom stejně uvaří něco jiného a potom se cítí ještě dotčeně, když jí řeknu, že to prostě nebudu jíst. Mám takovou radost, že mi jde váha dolů. Cítím se dobře. Jsem na sebe hrdá. I jí se to líbí. A i přesto mi vítězoslavně oznámí, že těch karbanátků udělala 17. Včera jsem jí řekla, ať si jich udělá tolik, kolik jich sní ona, že já je jíst nebudu. Proč se snažím? Neměla bych to jednodušší, kdybych se na všechno vykašlala ... Ale ne. Teďka jsem spokojená ... Jen už netuším jak přežít víkendy, kdy jsem doma a ona má potřebu mi vařit. A já to jíst nechci. Ale taky netuším jak snést ty vyčítavé pohledy, že ona se tak snažila. ... A já si potom připadám jako ta nejhorší :-(
Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

11. 02. 2014 06:02
Znám to.moje mamka,dej jí pánbůh nebe,byla také taková.Maminky mají s vykolejením z tzv.normálu špatný pocit,nemyslí si,že je to špatně,je to prostě jinak,než na co jsou zvyklé.Chce to opravdu čas,než se s tím popasuje.Svým způsobem to myslí dobře,ale...Výsledky máš,buď spokojená a drž se.To bude dobrý.
09. 02. 2014 23:28
Mamka vaří jen o víkendech a drží se hesla, přece nebudu vařit jen pro sebe :-)
Nakonec jsem ten víkend přežila celkem dobře. Karboš jsem neměla ani jeden a všechny jsou zamrazené.
S mým vařením o volných víkendech je to náročné ... protože pokud nejsem ve svém normálním zaměstnání, jsem ještě v druhé práci na zimních stadionech ... takže stále krabičkuji :-) a ona mi chce prostě jen udělat radost. Ale vypadá to, že by to mohlo být bez komentářů. Máma je prostě všežravec. Já jím víceméně také vše,ale vždycky, když si o to tělo řekne.
Mamka má stejnou figuru jako já a ještě je diabetik ... ale dietu nedrží. O to jsem se snažila už roky a vzdala jsem to. Dneska třeba snědla i můj kousek dortu na oslavě neteře.
A proč dělá 17 karbanátků? to fakt netuším, hlavně když jsme doma jen 2.

Všem moc děkuji za povzbuzení, pomáhá to :-)
09. 02. 2014 19:52
nezoufej,karboše jdou zamrazit a postupně konzumovat,kolik je vás v rodině,že mamča dělá 17 karbanátků?
09. 02. 2014 19:47
Jedná se o manipulaci.
09. 02. 2014 17:57
Vydrž.A vařte o víkendy na střídačku. Aby ti mamka dělala problémy delší dobu, musela by být fakt extrém. Extrém - můžu vysvětlit. Mám otce (86 let), je velice činný, soběstačný a značně svůj. Miluje vaření. Vyloženě miluje tuky. Já je nesmím. Odjakživa co pamatuju : vezmi si, uvařil jsem dietně, když už seš takovej nemrcouch a nevíš co je dobrý. Vezmu si, aby byl klid. Chutnalo ti ? Ano bylo to dobré. Otec jásá : kvůli tobě jsem tam dal tajně jednou tolik tuků, másla a pod. Já :tati, mě to ale škodí . Protože to víš. To je jeho odpověď.Kdybys jedla pořádně....někde už jsem o mém dětství psala a situace se nezměnila. Jiná situace, u mě doma, rodinná sešlost. Dvě dcery, zeťové, můj muž, otcova přítelkyně. Na stole různá krmě. Zeťové masožravci v zalíbení v bůčku, bramborových knedlících a bůčku všeho druhu. Jedna dcera, příznivkyně nejrůznějších půstů a pouze živé stravy, druhá nejí maso a zbytek zkoumá, aby tam náhodou nebyl gram či náznak něčeho živočišného. Takže k jídlu od všeho a pro všechny druhy. Můj otec si to prohlédne a požádá o čistou vodu, protože to, co mu nabízím není k jídlu, nicméně on to vydrží a nají se až doma. Tomu říkám extrém. A pevně věřím, je na našem území jedinej. Přeju ti, ať se s maminou dohodnete.
09. 02. 2014 17:05
oj je to těžké, ale vytrvej .. máma to snad časem pochopí a když uvidí, že na tebe ty její vyčítavé pohledy neplatí tak snad přestane. A ukaž jí, že jde jíst i ty české jídla, ale udělané zdravěji. Uvař o víkendu ty, ať taky ukážeš co jíš a že to je dobré. Prostě převezmi roli kuchařky na víkend, nebo se vystřídejte a třeba i to projde ;) Pevné nervy přeji.
09. 02. 2014 16:55
A jak je na tom s postavou maminka? Možná že když jí vysvětlíš princip tohoto vyváženého stravování, že jí to také chytne. S věkem nám většinou narůstají tukové zásoby, máme vyšší tlak, cholesterol a přitom se toho všeho dá zbavit úpravou stravování. Chce to osvětu :) Držím palce, ať vyhraješ!
09. 02. 2014 16:25
Jak píší ostatní,zkus vařit ty a pokud mamince. dělá radost ti uvařit tak jí popros o vaření dle receptu který ji navrhneš.ale urcitě to nevzdávej.:)
09. 02. 2014 10:37
Zkus navrhnout,že budš o víkedech vařit ty a ona,že může odpočívat :-).Jinak je to v tomhle ohledu těžké radit i když tvůj záměr zná,tak se divím,že tě i tak pokouší.No ale znám to taky z domu :-(,ale ke své dceři by jsem se takto nechovala,právě proto,že vím jak je potom těžké se kil navíc zbavit.
09. 02. 2014 10:04
Těžko radit, ale opravdu zkus nabídnout, že budeš vařit jednou ty. A snaž se rozumně vysvětlit, že jsi začala jíst "lehčeji", tak ti to "těžké" jídlo nedělá dobře. No a případně existuje mrazák a ty karbanátky se dají zmrazit a vybrat po jednom, po dvou :-)
09. 02. 2014 09:56
Jo mamky jsou v tomto opravdu zajímavé. Když žila ještě moje mamka a já měla kila navíc tam mi říkala, že bych se sebou měla něco dělat. Ale když jsem začala hubnout, tak mi stále říkala, že musím jíst a bála se že nejím, že snad držím hladovku a podobně.
Teď kdyby viděla jak mi to jde a přitom hodně jím, tak by byla spokojená.:-) :-) :-)
Uvař jí podle sebe a uvidíš, že to časem pochopí a hlavně nedejse:-) :-) :-)
09. 02. 2014 09:45
Tvoje mamka ti to na jednu stranu přeje, ale na druhou stranu je to sabotér, stejně jako ta moje :-) Každý je na něco navyklý. Nepovol, důsledně odmítej porce navíc a ona si zvykne. Ze začátku musíš být ty ta hodně silná, která řekne NE patnácti ze sedmnácti voňavých karbanátků, ale ona si nakonec zvykne a svoje vaření ti přizpůsobí. Možná to ze začátku nebude jednoduchý, ale půjde to. Mimochodem gratuluju ke shozeným kilům, je jich hodně!! :-)
09. 02. 2014 09:44
Např. se smetanovou omáčkou s knedlíkem asi nejde nic rozumného udělat - ale většina jídel jde, myslím, rozumně nakombinovat tak, aby se dala sníst a neutrpěly ani vztahy s kuchařkou, ani rozumné stravování - zvlášť pokud jde jen o den-dva v týdnu...
Když si dám karbanátky jen dva a k tomu si sama vyrobím hromadu salátu, nemůže to ničemu vadit, kuře pečené s máslem lze "svléct z kůže". Pokud takový oběd nezakončím kafem s domácími buchtami, půjde to slušně nutričně vyladit.
09. 02. 2014 09:36
Máš to těžké. Musíš vydržet. Zkus to mamce vysvětlit a nebo uvař sama. To bude pak koukat :-)))) Já když jsem poctivě zapisovala a vážila všechno jídlo tak to doma koukali. Velký talíř, jídla jak pro 4. Když jsem jim spočítala, že asi 1/3 Kj než mají oni tak nevěřili. :-))))
09. 02. 2014 09:35
Ahoj, mám to to samé. Na víkend jezdím k rodičům. U nás bojuju nejen s mamkou ale i babičkou. Hubnu už 4 měsíce a ze začátku to bylo docela peklo. Máma měla i potřebu mi nakupovat - jenže věci o kterých si myslela, že jsou zdravé/dietní a když jsem jí pak řekla, že to jíst nebudu, tak byl oheň na střeše. Vaření jsem úplně vzdala, naštěstí se vaří u babičky, takže já vařím u mamky jen pro sebe. Prostě mě nebaví pořád dokola omýlat, že kuře jde upéct i bez másla a že když ho tak upečou, tak ho budu jíst, jenže to oni ne, protože jejich celoživotní zvyky jentak nezměníš... Je to těžké, ale musíš je vycvičit, že se stravuješ rozdílně. Mamka mi teď kupuje už jen šunku, kterou upotřebím vždycky a zeleninu a nějaké ovoce. Co se mi nechce jíst o víkendu, to si vezmu s sebou domů a postupně to během týdne nějak zpracujem. Po asi dvou měsících už opravdu pochopily, že to bude tak jak chci a už se mě jen zeptají: "Máme ptáčky s rýží, budeš jíst s námi?" No a já si udělám nějaký maso se zeleninou a trochu rýže si vezmu od nich a mám vystaráno. Hlavně to nevzdávej - lidi neradi mění zaběhnutý zvyky, ale nakonec na sebe nebudeš hrdá jen ty, ale bude na tebe hrdá i mamka. Uvidíš.
09. 02. 2014 08:18
Vydrž,když jsi se pro to jednou rozhodla :-), pokud se necháš mamkou strhnout zpět, tvé sebevědomí bude klesat, a právě v tuto chvíli, když se ti zvyšuje,bys ho přece nechtěla ztratit :-)))). Jenom počkej, až dojdeš do konce cyklu a řekneš si " jo, dokázala jsem to", uvidíš jak ti bude krásně, za ten pocit to stojí vydržet!!!! pak ti půjde líp všechno, když si budeš věřit!!! nemluvě o tom, že ti je líp, cítíš se lehčí....přidávám se k názorům níž, zkus o víkendech vařit ty :-))).věř si a uvidíš že to bude dobré. ahoj
09. 02. 2014 07:47
Taky jsem měla pocit, že se mi mamka snaží bojkotovat jídelníček (když byla zelenina, tak jí udělala na másle, k narozkám mi chtěla dělat dort, i když nemám moc ráda sladký a už několik let se na narozky koupí pár zákusků, takže tam je jedno, když si nevezmu, páč je to bez práce, tvaroh s ovocem, ovšem hezky tučnej a ještě doplněnej o šlehačku...) Naštěstí mže na návštěvu jet jen na odpoledne na kafe a pak je to jednodušší. Držím palce ať se Ti podaří to nějak diplomaticky vyřešit, je to hodně těžká situace. Ale váha Ti jde krásně dolů, tak se nenech odradit!
09. 02. 2014 07:18
Nenech se zviklat a mamince navrhni, ať si na víkend klidně naplánuje třeba holiče, nebo návštěvu,nebo cokoli pro sebe, že vařit budeš ty. Má tě ráda, chce ti podstrojovat. Zkus to otočit.
09. 02. 2014 06:51
ne


Nenech se nutit do něčeho co sama nechceš a vytrvej. Maminka určitě pochopí,když ji vysvětlíš,že se cítíš líp dneska .Navrhni ji at se zkusí tak jako ty stravovat aspon týden a at porovná kdy se cítila líp po jídle.Mamce dej čas aby si zvykla, ale ty si stůj za svým. Je to tvoje vollba a ty se chceš cítit dobře.
09. 02. 2014 06:43
Zkus mamině navrhnout, že uvaříš Ty jí, (aby si odpočinula, že jí chceš udělat radost) a uvař podle sebe. Možná to mamce zachutná a pochopí Tě.
09. 02. 2014 05:47
Nebuď smutná a vytrvej! krásně Ti to jde dolů. A co tak mamince ukázat tyhle stránky a pak jí nechat přečíst pár blogů nás "starších" a něco o zdravotních rizikách obezity a taky, jak může špatné jídlo organismu ublížit....je to těžké s maminkami, ale vytrvej a hlavně si nepřipouštěj, že jsi špatná, když nechceš 5 karbošu a řekni NE, dám si jen jeden. Držím moc palce!
09. 02. 2014 00:16
Určitě se nedej zvyklat a vydrž, A vysvětluj, mamce to určitě dojde, že to nemyslíš špatně.

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři