Sledujte nás:

Datum registrace: 24. 01. 2014

Jak si nahrát profilovou fotku?

tweedledee

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 4 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 102
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Přátelé

tweedledee

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Z extrému do extrému... Kde je hranica?

16. 02. 2015

Ahoj,

po dlhočiznej pauze a dlhej odmlke sa opäť hlásim s jedným príspevkom.

Za posledný rok a pol prešlo mojim životom mnoho zmien. Či už týchfyzických, alebo psychických.

Najskôr to bolo extrémne pribratie v Prahe, plné prejedania sa a mimošportových aktivít. Neskôr to prešlo do extrémneho športovania a počítania sikaždej kalórie, ktorú som spálila, alebo zjedla. Potom to zase kolísalo kpriberaniu, a preto som sa rozhodla skúsiť paleo stravu (šialenstvo). A odpaleo stravy, som sa snažila nájsť strednú, zlatú cestu, kedy som stálepriberala a chudla, až do doby kedy sa snažím držať tu zlatú strednú cestu užna stálo.

Nehovorím, že je to ľahká cesta, ale poviem vám niečo. Som šťastnejšia! Somšťastnejšia, že sa učím nemať výčitky z hryznutia do kúsku pizze. Somšťastnejšia, keď sa začínam mať rada takú aká som, a to nie som tak chudá, akokedysi. A hlavne, je šťastnejšie aj moje okolie a partner, ktorý ma vždypodporoval, ale veď viete... občas sa dostanete do takej pozície, kedy športuprednostníte pred ním... Teda mne sa to stávalo dosť často...

Každýkto spadne do vidiny dokonalej postavy, to tak podľa mňa má, a kto nemá, o tolepšie pre neho!... O to horšie to je, keď niekto schudne. Človek padá z extrémudo extrému. Nikto ho nevaroval, pred plno výčitkami, keď si dá kúsok nezdravéhokoláča. Nikto ho nevaroval, že keď nebude cvičiť jeden deň, bude z neho kôpkanervov, a bude mať výčitky, že nespálil toľko kalórií, koľko by mal.. Azrazu prídu aj zdravotné problémy, ktoré si spôsobíte vlastne "zdravýmživotným štýlom", ktorý by bol aj zdravý, keby to nehrotíte do extrémov.

Áno schudnutie mi zmenilo život, som vďaka nemu sebavedomejšia, šťastnejšiaa nikdy toho ľutovať nebudem, ale dúfam, že už nikdy nespadnem do toho extrémnehošialenstva, ktoré ma už tak šťastnú časom nerobilo, a tiež dúfam, že už nikdynenechám zájsť do extrému moje prejedanie sa.

Myslím, že extrémna, fyzická záťaž nie je zdravá pre kĺby a telo. Každávýčitka za jedno nezdravé jedlo neprispieva k psychickej pohode. Preto sa snažím cvičiť 4x týždenne aby som sa cítila dobre,robím športy, ktoré ma bavia, pri ktorých si " odpočiniem" a napĺňajúma. Stále jem zdravo, a vylučujem mnoho prvkov ako je napríklad cukor, lepok a mnoho iných vecí, ale občas si rada zájdem s mojim priateľom na koláč zHájka, pretože viem, že mu to urobí radosť a ja už to tak nehrotím s výčitkami svedomia. Veď sa to nedeje tak často a určite nie som stroj, ktorý samusí týrať za každé zlyhanie a sústo, ktoré zje!

A preto moji milí, vám prajem aby ste si našli svoju hranicu! Aby ste sanetýrali za nejaké zlyhanie, ak si dáte jeden kúsok niečoho nezdravého. Aby stedokázali rozlíšiť, kedy vám vaše telo signalizuje, že je unavené z extrémnejzáťaže. A aby ste sa hlavne mali radi takých, akých ste a nešli za vidinoudokonalej krásy, pretože dokonalí ste už určite teraz :). Preto prosím, nájditesi svoju hranicu a nechoďte z extrému do extrému.

Krásny deň,

Monika

 

Hodnocení (15 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

17. 08. 2015 12:17
Ijáček dlouhodobě nezaregistroval aktivitu uživatele tweedledee :-)
17. 08. 2015 11:26
Myslím, že sis našla svou cestu a přeju Ti, abys byla šťastná a měla se ráda.
17. 08. 2015 11:14
Extrém je nezdravý. Na druhou stranu někdy jsi nahoře, někdy dole a to se na váze projevuje.
17. 08. 2015 09:57
Moc pěkně napsané! Každý extrém škodí. Ale i ta snaha udržet se na rozumné hranici stojí občas dost sil.
17. 08. 2015 09:38
Moudrá slova! A moc hezky napsáno :-)
Hezký den i Tobě!
17. 02. 2015 21:47
Ano to je přesně ono, snažím se jíst normálně. Teď už druhý cyklus udržuji. Občas mě to počítání nevyjde, ale váhu držím a to je hlavní. Snažím se žít a neživořit. Dám si i nějakou dobrůtky a výčitky nemám. Nejdůležitější je zdraví a to jak fyzické tak psychické. Díky za krásný článek.
17. 02. 2015 08:50
Opravdu jsi uhodila hřebík na hlavičku - přesně tohle byl důvod, proč jsem naposled ze stobu odešla - začlo mi to přerůstat přes hlavu - jenomže pak jsem vše za rok přibrala zpět a proto jsem tu zpátky......
16. 02. 2015 22:55
Rovnováha je velmi křehká a myslím, že je snadné propadnout psychóze v hrůze před tloušťkou, už se mi stalo, že ve fázi hubnutí jsem rozkousala "nezdravé" lákavé sousto a vyplivla je...
16. 02. 2015 20:29
Krásně napsané, mluvíš mi z duše - jen samozřejmě taky zažívám, jak je to často těžké. Díky :-)
16. 02. 2015 20:04
Ahoj! Ďakujem všetkým za pozitívne komentáre!
Vždy ma to veľmi poteší! :) Nech sa vám darí priatelia!
16. 02. 2015 18:57
Ahoj Moni, parádne si to vystihla. Clovek se musí hlavne cítit dobre. Mluvím z vlastní zkusenosti,kdyz se do neceho nutím a premáhám, vetsinou zklouznu do starých kolejí. Jsem ráda za Stob, je to velká podpora a hlavne jsem zjistila, ze spousta nás má stejné pocity a problémy.
16. 02. 2015 18:07
Ahoj :-) Pekný pohľad na vec. Je to tak. treba si násť také zdravé hranice a byť v živote šťastný ako sa len dá.
Ja som sa vekom a skúsenosťami naučila,že sa netreba snažiť byť 100% a žiť niekde v ideáloch, ktoré sa vlastne nedajú splniť. Vačšinou to nedopadne dobre.
16. 02. 2015 17:24
každý má ten extrém někde jinde a proto je opravdu nutné, hodit se do rovnováhy, tak jako u všeho... cvičím 5-6x týdně a extrém mi to nepřipadá, neb cvičím krátce, ale intenzivně. Mám sedavou práci a trochu zahopsat si potřebuju:) ale v jídle to znám - zvyk je železná košile, když jsem hodná a dodržuji vše, hubnu, zároveň se ale bojím něčeho zobnout a jídlo začíná být spíše stresem, než příjemným požitkem...
16. 02. 2015 17:15
Děkuji za pěkný blog. Já se teď dostala od radosti z velkého úbytku do stresu z následného opětovného přibrání a nechuti s tím cokoli dělat. Uvažuji jak z toho ven a jak se naučit tu zlatou střední cestu. Zatím jsem ve fázi buď a nebo.
16. 02. 2015 16:50
Teda místama jako bych se kdysi viděla a ještě i nyní se mi stává,že se přistihnu jak všechno moc řeším a nemám se ráda,jaká právě jsem :-(. Snažím se na tyto věci dívat už zdravějším pohledem a opravdu to není lehké se takto změnit.Jsem moc ráda,že jsi tento blog napsala!
16. 02. 2015 16:04
Ano, najít tu rovnováhu je moc a moc důležité, abychom nebyli jen štíhlejší ale i spokojenější. Upřímně, mně se to snad i začíná dařit, ale přičítám to hlavně mému věku, který nějak tak přenastavil žebříček hodnot. Přeji ti pohodovou životní rovnováhu!!!
16. 02. 2015 15:49
Ahoj Moni, úplně jsem se mezi řádky našla...jsem zrovna ten typ člověka, který by rád vše dělal na 100%, pokažený den = zrušený cyklus a jedu zase od znova, abych za pár dní opět začínala. Začarovaný kruh. Stále se snažím najít tu rovnováhu, a opravdu je to jak píšeš, mívám výčitky, když necvičím, kolikrát dávám přednost tomu jít cvičit před domácí pohodou s mužem (přitom času na sebe máme stále málo :-( ). Zhubla jsem celkem dost, ale někdy mám pocit, že mimo ty ztracená kila jsem přišla o část psychické pohody. Snažím se být pořád pod kontrolou, ale nechci se úplně vzdát méně zdravých věcí, co mám ráda, jenže pořád mám tendenci se za to "potrestat" pohybem navíc, a to není dobře. Snad se mi taky podaří tu rovnováhu najít, stále mám na čem pracovat. Krásný den všem :-)

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři