Sledujte nás:

Datum registrace: 14. 05. 2012

Jak si nahrát profilovou fotku?

vsliz

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 12 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 443
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Hůlk sun krok aneb hůlkenzí bitte

06. 02. 2013

Milý Bločku. Pojmenuji tě, jelikož se mi nelíbí hovořit s mrtvými, či neživými věcmi, ještě by mne mohli považovat za blázna :-D
Včera jsem využil toho, že se počasí rozhodlo mezi přeháňkami, větrem, deštěm, sněhem, padajícími trakaři a ševci ukázat na chvilku svou slunnou tvář. A co bys řek? Měl ho tam! teda ne on, já, teda ne ho, ale ji, tu myšlenku, takže jsem si opět řekl: dneska je sice ne moc pěkně, ale dneska by to šlo. Opět z práce domů, měl jsem krátkou do půl třetí, doma juniorovi sdělit, že tata jde sportovat, takže přijde za hodinu, teda  trvalo to skoro hodinu a půl, jelikož venku střídavě sněžilo, foukalo, honilo okolo komína, mrzlo až praštělo, svítilo a tak. A hlavně trasu si vybral jak pro motokrosaře, odborník jeden.
Jak už je u mne zvykem, přípravu jsem nepodcenil. Jsa si vědom sychravého počasí, které u nás většinou v únoru panuje, když nepadají z nebe aligátoři nebo prezidentští kandidáti, sbalil jsem si do batůžku tentokráte pláštěnku. A věděl jsem proč. Protože, milý Bločku, bez pláštěnky na hůlkovačce ani ránu. Možná dvě, ale na to mám málo munice :-D
Namísto kalhot jsem nasadil slušivé tepláky ala Pepek Vyskoč, na trup lyžařskou bundu (pro změnu), na ruce rukavice, na leb papachu, do ruky hůlky, čelovku jsem nechal v regálu a namísto ní jsem nasadil slušivé brýle, které používám na kolo a tradá. Kdo mne včera viděl, asi podlehl záchvatům smíchu, ale což. Dětma nezatopíš. Telefon mi zase slouží, jsem totiž ajtý odborník (hihi), takže šel jak Sports Tracker, tak GPS, tak Instant Heart Rate a do toho muzika vyhrávala, partnerka mi totiž tvrdila, že nejnovější Helovíni jsou to nejlepčí, co vydali se současným pěvcem, takže jsem po cestě dělal takovou interní recenzi a porovnání se starším albem, ktere mně teda asi vic libit se!
A........ Start! GPS se chytla 10 m od baráku (kdo umí, umí - ni nic, jdu vyvětrat, hihi) a tachometr začal ukazovat rychlost okolo 8 km v hodině, což když si vezmu výjezdy některých extrémnějších kopečků na kole, byla větší rychlost, než kdybych seděl v sedle. Hůlky na namrzlém asfaltu trochu podkluzovaly, tudíž jsem po cca kilometru zajel do boxů, abych zjistil, že gumová patka jedné z nich je prodřená, já klepu o asfalt kovovým šroubem a druhá se k perforaci nezadržitelně blíží. Nu což, řekl jsem si, za ty prachy by měly bejt nezničitelný, ale potom jsem si uvědomil, že byly koupeny kde? V Čechách. Takže je ani nebudu reklamovat a pomůžeme si svépomocí, teda cizí pomocí, jelikož jeden známý je velice zručný soustružník a jistě bude vědět, jak tuto situaci elegantně vyřešit. Přenastavil jsem délku holí, abych měl ruce výš, všiml jsem si, že je rázy cca o 5 cm zkrátily a vyrazil jsem znovu na trať. Vzhledem ke sluchátkům a jekotu muziky v uších jsem skoro naboural do rozjetého psa, který náhodou korzoval okolo, naštěstí ten, vida zjevení, které svým mozečkem neuměl identifikovat, zmohl se jen na zaštěknutí a hledal spásu v přilehlé strouze. Co s ním bylo dál jsem nezjišťoval, neb se psů bojím. :-D
Šupajdil jsem okolo naší zahrady pořád dál, okolo rybářů křížem přes starou nejdeckou silnici směrem k rybníkům a výsypce, která se tyčí nad Novou Rolí jako symbol toho, že se hlušina musí někde vyhrabat, aby se dala zase někam jinam navézt. Je to stejně zajímavé místo a naštěstí je už pěkně zrekultivováno, tedy z velké většiny, takže se zde nacházejí pěkné trasy pro cyklisty a pro pěší. Po cca 3 km mne zastihla náhlá změna počasí. Slunce již tak dost ostýchavé skrylo svou tvář za mraky a kde se vzal, tu se vzal..... sníh! Padaly takové ty ledové kuličky, které hnány silným větrem působily ve tváři podobně jako ty, kterými v Chrastavě zaútočil ten zoufalec na Klause. Naštěstí nepotřebuji spící ochranku, abych situaci vyřešil, tudíž jsem oblíkl slušivou pláštěnku a tradá krok hůl krok dál! (No ještě že mne v ten den nikdo neviděl). Po několika minutách se přede mnu tyčila první větší výzva, kopec, který dá na kole zabrat nejednomu cyklistovi, relativně dlouhý a hodně příkrý, na jehož konci člověk stane na druhé svrchní vrstevnici valu a celé město má jako na dlani. Vysvištěl jsem kopec srdnatě, ale na konci jsem lovil srdce v krku, to přiznávám, až se mi ty mé brýle bez bázně a hany orosily. Šlapání v rozbředlém sněhu mělo zajímavý efekt, boty vydržely, leč v nich jsem začínal mít trochu mokro, jelikož jsem si do nich vytrvale zezadu házel při šlapání sníh. Příště si na nohy dám pytlíky od svačiny a utáhnu zavařovací gumou, páč jinak už nevim :-D (Chcete mě?) S buldočí sveřepostí jsem zahnul doleva a šel a šel a šel, až došel.... ke srázu, který vedl až do vsi, která se zove Božičany. Z kopce jsem místy poloutíkal, hůlky se v tom zběsilém pohybu pletly do pláštěnky a chvílemi jsem musel připomínat zdálky potápěče bojující s virtuálním žralokem. Po nějaké době, kdy mi hrozilo zřícení do příkopu, jsem řekl: DOST! A STOB! teda STOP! Zastavil jsem tedy, serval jsem ze sebe omezující igelit a nasoukal jej do batůžku, který se vlivem vecpání nevzhledného igelitového balíku změnil v batoh.
Naštěstí přestalo pršet a já mohl doklapat přes Božičany okolo Novorolského koupaliště domů. 
Při kontrole trasy jsem zjistil, že jsem našlapal bez sta metrů deset km, to vše za hodinu sedmnáct minut čistého času průměrnou rychlostí 7,63 km/h, což je zřejmě slušnej oddíl :-D.
Strašně by mě ovšem zajímalo, kolik lidí by si stříklo do textilu, kdyby mne při těch mých výšlapech někdo natočil a nasdílel to třeba na Facebooku :-D No nevim. :-D
Po té včerejší trase mne, milý Bločku, celkem slušně bolí zádové, stehenní a lýtkové svaly, páč nejsem žádnej gymnasta, ale obyčejná kancelářská krysa, ale stálo to za to a co nevidět šlapeme zase! Tentokrát si to prý moje dítko nenechá ujít, tak jsem na ní zvědavej.
Mimochodem energetický výdej včerejší chůze byl 3777 kJ, což je slušná porce jídla, taky se mi podařilo trochu shodit, váha včera ukázala deko pod 114 kg, což je od podzimu docela úspěch.
Sám sobě povídám, jen tak dál a vám ostatním doporučuju: zkuste to taky. Chůze je ten nejpřirozenější pohyb, nemusíte při tom dělat takový opičky jako já, ale každá chvíle, kterou netrávíte na gauči s pivem a slanými brambůrky, se prostě počítá!
P.S. Ale já na to pivo dneska večer jdu, muhehe :-D

Jo a ještě trasa: http://www.sports-tracker.com/#/workout/vsliz/d6dp2i30nt7fdfjv
Hodnocení (13 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

23. 02. 2013 22:43
Moc pěkné, závidím, já doufám, že za týden začnu trénovat chůzi bez berlí ( po 10 měsících) a jak to trochu půjde, zakoupím nordické hole. ( A samozřejmě je hodlám užívat, ale pro začátek to vidím tak na 30 minut.)
22. 02. 2013 08:56
Pěkné páteční počteníčko :-) Díky, i já jsem se pobavila.
22. 02. 2013 08:12
Vow, tak to je paráda počteníčko. Díky za něj:o)
19. 02. 2013 14:40
super čtení
09. 02. 2013 06:01
Tak stříknutí do textilu se málem konalo u mě při čtení tohoto blogu. :-)
08. 02. 2013 00:12
Těším se na pokračování seriálu. Téma Jak Pepek Vyskoč dcérečku po kopcích honil? Supr čtení :-)
07. 02. 2013 14:34
Dámy, my to totiž moc neřešíme a děláme to tak, jak nás to napadne, jak to psaní, tak hubnutí. A ono to jde. Dneska jsem si koupil nový patky na trekový hole, tak jdem s dcerou pokořit cyklostezku do Mezirolí.
07. 02. 2013 11:38
Zase jsem se pobavila :D
07. 02. 2013 09:58
skvěle napsáno. já nevím, ale ty "pánské"blogy se čtou jedním dechem - jak to, kluci, děláte? ;-) A jsem ráda, že jsem našla dalšího příznivce pěší chůze (já než na pásy a do posilovny raději vyrazím do přírody). Jen tak dál! :-)
07. 02. 2013 09:49
Moc pěkné počteníčko. Až nasadím krokoměr, pokusím se přiblížit Tvé průměrné rychlosti, ale to už asi budu muset trochu utíkat, možná mi ani hůlky nebodou v tempu stačit.
07. 02. 2013 07:58
Tak to je zase na rozjezd dne humorně napsaný článek. No jo, STS Chvojkovice Brod, Já se snad budu muset do tý Role zajet podívat, protože když čtu tvé vyprávění, tak tě úplně živě vidím před očima. No jo, jenomže než já se to tý Role dostanu, tak pokvetou tulipány a to už abych spíš vyhlížela po cyklostezkách, kdy kolem prosvištíš na kole rychlostí animovaného ptáka Kiwi. Už se těším na další díl.....
06. 02. 2013 21:07
Hned jak jsem viděla ten název , bylo mi jasné kdo to psal :)) Hůlkám třikrát zdar!
06. 02. 2013 17:18
Ty jsi se minul povoláním. Spisovatel jak vyšitý. Takhle krásně popsaná procházka, to se jen tak nevidí. Hůlkám zdar!
06. 02. 2013 14:19
Já jsem v lecčems extrémista. :-D někdy to objevování ových zákoutí trochu hraničí s nebezpečím, ale to už jsme holt my chlapi.
06. 02. 2013 13:48
Píšeš velmi čtivě .Děkuji a blahopřeji ke spisovatelskému střevu. Moje húlkošlapání se děje po normálních turistických a prošlápnutých chodníčcích, zvláště nyní v tomto klouzavém období. Ale v létě můj můž vyhledává různé kotáry, já kleji, ale následuji ho.
06. 02. 2013 13:24
šlapálista a ještě spisovatel :-), fakt moc pěkně napsaný, takhle bych svoje holešlapáníčko popsat nedokázala :-)
06. 02. 2013 13:23
Já ale bohužel až zmizí sníh a bude trochu sucho a teploty stabilně nad nulou přesedlám na kolo. A to vám v tom vašem rovníkošlapání nepomůžu. Nicméně zatím šlapu. Jo a dík.
06. 02. 2013 13:22
Zasmála jsem se od srdce a docela i nahlas, ještě že jsem v kanclu sama a tudíž si nikdo neklepe na čelo :-)) Takže HŮLKÁM ZDAR !!!!
06. 02. 2013 13:14
Další šlápalista:-) nádherně napsáno

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři