Sledujte nás:

Datum registrace: 30. 01. 2014

Jak si nahrát profilovou fotku?

xRA0x

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 87
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Přátelé

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Dobrý večer

30. 01. 2014

Hezký večer!
Po přečtení několika článků,jak ZARUČENĚ hubnout a jak všichni krásně zhubli,přičemž na mě selhávají veškeré pokusy,jsem se náhodně dostala až sem.
I když si jídelníček nejspíš zapisovat nebudu,ráda si budu číct zkušenosti druhých.
Moje zkušenosti se zabitím tuků jsou rozsáhlé.
To,co platí vždycky údajně na všechny,u mě selhalo. Když všichni mají hubnout při aktivitě 2x-4x týdně,já 6x týdně 2 roky chodila 4,5 denně rychle tak,jak předpisy říkaly a moje macaté stehnaté tělo nehublo.Ale ani o píď!!!
Jedla jsem jen bílkoviny a zeleniska a nehubla jsem také.
Když jsem najela zpět na přílohový režim,kila se zvyšovala.
Nyní jsem ve fázi posilování přibrala 7.5 kg svalů a moje míry zústaly stejné,jen někde uvnitř jsou tvrdší...Fitnes trenér mi řekl že je takový výsledek nezažil a že ženy ročně přiberou bez suplementů max 2 kila.Najednou přijde macatice a má lepší výsledky než namakané sušinky.
Takže já makám a nakonec lžu jo?!
To mě odradilo od další snahy poradit se s někým.

Na mou pokožku s dolíky taky nezabírá nic.Měla jsem celulitidu i před 30ti kily stejně jako moje máma,teta a babička.Žádný krém,masáž ani stroj to nezvrátil.
Divné.Odborníci říkají že s tím musí zhubnout a vyhladit se KAŽDÝ.

Kalorie? Od 90.let se říká 4000,max 5000.
Nyní mi najela tabulka,kde mi bylo udáno 10 700kj.Nevím,co vše bych musela spořádat,abych to splnila.
Všechno co existuje je zaručené,jen já stagnuju.

Když nepomohlo ani hladovění 2 týdny nebo zlepšení picího režimu,začaly se kolem mě kupit titulky s nápisy HUBNĚTE HLAVOU apod.
Tak nevím.Jsem ve stadiu,kdy svůj pohled na sebe-nechutnou musím měnit za sebe-krásnou i s dolíky a roztřesenými stehny.
Jsem tu proto,že nechci být někde v debatách mezi maminama,který mý snahy ihned zadupou v zárodku...ale mezi těmi,ktří si procházejí tím co já a třeba i povzbudí.
Třeba je pro někoho nepochopitelné,jak může kyprá ženská nebýt spokojená...většina žen když přibere tak se cítí líp...Já taky,dokud na sebe nenatáhnu oblečení.I když mi pohyb nedělá potíže,tahat za sebou 30ti kilový zadek a natřásající se prsa znemožňuje nějak tak všechno.
Jedinou možností jsou tance,kde své tvary uplatním-belly nebo latino.To mi jde.
Takže prosím,přijměte mezi sebou jednu ztroskotalou vyžranku s rozhozeným metabolismem a buďte jí oporou...Zkusím vašim slovům uvěřit a změnit mentalitu a...třeba to půjde i bez stresu :)
Hodnocení (5 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

26. 05. 2014 19:57
Děkuji.Děkuji Zuzko ano máte pravdu.Vodu mám zjištěnou-tu nezadržuju právěže vůbec.
Xlanca ok tykejme si :)Nejhorší to mám s pečivem. Tady široko daleko není třeba reálné pekařství,kde by se prodával SKUTEČNĚ celozrnný chléb a když už ano,60 k je na mě tedy moc,když uvážíme,že jsou potřeba také další položky...začnu redukovat porce a začala jsem si dělat takový jakože "pokrokový deníčky" ohledně toho,co (ne)dělat,např.pít rozpustňáka v 8 večer. Chci do toho jít v klídku,ne už nervovat z každýho snědenýho gumovýho hada...zvracecí sklony naštěstí nemám,ani na nějaký sebetrýznění hladem,no i když...prostě to chci jet jako styl,ne teď a tady....tak uvidím....Moje výsledky jsou psané v blogu. :)
02. 02. 2014 23:21
Vítej v klubu :) Taky radím sebekauč, alespoň na zkoušku. Vyzkoušíš, uvidíš... Držím moc pěsti.
02. 02. 2014 21:42
Máte toho za sebou tolik, že to pravděpodobně půjde hodně pomalu. Ale nebojte se, půjde to. Máte opravdu rozhozený metabolismus a svoje tělo nastaveno na šetřící mechanismus...vy vlastně už nemáte co ubrat (v jídle) a sportujete také dostatečně, takže ani tam nejde moc přidat. Doporučovala bych Vám to co tady ostatní - zkuste si zapisovat, nějakou dobu poslechnout sebekoučink a ten příjem opravdu zvýšit...je možné, že na začátku to lehce vyskočí..ale pak to dolů půjde. A pak si s tím musíte začít hrát - najít si pro sebe vhodný poměr bílkoviny - sacharidy - tuky, aby jste hubla. Popravdě bude to běh na dlouhou trať ...také asi zadržujete vodu - takže bych vyzkoušela lymfatické masáže a i třeba cvičit v kompresním prádle - lymfa se musí rozproudit a podporovat. Tak hodně štěstí a hlavně nespěchejte:-)
02. 02. 2014 06:59
Osobně doporučuju právě to zapisování a vybalancování denního, přejdou chutě, a právě ten rozhozený metabolismus se srovná, naučíš se co a kolik čeho a za krátko budeš schopná odhadnout kolik a čeho sníst i bez nějakého vážení a plánování
31. 01. 2014 17:34
Vítej mezi námi :-) Je to tak jednoduché - zkus sebekoučink a uvidíš jestli ano nebo ne :-)) Za zkoušku nic nedáš :-)))
31. 01. 2014 17:01
Myslím,že bys to měla zkusit a uvidíš,jak to bude na tebe fungovat.Jak píšeš máš dost svalů,tudíž budeš mít výhodu v množství přijaté potravy.Myslím,že tvůj bazál bude daleko někde jinde než u běžných "tlouštíků" to tedy znamená,že svůj organismus držiš ve dlouhodobém stresu z hladovění i když jsi asi zvyklá přijímat míň potravy než by si tělo zasloužilo.akže opravdu vyzkoušej a třeba nám dáš zapravdu.Jo a celulitida je opravdu genetického původu a i kdyby jsi byla sebevíc hubená,tak stejně ji budeš mít přez veškerá mazání apod. :-(
31. 01. 2014 16:36
bagi666: Taky neříkám, že Sebekoučink je neúčinný. Je to dobrá metoda, jen tam vidím jisté psychologické aspekty v tom, že člověku do jisté míry přikazuje, takže člověk tak trochu ztrácí volnost ve výběru jídla - a navíc ty gramáže nemusejí odpovídat porci, jakou si lidé běžně dávají - takže vlastně člověk může jíst tak trochu "nenormálně".
pomenka: Jestli jsi na tom tak, že když si nevážíš a nezapisuješ, automaticky se přejídáš, tak to je problém. Myslím si, že pokud jde o jídlo, všechno je jen o množství a té pravidelnosti - o množství ovšem ne stylem "všechno si vážit a zapisovat", ale stylem "dát si odhadem běžnou porci, jakou lidé jedívají, ani víc, ani míň" - to je tak akorát, žádné přejedení, ani nedostatky.
31. 01. 2014 15:59
xlanca: já si taky neumí představit zapisovat celý život, ale pro začátek to bylo fajn .. aspon mám přestavu, kolik jsem toho doopravdy jedla a proč jsem tloustla. Ale popravdě teď to taky flákám to zapisování a psíš nepíšu než píšu. To je každého věc. Někomu to pomáhá někomu ne. ;)
31. 01. 2014 15:18
xlanca: v pohodě, na ukamenování to není :-) Naopak ti závidím, že to bez psaní a počítání zvládáš. Já bohužel, jakmile přestanu psát a počítat, začnu ze strachu jíst spíš málo a okamžitě začnu přibírat. Takže - nezapisovat a hubnout je můj sen, protože trávit celý život zapisováním bych nechtěla. Beru to jako pomůcku pro tuto chvíli :-)
A xRAOx se sama rozhodne, co jí bude bližší, že jo :-)
V každém případě držím pěsti!!!
31. 01. 2014 13:52
já když nepíšu,tak žeru a pak jsem překvapená z těch porcí! držím palce a zkus to,chce to jenom vydržet!!!!
31. 01. 2014 13:30
Moje milá, ty nemáš rozhozený jen metabolismus ale hlavně psychiku. Zklidni se, měj se ráda a najeď na Stob ja ko na hru. Semaforky ti pomohou abys byla v obraze, co se množství týká. Neboj, jsme tu na jedné lodi, všichni chceme zhubnout. Nevím o nikom, komu by se to tady nepodařilo. Hlavu vzhůru Díky za upřímné psaní. Držím palce. :-))
31. 01. 2014 13:04
xlanca - k zapisování Tě nikdo nenutí,, když to zvládáš bez toho, tak jen dobře pro Tebe :-) Přiznám se že jsem si myslela že mám stravování "na háku", že ze všech článků a pořadů typu Jste to co jíte už všechno vím a divila jsem se, že jen kynu. A se sebekoučinkem to kupodivu šlo naprosto lehce :-) Navíc jsem hravý typ, takže semaforky jsou pro mě tou správnou výzvou - CHCI je mít hezky zelené :-) Pro mě je to takový ten správný bič, který nad sebou bohužel potřebuju.
31. 01. 2014 12:43
xRA0x: Jestli souhlasíte, můžeme si tady tykat, je to tu zvykem.
Jste si opravdu jistá, že byste při pravidelné a běžné stravě přibírala?
Víte, diety jsou to nejhorší, co můžete udělat, když se snažíte zhubnout, to mi věřte. Když už jste jich vyzkoušela tolik, jistě máte zkušenost, že když s dietou skončíte, často se pak přejíte z hladu nebo proto, že jste se vyhýbala sladkostem nebo tučnému, na které jste měla celou dobu chuť - přejíte se tím, čemu jste se vyhýbala - je to tak? A pak přijdou výčitky (a nedej bože, když Vás ty výčitky a strach ze ztloustnutí kvůli přejedení přivedou k tomu, že raději to jídlo půjdete vyzvracet - a už lítáte v mentální bulimii). Pak přijdou deprese z toho, že jste to nezvládla... A nasadíte si další dietu. A celý ten kolotoč se zase opakuje, je to začarovaný kruh, který se podepíše na psychice i na těle.
Co kdybyste tedy zkusila jíst normálně bez diet, dávat si od oka běžné porce a nic si nevážit? Sama pak uvidíte, jestli jste z toho přibrala, nebo ne.
Stejně - Sebekoučink Vám určí, kolik máte přijímat kalorií a živin denně - tak se budete stresovat, abyste náhodou nepřekročila určený energetický příjem - co kdybyste z toho nedejbože ztloustla?
Nebo - budete mít chuť na palačinky k večeři, ale protože Vám Sebekoučink bude hlásit, že jste nesnědla dost bílkovin, dáte si místo palačinek maso, takže pak "vlítnete" později večer na 5 palačinek, protože to maso Vám tu chuť na ně nezahnalo a Vy jste to prostě nevydržela?
A budete se stresovat a až příliš se soustředit na jídlo, abyste dodržela těch předepsaných x gramů bílkovin, tuků a sacharidů, ani o 10 gramů víc nebo míň.
K ostatním: Možná mě tady někteří za tento názor budete kamenovat, ale já se na to vážení, zapisování a počítání prostě dívám z tohoto úhlu pohledu, a proto taky Sebekoučink využívám jen k evidenci váhy a mír, energii něčeho na něm počítám jen výjimečně.
Na druhé straně se přiznám, že sama mám nutkání si určité potraviny vážit - hlavně máslo na rohlík. Ach jo.
31. 01. 2014 11:24
Děkuji za Vaše slova :)
Xlanca:obdivuji Váš výsledek,ale popravdě-já jíst jako Vy tak už vážím tunu :(
31. 01. 2014 10:11
Hele, ty "vyžranko" :) tady jsme na tom všechny stejně, aspoň subjektivně. Kdo nepotřebuje hubnout, ten tu není ... tak to aspoň zkus a uvidíš...
31. 01. 2014 10:05
Připojím se k ostatním - také doporučuju zkusit si to tu alespoň nějakou dobu psát. Třeba by Tě to příjemně překvapilo :-) Když mi nevyšel snad 150tý pokus zhubnout a už jsem byla rozhodnutá investovat šílený prachy do výživové poradkyně, tak jsem narazila na tyhle stránky a dala si ještě poslední pokus. A vypadá to, že vychází :-)
31. 01. 2014 10:00
ahoj a vítej a děkuji za hodně upřímný blog. Jo jo žádný extrém není dobrý, to si už zjistila, chce to zlatou střední cestu a čas, než i tvůj metabolismus pochopí, že to myslíš dobře a začne spolupracovat. Tvými hubnoucími pokusy se zřejmě tak zpomalil, že ted čeká jen to nejhorřší a nechce pustit ani gram. jsem přesvědčená, že většina z nás si vyzkoušela to samé a mohu říct sama za sebe, že už díky sebekoučingu, jsem přišla na to co na mě funguje a je to trošku víc bílkoivn nedž doporučuje sebekouč, sachrů trošičku mín a hlavně i tuky na těch nesmím šetřit, když jsem je držela na minimu tak váha dolů nešla, pak jsem přidala mandličky a váha se rozjela. ... zkus důvěřovat zdejším praktikám je to mnoho lidí, kteří ti mohou být vzore, ale jde o to změnit celkově životní styl a životní postoj, nebrat to jako dietu, ale jak to že takto budeš žít. A jak tu již někdo psal dá se i mlsat ;) .. držím palce a těším se na tvé další blogy a úspěchy ;) tady ti všichni určitě rádi poradí a nejsi v tom sama.
31. 01. 2014 08:50
Vítám tě mezi námi.Ve svém příspěvku píšeš,že jsi vyzkoušela kdejakou dietu.Pokud to hubnutí myslíš vážně,tak jsi tady na správném místě.Určitě by stálo za to,nějaký týden si zapisovat jídlo na sebekoučink.Nejen,že budeš mít přehled kolik toho sníš,ale donutí tě to zamyslet se nad skladbou a kvalitou snědených potravin.Moc ti přeji ať se ti daří :o)))
31. 01. 2014 08:23
Moc se mi líbí tvůj upřímně napsaný blog a jsem ráda, že jsi tu mezi námi. Podle toho, co píšeš, máš fakt za sebou mnohé pokusy až experimenty a věřím, že tvůj metabolismus musí být pěkně zmatený. Snad se neurazíš, když nnapíšu, že některé extrémy (např.jen samé bílkoviny a zelenina apod.) jsou dokonce přímo proti hubnutí. Už tu někdo napsal, že to chce vyvážený jídelníček, normálního, běžného, zdravého jídla. Taky bych se přimlouvala, abys to zkusila se sebekoučinkem, protože neměří jen kJ, ale taky složení potravy. A já už jsem mockrát zažila, jak je to důležité, že nestačí jíst jen málo kJ. S pohybem taky - možná ho bylo tedy spíš mnoho než málo anárůst svalové hmoty přinesl spíš zvýšení váhy, nikoliv zhubnutí. Pokud budeš mít zájem, prostuduj si tady různé články. Nejsou to žádné zaručené diety z časopisů, ale opravdu vyzkoušená doporučení, která zde mnohým už pomohla. Rozhodnout se vždycky můžeš sama. Zkrátka - vítej, ráda tě tu vidím a budu ráda, když zas napíšeš, jak se ti vede :-)
31. 01. 2014 08:05
Ahojky nechceš to zkusit se sebekoučinkem třeba na 14 dní. Uděláš si jídelníček, podle kterého budeš jíst, za vyzkoušení nic nedáš. Pak třeba přehodnotíš , myslím, že sebekoučink je geniálně vymyšlený. Jinak hezký článek.:))
31. 01. 2014 07:54
Vítej, díky za upřímný příspěvek :-) I Já dlouhá léta bojovala s kily navíc, a že jich bylo :-)Nicméně já narozdíl od tebe si svá kila pěkně vyjedla, pohyb téměř žádný. Ale pak jsem se do toho pustila a nyní mám cca 63 kg na 173 cm - samozřejmě, ne vše bylo zpočátku podle zdravého stylu, ale časem jsem to tak nějak "vychytala". Snažím se pravidelně a zdravěji jíst, stejně tak se hýbat, což dříve nebylo, ty máš už pohyb zažitý, což je tvá velká výhoda. To ostatní jistě také časem přijde, všichni jsme jednou (v mém případě i vícekrát a opakovaně :-) ) začínali. Krásný den a ať se daří :-)
30. 01. 2014 23:19
Ahoj naprosto ťa chápem, presne ako si písala, tak sa cítim aj ja a je to ťažké, hlavne zmeniť to myslenie. Takže držím palce, neboj sme v tom spolu :)
30. 01. 2014 22:46
Ahoj,
vidím, že už jsi vyzkoušela spoustu diet, dokonce i hladovku.
Sama mám dole už neuvěřitelných 67 kg. A jak jím? K snídani - 2 rohlíky s máslem + něčím (sýr, šunka apod.), svačina - 1 ks ovoce, někdy i něco vydatnějšího - houska s něčím nebo nějaká sladkost (třeba Fidorka nebo Banány v čokoládě), oběd - běžné jídlo - dám si klidně i svíčkovou se 4 knedlíky nebo ovocné knedlíky s máslem, cukrem nebo medem a tvarohem atp., někdy před tím i polévku; svačina - 1 ks zeleniny + mléčný výrobek (jogurt atp.), někdy i něco vydatnějšího - jako u dopolední svačiny; večeře - 2 ks pečiva s máslem + něčím nebo teplé jídlo - podobně jako u hlavního jídla u oběda.
A dám si klidně během dne 2 kostičky čokolády a 3 bonbony.
Čaj nebo kávu si sladím medem.
Co z toho plyne?
Že hubnout se dá i při běžné stravě - je to jen o té pravidelnosti a o množství - prostě mimo těch 5 jídel nic nejíst a dávat si běžné porce.
A... nehlídám si kalorie! Žádné zápisy nedělám.
Takže jestli Ti můžu poradit - vykašli se na všechny možné diety a jez běžné porce běžných jídel pravidelně 5x denně. A občas klidně zařaď i to sladké nebo tučné.
K tomu je samozřejmě důležité se občas hýbat.

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři