Sledujte nás:

Datum registrace: 30. 01. 2014

Jak si nahrát profilovou fotku?

xRA0x

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 87
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Přátelé

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Dieta každý druhý den

07. 05. 2014

Koupila jsme si Dietu a je v ní revoluční článek o dietě, kterou vymyslela výzkumnická pracovnice varadyová, když na myších zkoušela, zda je možno omezením kalorií zabránit rakovinnému bujení,aniž by docházelo k úbytkům váhy. To se nedařilo a myši,střídavě se krmící a postící,stále hubly. Vzala si na pomoc lidské testery a výsledky pravily u všech stejně- cca 5 kg/měsíc.

O co že tu jde? "Dieta" znamená vždy dny v jistém vzoru. Jeden den jíte VŠE BEZ OMEZENÍ a druhý den jen do váše 500 kcal,2000+- kj.
Ne že by to byl problém, prostě holt jeden den budete na vývaru,zelenině a ovoci nebo zakysaných výrobcích,zaráží mne ale ten fakt možnosti jíst vše.

Vidím to tak, že jeden den jím neomezeně chléb,sladkosti,možná si dám alkohol,tučné maso,knedlíky nebo něco co je označované za nevhodné,ale co po čase odříkání tělu začne chybět..a další den jsem jen na té zelenině...po měsící pět kilo dole? wau!

Zjišťuji, že to,co praktikuju poslední roky a co mě dovedlo k 80ti kilům, má být nejnovější nejlepší nejjistější hubnutí.
Tak proč nezabírá u mne? Kdo jsou ti,kdo údajně hubli? Jak moc můžeme věřit těm zaručeně pravým vědeckým výsledkům? Proč ty testy neprobíhají veřejně i za cenu nezdarů?Prostě samé otázky.

Protože já jsem od přírody zkoušeč, zkusím to. Vidím o takhle:
Už nebudu skomírat při pohledu na měkký chléb a prostě si ho dám.
Nebudu řešit zda si ke kaši smím vzít i kuře a zda knedlík jeden nebo víc.
Můžu tedy všemožné salámy,másla,smetany,dortíky a želatinové bombony.
Fantazie, už nemusím nudně žvýkat studený listy salátu, který z těch Lidlů chutnaj jak ponožky, protože široko daleko nejsou farmářský trhy!
Další den možná ty dva tisíce ani nevyplním ( naplňte zeleninou 200 kj že..) takže úbytky by být měly.

Zatím je ku prospěchu fakt, že se cítím lehce, nestrádám a nemám logicky chuť bez rozmyslu žrát. Vím,že obden si to smím zase dát.
Je fakt že spotřeba toho,co člověk potřebuje při nízkokalorických dietách, klesá, ale jako extra třídu mezi dietami to nevidím a nechápu ten humbuk okolo. Je to jako kdybych na blog napsala SNĚZTE TO NEJTUČNĚJŠÍ A PAK SI JEN PŘEJTE ABY SE TO NEULOŽILO A VY TÍM ZHUBLY..A STANE SE TO! Prostě nesmysl.

Je jasné že české maminy na mateřské ihned zahájily debaty o tomto tématu ale nikdo nemá čím přispět...nikdo to prý nezkoušel.

Stačilo se by se víc zamyslet a třeba by zjistily, že se tak stravují delší čas a ty úbytky prostě nebyly takové, jak jistý a prý solidní výzkum  uvádí.
Váš názor?
Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

07. 05. 2014 20:21
Nevěřím žádné dietě, žádnému striktnímu zakazování určitých potravin a přikazování jíst zase jiné, žádné přesné jídelníčky nyní teď populární očistné diety ap. Jsme přeci rozdílní, každému něco jiného chutná, každému zase nějaká potravina nedělá dobře.Jediná, pro mě schůdná cesta, je jíst vše,ale s citem. A abych ten cit odhadla, s tím mi pomáhají semaforky.Věřím ,že až se to naučím, budu moci semaforky vynechat, protože to budu mít v oku a v hlavě. Zatím je potřebuji a jsem za ně ráda!
07. 05. 2014 18:52
Tak to je dobře
07. 05. 2014 17:49
jím podle semaforků a dieta to není ani náhodou, v neděli se mi tam vleze i kousek narozeninového dortu :-) já už experimentovala dost a dost. Půlku života mám hlad a fakt to už nechci opakovat.
07. 05. 2014 16:33
z diety kdykoliv utečeš, přestane tě bavit. Zdraví životní styl je cesta kterou si plníš podle svého .I když se věnuješ tabulce a semaforům
07. 05. 2014 16:28
taky si myslím, že kdyby byly všechny ty zaručené způsoby hubnutí založeny na pravdě, nebyla by obezita celosvětovou "epidemií".
Někdy je to těžké, ale jde opravdu jen o to, dát si všechno, ale s citem ...
07. 05. 2014 16:27
Neexperimentuj a vyzkoušej semaforky!!!
07. 05. 2014 16:19
Ahoj, podle mě spousta lidí podléhá dojmu, že nejlepší cesta, je ta nejsložitější. Než by radši zkusili vystoupit ze svojí komfortní zóny a začali jíst zdravěji, sportovat nebo prostě jen žít aktivněji (resp. netrávit volný čas jen na gauči u TV), raději si jednou za čas zkusí nějaký ten "zaručený" způsob hubnutí/života a pak to nevydrží a diví se, že zase selhali, nebo že to nefunguje. Podle mě je nejlepší ta střední cesta - nic si nezakazovat, ale uvažovat o tom tak, že když si teď dám pizzu, k večeři si dám salát s masem... Myslím že už trochu můžu říct že vím, o čem mluvím, neboť toto na sobě praktikuji přes půl roku a mám k dnešnímu dni o 25 kg méně.
07. 05. 2014 13:37
Slovo dieta bych z vyváženého jídelníčku zcela vymazal :-)

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři