Sledujte nás:

Datum registrace: 05. 03. 2012

Jak si nahrát profilovou fotku?

xdrak

Původní Sebekoučink

31 %
0 kg 8 kg

Již zhubnuto: 2.5 kg

Získané body

Tento měsíc: 120
Celkem: 10132
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Přátelé

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Oslava jednoho roku:-)

23. 10. 2014

Ahoj,

doufám, že Vás trošku motivuji, ráda bych se podělila o svůj příběh.

Cítím se dneska báječně - dneska je to jeden rok, co jsem začala hubnout. Mám v plánu oslavovat koupí nehorázně drahé kabelky.JOdměna jetotiž ta změna samaJ

Jím si tu tak ten svůj jogurt/tvaroh s kustovnicí a mandlema a vzpomínám, jak jsem lonitouhle dobou byla zoufalá, zuřivě hledala po internetu jak na to. Věděla jsemuž z mnoha pokusů, že nic co jsem do tý doby zkoušela, nemá ten správnej efekt,nebo to vydržím chvíli. Pak jsem našla kombinační jídelák od VZP a to mizměnilo život. Přišla jsem domů, vzala si váhu a zvážila si ty porce. Připadaly mi směšně malý, ale říkala jsem si, že to teda zkusím, naposled, a jestli to nezabere,tak už na to kašlu. Moje váha se nacházela v pásmu obezity a to mě úplně drtilo nejen fyzicky (stálá únava, nechuť k čemukoli, otupělost, fyzička 0) ale i psychicky (pocity méněcennosti, neatraktivity, pocit společenskýho vyřazení přiurčitých aktivitách (přece nebude tlustá holka zkoušet nějaké extra sportyapod.), nemožnost se stále vejít do oblečení v některých obchodech, noční můra vylézt někde v plavkách, nebo nedej bože sdělit svojí váhu, velikost…). Měla jsem pocit, že je to buď, a nebo. Vybrala jsem si tu lepší možnost. Moje váha totiž každým rokem co jsem byla v sedavé práci rostla a já se bála, že se jednoho dne probudím a opravdu na té váze bude 100 kg, to jsem prostě nemohla rozdýchat.

Tak jsem siřekla, že udělám všechno, jen když to bude trochu fungovat, aby to aspoňnerostlo… Samozřejmě každýho napadne: tak proč jsi prostě nezačala míň jíst? Noprotože to jsem zkoušela několikrát a vždy to skončilo tak, že jsem zhubla 5 –12 kg a pak začala povolovat a najednou byla ta kila plíživě zpátky a častonějaké navíc. Potřebovala jsem ten bič sebekoučinku, protože ten kombinačníjídelníček byl pořád dokola to samý a protože na mě mrzutě nesvítil, když jsemsi dala něco navíc.

Takže co sibudeme povídat – ten začátek byl nejtěžší, ale už po Vánocích jsem nakupovalaoblečení o číslo až dvě menší! Bylo to bezvadný a jak jsem objevila něco cofunguje, už mě nemohlo nic zastavitJ

Do toho jsem začala cvičit s Jill a moje fyzička šla pomalu, ale jistě nahoru. Navykla jsem si na systém 6x 0.5 h týdně a jeden den odpočinku a najednou mi přišlo ráno vstát, odcvičit a jít do práce úplně normální, běžný. Už jsem nepřemýšlela, jestli to budu dělat. Bylo to prostě něco, co jsem dělala. Dneska, i kdybychměla vstávat ve 4 ráno, tak si odcvičím a pak až jdu do práce. Prostě je tosoučást mého rána a ikdyž jsou rána, kdy se cítím unavená, mrzutá a nechce semi, stejně si dám alespoň jógu, nebo nějaký posilování na břicho a těch alespoň 20 minut si odcvičím. Pak se cítím líp a ve finále jsem ráda, že jsem toudělala. No a o tom, že jsem po čtyřech měsících zjistila, že můžu opravdu vkuse běžet a klidně i dlouho, to by taky bylo na dlouhé vyprávění. Úplně vidím,jak jsem byla překvapená - šla jsem to jentak zkusit. Nejdřív to bylo: zkusímto k lávce, pak tak už doběhnu k tomu stohu, pak pod les, zpátky do vsi a pak ksousední vsi a pak jsem si řekla: „hmmm. Tak radši skončím na 40 min, abych tonepřepálila…“ No, po prvním běhu mě bolela vnitřní strana stehen, po druhém užne a pak už jsem jen začala postupně přidávat. Pak jsem poprvé zkusila 10 km abyla na sebe šíleně hrdá, že jsem to dalaJ Pak jsemzkoušela zlepšovat čas, pak zvýšit na 12.5 a pak jsem si jednou takhle zkusila15 km. No a ono to klaplo, ikdyž konec už byl dost psychicky náročný. Sice jsemse tím na týden odrovnala, prakticky jsem ten týden nemohla normálně cvičit,ale připadala jsem si fakt cool:-D

12.4. jsem konečně přestala i s kouřením. Dala si poslední cigáro. Předcházelo tomu 5 týdnů odvykání, kdy jsem z původních 6 denně postupně snižovala až k 0. Vpodstatě jsem si říkala, jestli nejsem směšná – snažila jsem se krom „dietně“jíst také zdravě, sportovala a pak si zapálila. Najednou jsem prostě měla pocit, že je ten pravý čas to zkusit…přestat si kazit svůj nový zdravější život. Hubnutí už jsem v té době měla zažité, takže mě nestresovalo. No a tímj sem dovršila největší změny. Získala jsem mnohem hezčí postavu, odvahu jít za svým, jsem celkově sebevědomější, jsem víc aktivní a ne pořád unavená, sport azdravé jídlo se stalo mým koníčkem (dřív jsem třeba skoro nevařila) a okolí,ikdyž ze začátku dost nepříjemné, si časem zvyklo:-D Doufám, že se mi nový přístup vrátí na zdraví v budoucnu – zatím jsou změny hlavně na pleti a méně se mi mastí vlasy, zbytek nemůžu říct, protože jsem mladá a žádné větší trable jsem ještě zatím snad neměla...

Takže rok uplynul, moje váha se drží na kouzelných 64 kg/168 cm, ke kterým jsem myslela,že se nikdy ani nepřiblížím. Sice po vzhledové stránce vím, že je ještě na čem pracovat, ale v zásadě jsem spokojenější, než jsem kdy byla. Cesta to byla dlouhá a těším se, co přinese další rok. Minulý rok byl nabitý změnami. Vím, že je tu pořád nebezpečí návratu váhy a vždycky bude, přesto si myslím, že by člověk měl oslavit každou, i malou změnu, které se mu podařilo dosáhnout - ať je to 1kg, nebo 20 - důležité je pokračovat správným směrem, nebo alespoň udržovat status co je.

Takže tolik k mojí životní změněJ Tenhle den je něco jako moje druhé narozeniny, něco jako oslava procitnutí, k plnějšímu,šťastnějšímu životu…je to jako bych s sebou celý život tahala nějaký závaží fyzické i psychické a najednou ho konečně odhodila a mohla být z nenadání kýmkoli chci.

Úžasný!

Ps: ve fotogalerii jsem dala 2 fotky, sice ta první není nejlepší kvality - ale vypovídá za vše...

 


Hodnocení (10 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

29. 10. 2014 17:34
Moc hezky napsané :-)
Hlavně věta "a jak jsem objevila něco, co funguje, už mě nemohlo nic zastavit"... to jste fakt vystihla. Jste dobrá, moc Vám gratuluji k proměně - nejen k té vnější, ale především k té vnitřní :-).
25. 10. 2014 11:26
Tak to tě velmi obdivuji, že jsi dokázala k celkové změně životního stylu ještě přestat kouřit. Já jsem ve fázi, kdy jsem rozhodnutá hubnout a začíná se mi dařit, ale seknout s cigárem to si zatím netroufám. Bála bych se, že bych neukočírovala chutě :-). Pro nás všechny velmi pozitivní a povzbuzující článek :-). Moc ti fandím.
25. 10. 2014 08:59
Tenhle blog obsahuje přesně to, co mi vrtá hlavu. Zda dokážu změnit svůj životní styl dlouhodobě a ne jen na jeden hubnoucí cyklus...jako už několikrát v životě.
Ty jsi to dokázala a nejen změnit stravu, ale také přestat kouřit. Navíc dnes vnímáš už cvičení jako každodenní samozřejmost. To je opravdu velký posun. Každý kdo hubnul v životě několikrát, tak ví, jaká to je obrovská změna v tvém životě a že to stál hodně úsilí. Moc gratuluji.
25. 10. 2014 08:46
krásný příběh a závidím v dobrém že jste to zvládla. jste inspirací nejen pro mne ale i další
25. 10. 2014 08:32
Obdivuji Tě, jak máš všechno srovnané, začala jsi hubnout, neřešíš krize, jdeš do toho, ubíráš na cigaretách a začínáš se sportem a jde to bez pláče a po roce jsi úžasně vyštíhlená běhací nekuřačka :) Klobouk dolů!
24. 10. 2014 10:28
Díky moc. Právě jsem si říkala, že to třeba někoho trošku motivuje, protože koneckonců ta motivace je na tom všem to nejdůležitější a dokud to všechno neuzraje v hlavě, tak se nezmění nic.
24. 10. 2014 09:25
Panečku, to je motivace! Gratuluju, děkuju, že ses o to podělila a ať jsi pořád takhle spokojená:)
24. 10. 2014 09:14
Dekuji za tvuj krásný blog. Opravdu klobouk dolu pred tebou. Jsi fakt dobrá, tolik zmen za jeden rok. Takovéto príbehy me moc motivují. At se ti darí i nadále:-)))
23. 10. 2014 22:03
Paráda, jsi moc šikovná
23. 10. 2014 21:49
Krásně napsané! A moc gratuluji, jsi šikulka. Za ten rok jsi toho stihla hodně!
23. 10. 2014 19:37
Skvělá motivace číst Tvůj blog.
23. 10. 2014 16:13
Díky moc. Teď koukám že se mi to do blogu nějak divně zkopírovalo - spojily se některý slova. No tak snad jste to nějak přelouskaly:-)
23. 10. 2014 15:21
velmi motivující blog a velká změna, moc gratuluji!!!!
23. 10. 2014 15:19
krásný příběh a oslavu si zasloužíš :)
23. 10. 2014 14:21
moc gratuluji ,paráda a hlavně vydrž :)
23. 10. 2014 14:11
Nádherný příběh a skvělá proměna! :-) ... ať se Ti daří i dál!
23. 10. 2014 13:52
Skvělé moooc gratutuluji!!!!
23. 10. 2014 13:15
Díky moc:-)
23. 10. 2014 12:44
Gratuluji. A přeji, ať se daří na všech polích.
23. 10. 2014 12:37
Obrovská gratulace!
23. 10. 2014 12:32
skvělý příběh a moc ti to přeju:-)!! Jak píšeš, odměna je ta změna sama!!!
23. 10. 2014 12:28
To ti moooc gratuluju, k tomu rozhodnutí, krásné postavě a k tomu nekouření. Jsi fakt dobrá!!
23. 10. 2014 12:17
Skvělé!!! Nádherné výsledky!!! Ušla jsi pořádný kus cesty. Přeji ať se dál daří :-)))

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři