Sledujte nás:

Snídaně aneb Janin omyl

Zpět
 

Jana se rozhodla, že bude poprvé v životě hubnout, a oproti jiným, kteří by mohli psát bestsellery o hubnutí, ani moc nevěděla, jak na to.
Byla zvyklá snídat v ranním chvatu housku nebo chléb namazaný marmeládou - někdy snědla i housky dvě, aby vydržela v práci a neměla hlad. Občas snědla housku suchou a nechtěla si na ni dávat sýr nebo šunku, protože ví, že obsahují hodně tuku a při hubnutí si hlídá kilojouly. Nebo jen tak při pobíhání po bytě uzobávala cornflakes. Přesto však okolo desáté hodiny v práci šilhá hlady a nehubne  - jak je to možné?

Když dva dělají totéž
Věra už je pokročilá - hlídá si nejen energii, ale i složení - nemá hlad a hubne.
Co dělá jinak než Jana? 

Začala jsem paradoxně jíst. Dříve jsem ráno nesnídala, šetřila jsem kalorie. Nyní vím, že potřebuji mít vyrovnanou hladinu cukru v krvi a v práci se diví, jak mohu hubnout, když mě vidí často jíst. Ráno si dám krajíček chleba se sýrem, vajíčkem, a nyní jsem si velmi oblíbila cottage s ovocem. Volím celý den potraviny s nižším glykemickým indexem a v žaludku mám jako v pokojíčku.

Cottage sýr je čerstvý sýr s velmi jemnou chutí a vynikajícím nutričním složením. Velkou výhodou je kombinace lahodné chuti za současně nízkého množství tuku. Průměrná energetická hodnota se pohybuje kolem 400 kJ, 13 g bílkovin, 3 g sacharidů a 4-5 g tuku.

Velkým přínosem jsou praktická balení (160 - 180 g), které se dají zakoupit i s již vytvořenými lahodnými příchutěmi, kde základ tvoří cottage sýr a např. Meggle Cottage Cheese si můžete vybrat hned z několika příchutí - přes přírodní bílý, oblíbený pažitkový, až po pikantní chilli či delikátní kombinace hořčice/cibule a šunka/křen. Tyto ochucené cottage se výborně hodí např. do zeleninových salátů.

 

180 gramové balení Meggle Cottage Cheese můžeme použít v redukčním jídelníčku jako plnohodnotnou snídani nebo svačinu.
Oblíbenou variantou je kombinace s ovocem, jelikož dokonale zažene naši chuť na sladké. Díky vysokému obsahu bílkovin pomáhá cottage docílit většího zasycení a snižuje výsledný glykemický index, pokud si přidáme do cottage něco sladkého – ovoce, med apod. Proto je vhodný i pro hubnoucí.

Cottage s ovocem obsahuje daleko více bílkovin než chléb s džemem. Celková glykemická výslednice je tedy nižší a budete po něm zasyceni delší dobu.

Cottage obsahuje stejně bílkovin jako jiné sýry, ale výrazně méně tuku, a tedy i energie než jiné sýry.

Porovnejte:
                                                Energie                  bílkoviny     tuky    sacharidy 
Krémový sýr žervé                810 kJ                      12 g          15 g       2 g
Čerstvý sýr smetanový        1200 kJ                    12 g          26 g       1 g
Lučina 60% t.v.suš              1220 kJ                    11 g           27 g       1 g
Cotage                                   420 kJ                      12 g            4 g        4 g

Další informace na www.meggle.cz

Hodnocení (105 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

23. 07. 2015 22:15
S tím jídlem jsem na tom trochu podobně jak Věra, akorát pohyb za mnou trochu pokulhává.
13. 10. 2014 15:33
Je výborný i s řapíkatým celerem jako pomazánka
04. 03. 2014 23:14
Také ho baštím každý den. Nejdříve jsem ho nijak moc nemusela,ale dnes ho miluji i samotný bez ničeho a natur...:-)
26. 02. 2014 17:13
Dobrý článek, hlavně to porovnání na konci o.O šokující!
22. 08. 2013 13:03
Mame radi cela rodina,na sladko i slano!
03. 08. 2013 23:40
U mě na denním pořádku buď klasickej, nebo pažitkovej, ale ten s chilli musím vyzkoušet! Chilli já cpu všude, kde se dá :)
16. 07. 2013 08:41
neochucený je stejně nejlepší :)
16. 07. 2013 08:39
Cottage mám obden :-)) Kupuji neochucený a nejraději ho mám s pažitkou nebo zelenou pažitkou. Prima doplní bílkoviny :-))
16. 07. 2013 07:52
S ovocem jsem si ho udělala jen jednou, nebylo to nic moc, ale bílý neochucený nemá chybu :-))).
16. 07. 2013 07:38
Raději než sladký cottage máme s manželem bílý s kvalitní marmeládou. Je to větší nápor sacharidů, ale lepší než dortík z cukrárny :o) a opravdu uspokojí mlsnou
16. 05. 2013 16:33
Ten jahodový jsem koupila v Bille. Měli ho tam jednou, pak už ne... Tipuju, že prodejní trhák to zrovna nebude :)
16. 05. 2013 14:07
sladký jsem taky ještě neochutnala a u nás jsem ho snad ani nikde neviděla
16. 05. 2013 08:27
Cottage nasladkou jsem ještě neměla,ale zkusím ho i když jak píšete je hodně sladký
15. 05. 2013 17:18
Jahodový mi také připadal hodně sladký,ale ty naslano jsou dobré.
15. 05. 2013 16:42
Tak jsem ochutnala i jahodový Cottage od Madety - a vůbec mi to nechutnalo, zdál se mi šíleně sladký.
15. 05. 2013 09:22
Cottage "na slano" nejraději používám místo "dresingu" na zeleninový salát.
14. 05. 2013 23:32
Snídám ho často. Zatím jsem ochutnala jen bílý.
14. 05. 2013 23:21
14.5.2013
Vyzkousela jsem Cottage bily i ochuceny.Vice mi chutnal bily Cottage.
14. 05. 2013 14:44
Cottage miluji :).. dávám si ho co nejvíce to jde, hlavně kvůli přínosu bílkovin :)!
14. 05. 2013 11:36
Cottage mám moc ráda. Teď jsem poprvé ochutnala ten sladký s borůvkami a je taky moc dobrý.
14. 05. 2013 10:17
Napište komentář...
14. 05. 2013 10:15
Vše už mámzařazeno v jídelníčku!
14. 05. 2013 09:45
výborný je taky tvaroh s něčím... s cibulkou, pažitkou, paprikou mletou nebo jen na drobno nakrájenou, kari, kmín drcený, :-) s čímkoliv ... a cottage upravuju stejně. Už jde na mě zase chuť - bude deset a to mám čas na svačinu
14. 05. 2013 08:35
Rozmixovaný cottage je dobrý místo smetany do polévek a omáček.
14. 05. 2013 08:34
Cottage mám nejraději obyč a s pažitkou, ovocný jsem ochutnala jednou, ale nee :-( Jím ho nejčastěji k snídani, rozdělím si ho na dva dny, k tomu chleba se šunku a hodně zeleniny :-)
14. 05. 2013 08:26
Cottage jsem ochutnala nedávno a od té doby ho mám denně k večeři. Je to lahodné zakončení dne :-)))
14. 05. 2013 08:00
Cottage miluju, jen tak samotný, sladký jsem neochutnala
14. 05. 2013 07:23
Bez Cottage ani ránu !
14. 05. 2013 06:43
dneska ke snídani chléb, cottage milky a zelenina, tento cottage je řidší ale má pro mě lahodnou chuť
14. 05. 2013 06:32
cottage miluju, ale nejvíc přírodní, když už si ho chci ochutit, tak nejradši doma pažitkou.
14. 05. 2013 06:25
určite bych ochutnal všechby
13. 05. 2013 07:04
já miluji bez příchuti, ale rozhodně ochutnám i jiný .o)
09. 05. 2013 10:32
Pažitkový je opravdu výborný... Můžu ho jíst neustále :D
04. 05. 2013 10:44
Sladký kupovaný mi tedy nechutná, slaný miluju jakkoliv (i když některé příchutě například od Madety taky nic moc, čistý je nejlepší), ale u kolegyněk v práci jsem často viděla míchat obyč cottage s čerstvým ovocem a to vypadá lákavě:)
02. 05. 2013 17:32
Ovocný cottage je v mém případě oxymóron.
25. 04. 2013 08:15
Také jsem zjistila, že ovocný cottage mi vůbec nechutná. Zato slaný, i s pažitkou je výborný - i pro mé trávení.
24. 04. 2013 20:13
Cottage mám ráda, tedy na slano. Ten s ovocem (kupovaný) mne neuchvátil ...
19. 04. 2013 11:39
Cottage se stal nepostrádatelnou součástí mého jídelníčku. Na slano i na sladko je prostě super.
15. 04. 2013 19:06
Cottage mám také moc ráda, kupuji si přírodní a přidávám si do něho zeleninu. Nejčastěji mrkev nebo červenou papriku...
07. 04. 2013 21:58
Cottage je bezva a dá se použít na různé způsoby
06. 04. 2013 17:23
6.4.2013 mimino
Jednou jsem už ochutnala bilý Cottage a moc mi zachutnal.Zatím jsem jedla převažně tavené sýry nebo tvrdé sýry.Určitě to změním a budu kupovat Cottage.
06. 04. 2013 17:15
Napište komentář...
06. 04. 2013 12:13
Cottage miluji! nejraději mám neochucený :-)
03. 04. 2013 22:14
Mňam! :-)
03. 04. 2013 21:42
Sýr cottage mám velmi ráda, nejraději bez příchutě.
03. 04. 2013 13:32
Cottage je výborný, ale na sladko mě neláká :-) Nejlepší zákusek je řízek - teda kuřecí plátek přírodní
03. 04. 2013 13:28
Poprvé jsem cottage ochutnala až po doporučení tady na Stobu a moc mi chutná, mohla bych ho pořád a musím se držet abych nezbouchala celé balení. Jen ten nasladko jsem ještě nezkusila.
03. 04. 2013 13:16
Corttage je je dobrý v každé variantě akorát ten borůvkový jak někdo také už napsal není nic moc. Přírodní je výborný na celozrnné pečivo a na to plátky nějakého ovoce.
02. 04. 2013 23:11
Cotage jsem si oblíbila a chutná mi, ale zapomínám ho kupovat:) Budu na něj myslet více:)))
02. 04. 2013 22:58
JarMilo: Některé typy mají zavíratelný kryt..:-)
02. 04. 2013 18:49
také mám ráda tento sýr.
02. 04. 2013 17:09
Souhlasim s nazorem - prosim udelejte mensi balani Cottage, ktery mam moc rada, ale jsou zbytecne velke, ja vim, ze obalova technika je draha, tak aspon dat na to zaviratelny kryt
02. 04. 2013 16:33
cottage mám na jídelníčku skoro denně
02. 04. 2013 15:52
Cottage mám moc ráda, ale nasladko mě nenapadl, určitě vyzkouším, díky za tip
02. 04. 2013 15:22
Také jsem zjistila,že při častějším jedení nemám pocit hladu,nikdy jsem nesnídala,teď je to naopak.Cottage si dám raději večer.
02. 04. 2013 11:08
I já jsem zkusila nové druhy a přírodní mi chutná nejvíc :-)
02. 04. 2013 10:54
Cottage, ostatně jako všechny sýry, mám moc ráda. Jen bych uvítala menší balení.
02. 04. 2013 09:10
Sýry můžu na všechny způsoby
02. 04. 2013 07:12
Uplnou nahodou jsem vyzkousela i chut horcice/cibule a je vynikajici!
25. 03. 2013 21:23
Cottage jsem si poslední dobou hodně oblíbila - nejraději ten přírodní.
24. 03. 2013 09:07
Cottage je výborný, kupuji ten obyčejný a vždy si ho nějak dochutím ještě. Je to pak dobrota.
20. 03. 2013 10:15
já si dnes udělám rychlou pomazánku - 1 balení cottage, 1 vejce a 2 plátky šunky. vejce a šunku nadrobno nakrájet zamíchat do cottage, osolit a opepřit, rozdělím na dvě porce a je to
19. 03. 2013 23:43
Mam ráda ten sadký
18. 03. 2013 13:24
Moc mi nechutnají ty sladké varianty.
18. 03. 2013 11:50
Suhlasím mám ho jako oblíbený ve svém jídelníčku a s bramborama na loupačku výborný oběd.
14. 03. 2013 22:42
já osobně bych cottage jíst častěji nemohla, ale objevila jsem místo něj mozarellu light a ta je na tom s bílkovinama a tukem taky moc dobře...takže to budu střídat...a vskytlo se tu pár dobrých receptů, zkusím ho smíchat do nějaké pomazánky...a už se moc těším až bude pažitka :-)
13. 03. 2013 11:18
Cottage mám moc ráda, je výborný v zeleninových salátech, ale i jen tak na celozrnnou housku. Příchuť borůvka, ale nikomu nedoporučuji!
11. 03. 2013 21:20
Překvapilo mě porovnání Cottage s podobnými sýry. Dřív jsem ho moc nemusela, přišel mi dost nakyslý, ale přišla jsem mu docela na chuť. Na sladko jsem ho ale ještě nezkusila - dobrý tip na zítřejší svačinu :-).
10. 03. 2013 10:05
lučina je též dobrá chce to ale najít odlehčenou verzi nebo já kupuji gervais lučina a mažu jen slabou vrstvu
05. 03. 2013 21:23
My máme se synem hodně rádi Lučinu a myslela jsme, jak je zdravá...:-O
04. 03. 2013 20:07
Cottage miluju, ted jsem ho mela zrovna s hruskou a skoricí.
04. 03. 2013 14:52
Bez cottage si to už nedovedu představit
02. 03. 2013 23:13
Já má tento sýr opravdu ráda, zvykla jsem si na zdravou stravu a vřele doporučuji cottage
28. 02. 2013 22:55
Tmuhle sýru jsem nějak nepřišla na chut
28. 02. 2013 13:41
Já cottage moc nemusím, ale naučila jsem se ho používat do pomazánek místo majonézy.Třeba pastýřská (strouhaný sýr s 20% tuku v sušině) se povedla na jedničku. Finská také, dokonce mnohem lépe, než pastýřská, ale tam už bylo toho tuku podstatně víc, niva je přeci jen niva...
Jinak ho doporučuji do zeleninových salátů, kde mi dokonce i chutná, ne že ho jen snesu jako jinde. Samotný bych asi dobrovolně nepozřela.
27. 02. 2013 21:48
jj, já to moc nemusím, ale vím, že je dobré a zdravé a tak kazdý den ho baštím.
27. 02. 2013 08:42
Je moc dobrý.
27. 02. 2013 08:30
Na sladko mi nechutná, ale za dva roky se mi ani v té neochucené podobě nepřejedl. Dávám si ho na pečivo, do salátů i jen tak.
26. 02. 2013 23:26
Cotage jsem si oblíbila, dávám si ho, když mě přepadne chuť na něco dobrého, ale na sladkou variantu jsem nenašla dostatek odvahy :-))))
26. 02. 2013 22:12
Používám k svacinam :)
26. 02. 2013 16:40
Cottage mam ráda,ale nesleduji a neporovnávám ,určitě budu.
26. 02. 2013 15:42
Cottage s čerstvou bazalkou - prostě paráda :)
26. 02. 2013 11:49
Hodnoty ve srovnávací tabulce mě překvapily. Díky.
26. 02. 2013 11:11
Cottage a čerstvá zelenina...mňam!
26. 02. 2013 07:33
já jím cottage přírodní s čerstvý pečivem nebo do přidávám do salátu nebo z něj dělám pomazánku
26. 02. 2013 06:41
Cotage mám ráda jen tak v zeleninovém salátu. Hromada zeleniny a do ní bílí cotage bez zálivky. To bych mohla pořád :)
26. 02. 2013 06:19
Porovnávací tabulka je supr věc,takže začnu kupovat cotage,hodně záleží kolik co obsahuje kj,bílkovin,tuků,sacharidů,abych úspěšně hubla.
26. 02. 2013 00:00
cottage s kapkou medu moc dobré
25. 02. 2013 23:40
Taky mi moc nejede, ale zkusim tu vychvalovanou madetu..
25. 02. 2013 22:39
to Csudla... moc díky za "recept"... snažím se cottage jíst, ale nenapadlo mě jej takhle vylepšit - určitě vyzkouším :o)
25. 02. 2013 22:38
Cottage je opravdu chutný, tak teď ho jen jíst častěji místo sladkých svačin :-)
25. 02. 2013 20:57
Cottage si dávám ráda na snídani i večeři :-) A překvapila mne třeba kombinace "co dům dá" - cottage, kus kus a trocha bazalkového pesta... dobrota!
25. 02. 2013 20:34
cotage mám moc ráda, jsem ráda že je také zdravý ;)
25. 02. 2013 20:34
cotage mám moc ráda, jsem ráda že je také zdravý ;)
25. 02. 2013 20:05
Cotage mám moc ráda, zrovna dneska ho měli v Penny ve slevě :-)
25. 02. 2013 19:42
Jediný cottage, který jím je s letní zeleninou od Madety, ten bych ale zase mohla jíst kdykoli:)
25. 02. 2013 19:34
Cottage mi moc nejede,učím se ho jíst. Dneska jsem ho zmíchala s okurkou a paprikou a musím přiznat,že mi to opravdu chutnalo.
25. 02. 2013 16:34
Cottage mám ráda. Dám do něj cibuli a rajče, pepř, trošku osolím a je to dobrota.
25. 02. 2013 15:32
cottage je lahůdka... jen si nedovedu představit ho smíchat s ovocem nebo dokonce s medem... nějak mi "sladký sýr" nejde dohromady
25. 02. 2013 15:10
Miluju. Nejvíc klasický bílý a dochucuju po různu. Jednou s česnekem, pak pažitka, nasekaná paprička, nebo z něj dělám i pomazánky... prostě Mňam:-)
25. 02. 2013 14:41
Cottege miluji, nejvic ten od Madety a hlavně přírodní. Člověk si do něj pak může přidat cokoliv podle vlastní chuti. Je to prostě zdravá mňamka :-)
25. 02. 2013 14:21
Perfektní volba, nejraději mám přírodní a doplňuji si vlastní čerstvé bylinky.
25. 02. 2013 12:32
Cottage je super pro moji odpolední svačinu, má vysoký obsah bílkovin a zažene hlad. Super věc.
25. 02. 2013 11:54
Tak Cottage mám vždy doma v lednici, teď už i v práci. :-) Jím ho často, jak na snídani, oběd i večeři. Jen teda mám nejraději neochucený.
25. 02. 2013 10:47
děkuju všem za rady ;)
25. 02. 2013 10:39
Cottage je zatím pro mě novinkou. Příchutě jsem žádné nezkjoušela, jen přírodní. Jak jsem četla v komentářích má dost široké využití. Mám co zkoušet.
25. 02. 2013 10:20
Cottage miluju, nejradši přírodní. Pomáhá mi udržet na uzdě tuky v jídelníčku. Mám ráda avokádo, když si dám 1/4 k snídani, vždycky mi semaforek svítí aspoň oranžově. Přitom je to údajně zdravý tuk, plný těch hodných omega3 atd.
25. 02. 2013 09:53
Konečně mám zdůvodněno, proč mám Cotage tak ráda - od žervé a čerstvéh smetanového jsem k němu přešla původně kvůli lepšímu způsobu balení - mohu ho mít v lednici v zásobě, i když tam vlastně nikdy moc dlouho nevydrží...
25. 02. 2013 09:49
Napište komentář
25. 02. 2013 09:10
Myslím, že je nejlepší kupovat přírodní a ten pak ochutit dle momentální chuti ... bvylinky, šunka, česnek, chilli ...
25. 02. 2013 07:36
Jsem taky pro přírodní, sladkým jsem nepropadla, stačí přidat kiwi
25. 02. 2013 07:31
Cottage mám ráda, dělám z něj i pomazánky. Je to dobrá obměna.
25. 02. 2013 07:13
cottage mam také ráda nejvíce přírodní nebo se zeleninou....sladký už jsem taky měla na mě byl příliš sladký, když už mam chuť na sladké přidám si do něj raději čerstvé ovoce.....
25. 02. 2013 06:33
Děkuji za článek. Já znám jen ten základní. Budu koukat i po ochucených, Dík moc. Jarka
24. 02. 2013 22:45
Já si ho občas koupím ,ale chuť je slano- sladká. Zvláštní chuť.
24. 02. 2013 22:19
Videla jsem i cottage na sladko. Nejsem ale natolik odvážná, abych je vyzkoušela. Máte někdo zkušenosti? Jak vám takový cottage chutná?
24. 02. 2013 22:06
Tento sýr znám, chutná mi, ale doposud jsem jej spíše večeřela, dát si ho na snídani mě nenapadlo. Tak to zkusím.
24. 02. 2013 21:52
Je to výborný a přehledný návod,a také velmi motivační
24. 02. 2013 21:51
Napište komentář...
24. 02. 2013 20:51
Ovocná příchuť určitě ne ..., to mne neuchvátilo. Ještě by bylo prima, kdyby když je uvedeno na kelímku, že obsahuje 180 g sýra cottage, aby ho tam tolik bylo.....
24. 02. 2013 20:23
Jo a nejzajímavější je to uvedené srovnání...takhle přehledně pod sebou je to parádní. Vůbec by mě nenapadlo, že se to může na kj tak lišit a přitom výživové hodnoty jsou u cottage super :-)
24. 02. 2013 20:22
Jo a nejzajímavější je to uvedené srovnání...takhle přehledně pod sebou je to parádní. Vůbec by mě nenapadlo, že se to může na kj tak lišit a přitom výživové hodnoty jsou u cottage super :-)
24. 02. 2013 20:21
No asi ty příchutě vyzkouším, zatím tu zkušenost nemám :-)
24. 02. 2013 18:54
také mám cotage ráda...... sladkou verzi jsem nezkoušela a nevím, jestli mám, chutná mi přírodní :-)
24. 02. 2013 14:58
Vynikajíci :-) dá se opravdu použít kdykoli a k čemukoli nebo místo čehokoli. Já miluji čistý s uvařeným teplým bramborem,nebo se zeleninou na talířku nesmíchám to,jím to příborem něco jako maso s přílohou :-)
24. 02. 2013 14:55
Tak to je omyl nejen Jany, i můj. Ale cottage je výborný, takže se ho snažím jíst častěji a sladkou verzi jsem ještě nezkoušela, zkusím.
24. 02. 2013 14:45
Přírodní Cottage mě zachrání k večeři, když mám během dne větší příjem. Stačí mi k němu zelenina.
24. 02. 2013 13:02
taky miluju cottage,ale jen přírodní a když mám chut na ochucený ochutím si ho doma,dám do něj bylinky ,rajče cibulku a je to mnnam
24. 02. 2013 12:36
Cottage mám moc ráda, ale na sladko určitě ne :-)
24. 02. 2013 12:36
Cottage mám moc ráda, ale na sladko určitě ne :-)
24. 02. 2013 12:36
Cottage mám moc ráda, ale na sladko určitě ne :-)
24. 02. 2013 12:29
Mě nechutná, snad jen ten s letní zeleninou, ten sladký vůbec. Místo něj si raděj koupím lučinu linii nebo ještě lépe syrečky. No co člověk, to jiná chuť :-))
24. 02. 2013 12:25
ovocný cotage mi nechutná, ostatní ano,tydávám na pečivo místo másla
24. 02. 2013 12:21
Cottage jím docela často, ale i když mám ráda sladké, vůbec mi sladké varianty Cottage nejedou.
24. 02. 2013 11:40
A to já si dám i kvalitní sýr nad 60%. Vždyť ho nesním tunu (už jen kvůli ceně). Je to pochoutka. Občas.
24. 02. 2013 11:30
Cottage máme rádi do zeleninových salátů, mňam :-)
24. 02. 2013 11:29
Cottage mám moc ráda a často ho používám do zeleninových salátů. O příchuti chilli a hořčice/cibule slyším poprvé, ale určitě vyzkouším. :)
24. 02. 2013 11:03
Cottage si kupuji taky, někdy ochucené nebo si je dochutím sama, třeba s olivama, ananasem nebo si do něj nasypu jenom nějaké bylinky a koření.
24. 02. 2013 10:51
Tak já kupuji Cottage sýr Pilos ,je to správně?
24. 02. 2013 10:50
Tak jsem jej dnes taky koupila,jsem zvědavá ,jak mi bude chutnat!
24. 02. 2013 10:12
Cotage miluju nejvíce s čerstvýma malýma rajčátkama a bazalkou -mňam.:-)
24. 02. 2013 10:00
Cottage miluji, kupuji si ho pravidelně. Ty výše uvedené sýry nekupuji vůbec. Kdysi ksem kdesi četla, že to, co má více jak 60% tuku se už nemá považovat za sýr. ale za máslo.
24. 02. 2013 09:59
Cottage miluji, kupuji si ho pravidelně. Ty výše uvedené sýry nekupuji vůbec. Kdysi ksem kdesi četla, že to, co má více jak 60% tuku se už nemá považovat za sýr. ale za máslo.
24. 02. 2013 09:45
já si dávám přírodní cotage na vařené brambory,je to moc dobré
24. 02. 2013 09:29
fakt je dobré zkusit víc značek, sice je Meggle sponzor, ale od Madety mi chutná nesrovnatělně víc, je i menší balení, což není vždy k zahození... a taky doporučuju dát ho do těstovin jako "omáčku", s nějakou zeleninou a tak
24. 02. 2013 09:05
Cotagge mi moc nejedou : ( .
24. 02. 2013 09:00
Jako bych to byla já.
24. 02. 2013 08:41
Přidávám si do sýru lžičku medu a trochu skořice.
24. 02. 2013 08:34
Je pravda,že poprvé mi cottage také moc nechutnal. Vyzkoušela jsem ale jinou značku, nyní kupuji pouze cottage od Madety,pro mě je ten nej.
24. 02. 2013 08:19
Mám ho moc ráda.Když jsem ho mela poprvé,tak mi nechutnal,ale pak jsem si koupila jinou značku a patří mezi mé oblíbené pochutiny:-)
24. 02. 2013 06:49
Cottage si dávám jen občas , moc mě nenadchnul, dělám z něj různé pomazánky se zeleninou, to mi pak chutná :-)
24. 02. 2013 06:11
Taky kupuji v Lidlu cottage a krůtí šunku. Měla dokonce 98 % masa
24. 02. 2013 05:59
Ahoj,cottage mám moc ráda střídám různé značky ale souhlasím ten z Lidlu je moc dobrý.Vždyť to nemusí být meggle.Ty hodnoty jsou podobné u všech.Ale úplně ty nejlevněší nic moc je tam hodně vody.
S ovocem jsem jeětě neochutnla ,mohla by to být zajímavá kombinace.
24. 02. 2013 05:35
Davam si ho hlavne kdyz nemam cas chystat obed. Takze cottage, celozrne pecivo a zelenina. Mnam
24. 02. 2013 00:30
Navíc teď pěkná soutěž s Meggle :-D
24. 02. 2013 00:18
Cottage mám moc ráda - nejraději ten přírodní. Variantu s chilli jsem se ještě neodvážila vyzkoušet... :-)
24. 02. 2013 00:02
mam cottage ráda nejraději jen přírodní bez příchuti nebo pažitkový
23. 02. 2013 23:11
Mám ráda ty kousky...
23. 02. 2013 22:29
já si cottage zprotivila, štve mě to, protože to byla výborna potravina na bílkoviny, snad ho zase časem budu moct jíst
23. 02. 2013 22:09
my jíme taky moc rádi cottage,ale nejvíce jsem si oblíbila z lídlu,chuťově je opravdu nejlepší ze všech a to jsem vyzkoušela asi 6 značek!!
23. 02. 2013 22:03
a teď jsem si v odkazu přečetla i o výrobě a historii cottage, to už mn dlouho zajímalo, jak se dělá, díky za ten odkaz
23. 02. 2013 21:59
cottage je výborný vynález !!
23. 02. 2013 21:55
cottage je super, ale víc mi chutná lučina :)
23. 02. 2013 21:37
Cottage miluju ve všech podobách!
23. 02. 2013 21:09
cottage jím s červenou řepou
23. 02. 2013 20:40
cottage jíme celá rodina. Dávám ho do salátů, nebo jen tak. Moje dcera nejí maso a cottage je jedním z jejích nejoblíbenějších sýrů.
23. 02. 2013 20:32
Moc dobrý sýr to je, chutná mi
23. 02. 2013 20:30
Máte rádi rajčatové chlebíčky s tatarkou? Zkuste celozrnou večku, slabě floru, rajčata a cottage + jarní cibulku. Mňam
23. 02. 2013 20:13
Cottage mám moc ráda. Ještě jsem ho neměla s ovocem ,ale vyzkouším to ráda :-)
23. 02. 2013 20:13
Cottage mám moc ráda. Ještě jsem ho neměla s ovocem ,ale vyzkouším to ráda :-)
23. 02. 2013 20:10
Cottage bílý je super, většinou ho mám v práci k obědu.
23. 02. 2013 19:49
cottage miluju-vsechny prichute nebo i ciste bily...mam ale vyzkouseno, ze neni cottage jako cottage, ty levnejsi varianty mi teda nechutnaji...
23. 02. 2013 19:48
gabrielles: bohužel to není na potravinách napsané.
musíš to nastudovat jinde. něco je přímo na stobu
http://www.stob.cz/tabulky-a-cisla-glykemicky-index/hodnoty-glykemickeho-indexu-tematicky
nebo to projeď přes google.
23. 02. 2013 19:48
Cottage je super, jak čerstvý tak zapečený. . Dokonce i náš syn řekl, že je to dobrý. Zapékám ho s kuskusem a krůtím mletým masem. Je to ňamka :-)))
23. 02. 2013 19:47
Kupuji Cottage bílý, který si ochutím dle chuti. Dobrý je s jablkem a špetkou mleté skořice.
23. 02. 2013 19:44
Miluji ten s chilli a pak sladké varianty ;-)
23. 02. 2013 19:44
Miluji ten s chilli a pak sladké varianty ;-)
23. 02. 2013 19:40
miluji tento syr a mohla bych ho po kilech
23. 02. 2013 19:23
Cottage je dobrý, míchám ho se zeleninou, například s pokrájenou okurkou je fakt osvěžující, nebo s čerstvými bylinkami, mažu ho na chleba... s ovocem ale není pro mne... Musí být stále v lednici, vychlazený... A to když jsem ho poprvé viděla, přišel mi kvůli hrudkám divný...
23. 02. 2013 19:14
Ještě takový dotaz, tady paní píše, že volí potraviny s nižším glykemickým indexem... Četla jsem i tady na STOBu článek o glykemickém indexu, ale stejně tomu moc nerozumím... Jak poznám potravinu s nízkým a z vysokým GI??? Díky za radu vám zkušenějším ;)
23. 02. 2013 19:11
Cottage bílý a pak si ho pěkně doma dochutím a když spěchám tak nejraději sáhnu po pažitkovém
23. 02. 2013 19:10
Zkoušela jsem ho jen jednou a bylo to odporné... Ale když to tak čtu, tak možná zavřu oči a zkusím to dát ještě jednou do pusy
23. 02. 2013 19:06
Sýr cottage už si kupuji a jím dost dlouho.Kupuji většinou bílý a sama si ho ochucuji, většinou zeleninou.
23. 02. 2013 18:47
cottage je už dlouhou dobu přirozenou součástí mého jídelníčku
23. 02. 2013 18:44
miluji tento sýr

Naši partneři