Sledujte nás:

Kategorie potravin

Bažant s kůží průměr (syrový)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 760 kJ
Bílkoviny: 23 g SAFA: 2.7 g
Tuky: 9 g Cukry: 0 g
Sacharidy: 0 g Vláknina: 0 g
Sůl: 0.1 g

Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu a části zvířete, u bažanta je obecně poměrně nízký. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, fosfor, draslík). U tohoto druhu masa velmi záleží na úpravě a vybraném kusu masa, pokud konzumujete maso i s kůží, je obsah tuku poměrně vysoký a takto připraveného bažanta do jídelníčku raději nezařazujte.

Náhrada

Odstraňte kůži a viditelný tuk a vyberte si libový kousek (prsa), takto můžete bažanta zařadit do jídelníčku. Nahradit ho můžete krůtou či kuřetem, které mají podobné složení.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři