Sledujte nás:

Kategorie potravin

Hovězí kýta (syrová)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 490 kJ
Bílkoviny: 22 g SAFA: 1.4 g
Tuky: 3 g Cukry: 0 g
Sacharidy: 0 g Vláknina: 0 g
Sůl: 0.1 g

Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu, u hovězí kýty je však obecně poměrně nízký. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, zinek). Tento druh masa můžete díky nižšímu obsahu tuku a přítomnosti řady prospěšných látek zařadit do jídelníčku.

Náhrada

Hovězí zadní můžete zařazovat do jídelníčku, nahradit ho můžete libovým vepřovým (pečeně, kýta, panenka) nebo kuřecími či krůtími prsy.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři