Sledujte nás:

Kategorie potravin

Hovězí plec pečená (nesolená)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1000 kJ
Bílkoviny: 33 g SAFA: 5.4 g
Tuky: 12 g Cukry: 0 g
Sacharidy: 0 g Vláknina: 0 g
Sůl: 0.2 g

Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu, u hovězí pleci je ještě přijatelný. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, zinek). Tento druh masa můžete díky přijatelnému obsahu tuku a přítomnosti řady prospěšných látek občas zařadit do jídelníčku.

Náhrada

Hovězí plec můžete občas zařazovat do jídelníčku, nahradit ji můžete hovězí svíčkovou či levnějším libovým vepřovým (pečeně, kýta, panenka) nebo kuřecími či krůtími prsy.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři