Sledujte nás:

Kategorie potravin

Husa s kůží průměr (syrová bez kostí)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1560 kJ
Bílkoviny: 16 g SAFA: 13.9 g
Tuky: 34 g Cukry: 0 g
Sacharidy: 0 g Vláknina: 0 g
Sůl: 0.17 g

Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu a části zvířete, u husy je však poměrně vysoký. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, fosfor, draslík). U tohoto druhu masa velmi záleží na úpravě a vybraném kusu masa, pokud konzumujete husu i s kůží, je obsah tuku velmi vysoký a takto připravenou husu do jídelníčku určitě nezařazujte.

Náhrada

Odstraňte kůži a viditelný tuk a vyberte si libový kousek (prsa), takto můžete husu občas zařadit do jídelníčku. Vhodnější jsou však libovější krůtí či kuřecí prsa.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři