Sledujte nás:

Kategorie potravin

Jelení průměr (syrové)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 470 kJ
Bílkoviny: 22 g SAFA: 0.9 g
Tuky: 2 g Cukry: 0 g
Sacharidy: 0 g Vláknina: 0 g
Sůl: 0.13 g

Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu a části zvířete, u jeleního je obecně nízký. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, zinek). Tento druh masa můžete díky nízkému obsahu tuku a přítomnosti řady prospěšných látek zařadit do jídelníčku.

Náhrada

Jelení maso lze nahradit běžnějším vepřovým (kýta, pečeně, panenka), hovězím (svíčková, roštěná) nebo kuřecími či krůtími prsy.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři