Sledujte nás:

Kategorie potravin

Kachní čtvrtky zadní s kůží (syrové bez kostí)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1220 kJ
Bílkoviny: 14 g SAFA: 12.1 g
Tuky: 26.8 g Cukry: 0 g
Sacharidy: 0 g Vláknina: 0 g
Sůl: 0.15 g

Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu a části zvířete, u kachny je však poměrně vysoký. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, fosfor, draslík). Kvůli vysokému obsahu tuku a energetické hodnotě raději toto maso pravidelně nekonzumujte.

Náhrada

Před konzumací z masa odstraňte kůži, která obsahuje nejvíce tuku. Vhodnější jsou krůtí nebo kuřecí prsa, která obsahují méně tuku.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři