Sledujte nás:

Kategorie potravin

Klokaní průměr (syrové)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 430 kJ
Bílkoviny: 21 g SAFA: 0.5 g
Tuky: 1 g Cukry: 0 g
Sacharidy: 0 g Vláknina: 0 g
Sůl: 0.15 g

Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu a části zvířete, u klokana je však obecně velmi nízký. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky. Díky nízkému obsahu tuku a přítomnosti kvalitních bílkovin a dalších prospěšných látek je vhodné klokaní maso zařadit do jídelníčku.

Náhrada

Klokaní maso můžete nahradit běžnějšími libovými druhy masa, jako jsou kuřecí či krůtí prsa, vepřová panenka, pečeně nebo hovězí zadní.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři