Sledujte nás:

Kategorie potravin

Kozí průměr (syrové)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 500 kJ
Bílkoviny: 20 g SAFA: 1.8 g
Tuky: 4 g Cukry: 0 g
Sacharidy: 0 g Vláknina: 0 g
Sůl: 0.2 g

Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu a části zvířete, u kozího masa je však obecně poměrně nízký. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky.

Náhrada

Pokud si vyberete libový kousek, můžete kozí maso občas konzumovat. Můžete ho nahradit běžnějšími libovými druhy masa, jako jsou kuřecí či krůtí prsa, vepřová panenka, pečeně nebo hovězí zadní.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři