Sledujte nás:

Kategorie potravin

Krůta bez kůže průměr (syrová bez kostí)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 500 kJ
Bílkoviny: 22 g SAFA: 1.4 g
Tuky: 3 g Cukry: 0 g
Sacharidy: 0 g Vláknina: 0 g
Sůl: 0.29 g

Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu a části zvířete, u krůty je obecně poměrně přijatelný. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, fosfor, draslík). U tohoto druhu masa velmi záleží na úpravě a vybraném kusu masa, pokud odstraníte kůži a viditelný tuk a vyberete si libovou část (prsa), můžete krůtu zařadit do jídelníčku.

Náhrada

Krůtu můžete nahradit kuřetem, které má podobné složení.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři