Sledujte nás:

Kategorie potravin

Krůta s kůží průměr (syrová bez kostí)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 670 kJ
Bílkoviny: 20 g SAFA: 3.6 g
Tuky: 8 g Cukry: 0 g
Sacharidy: 0 g Vláknina: 0 g
Sůl: 0.28 g

Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu a části zvířete, u krůty je obecně poměrně přijatelný. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, fosfor, draslík). U tohoto druhu masa velmi záleží na úpravě a vybraném kusu masa, pokud konzumujete krůtu i s kůží, je obsah tuku poměrně vysoký a takto připravenou krůtu do jídelníčku raději nezařazujte.

Náhrada

Odstraňte kůži a viditelný tuk a vyberte si libový kousek (prsa), takto můžete krůtu zařadit do jídelníčku. Nahradit ji můžete kuřetem, které má podobné složení.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři