Sledujte nás:

Kategorie potravin

Kuře bez kůže průměr (syrové bez kostí)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 510 kJ
Bílkoviny: 21 g SAFA: 1.8 g
Tuky: 4 g Cukry: 0 g
Sacharidy: 0 g Vláknina: 0 g
Sůl: 0.15 g

Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu a části zvířete, u kuřete je obecně přijatelný, nejméně tučná jsou kuřecí prsa. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, fosfor, draslík). U tohoto druhu masa velmi záleží na úpravě a vybraném kusu masa, pokud odstraníte kůži a viditelný tuk a vyberete si libovou část (prsa), je vhodné kuře zařadit do jídelníčku.

Náhrada

Kuře můžete nahradit krůtou, která má podobné složení.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři