Sledujte nás:

Kategorie potravin

Kuře s kůží průměr (syrové bez kostí)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 870 kJ
Bílkoviny: 18 g SAFA: 6.8 g
Tuky: 15 g Cukry: 0 g
Sacharidy: 0 g Vláknina: 0 g
Sůl: 0.15 g

Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu a části zvířete, u kuřete je přijatelný. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, fosfor, draslík). U tohoto druhu masa velmi záleží na úpravě a vybraném kusu masa, pokud konzumujete kuře i s kůží, je obsah tuku poměrně vysoký a takto připravené kuře do jídelníčku zařazujte pouze výjimečně.

Náhrada

Odstraňte kůži a viditelný tuk a vyberte si libový kousek (prsa), takto můžete kuře zařadit do jídelníčku. Nahradit ho můžete krůtou, která má podobné složení.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři