Sledujte nás:

Kategorie potravin

Kuřecí hřbet s kůží (syrový bez kostí)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1350 kJ
Bílkoviny: 13 g SAFA: 13.5 g
Tuky: 30 g Cukry: 0 g
Sacharidy: 0 g Vláknina: 0 g
Sůl: 0.15 g

Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu a části zvířete, u kuřecího hřbetu je však poměrně vysoký. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, fosfor, draslík). Kvůli vysokému obsahu tuku a energetické hodnotě raději toto maso pravidelně nekonzumujte.

Náhrada

Před konzumací z masa odstraňte kůži, která obsahuje nejvíce tuku. Vhodnější jsou kuřecí nebo krůtí prsa, která obsahují méně tuku.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři