Sledujte nás:

Kategorie potravin

Kuřecí čtvrtky zadní s kůží (syrové bez kosti)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 880 kJ
Bílkoviny: 16 g SAFA: 7.2 g
Tuky: 16 g Cukry: 0 g
Sacharidy: 0 g Vláknina: 0 g
Sůl: 0.23 g

Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu, většina tuku je u kuřecích stehen obsažena pod kůží, proto není vhodné kůži konzumovat a raději ji odstraňte. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, fosfor, draslík).

Náhrada

Před konzumací z masa odstraňte kůži, která obsahuje nejvíce tuku. Vhodnější než kuřecí stehna jsou kuřecí či krůtí prsa, která obsahují méně tuku.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři