Sledujte nás:

Kategorie potravin

Vepřová kotleta (syrová bez kosti)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 730 kJ
Bílkoviny: 20 g SAFA: 4.5 g
Tuky: 10 g Cukry: 0 g
Sacharidy: 0 g Vláknina: 0 g
Sůl: 0.15 g

Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu, u vepřové kotlety je obecně ještě poměrně přijatelný. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, zinek).

Náhrada

Pokud odstraníte viditelný tuk, můžete kotletu občas zařadit do jídelníčku. Vhodnější alternativou je libovější vepřová kýta, panenka nebo kuřecí či krůtí prsa.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři