Sledujte nás:

Kategorie potravin

Vepřová plec pečená (nesolená)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1050 kJ
Bílkoviny: 33 g SAFA: 5.9 g
Tuky: 13 g Cukry: 0 g
Sacharidy: 0 g Vláknina: 0 g
Sůl: 0.2 g

Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu, u vepřové plece je však obecně poměrně vysoký. Jedná se navíc o tuk s vysokým obsahem nasycených mastných kyselin, jejichž příjem by se měl omezovat. S obsaženým tukem narůstá také obsah cholesterolu. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, zinek). Tento druh masa má poměrně vysoký obsah tuku, proto ho zařazujte do jídelníčku pouze výjimečně.

Náhrada

Pokud budete vepřovou plec konzumovat, odstraňte z masa viditelný tuk. Vhodnější alternativou je libovější vepřová kýta, pečeně nebo panenka, hovězí zadní nebo krůtí či kuřecí prsa.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři