Sledujte nás:

Kategorie potravin

Vepřové mleté průměr (syrové)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1100 kJ
Bílkoviny: 17 g SAFA: 9.5 g
Tuky: 21 g Cukry: 0 g
Sacharidy: 0 g Vláknina: 0 g
Sůl: 0.12 g

Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu, u kupovaného mletého masa je však obecně vysoký. Jedná se navíc o tuk s vysokým obsahem nasycených mastných kyselin, jejichž příjem by se měl omezovat. S obsaženým tukem narůstá také obsah cholesterolu. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, zinek). Tento druh masa má vysoký obsah tuku, proto ho do jídelníčku raději nezařazujte.

Náhrada

Vhodnější alternativou než kupované mleté maso je umlít si maso doma či si ho nechat namlít u řezníka z vámi vybraného libovějšího kousku masa.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři