Sledujte nás:

Kategorie potravin

Klobása moravská
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1250 kJ
Bílkoviny: 12 g SAFA: 12.2 g
Tuky: 27 g Cukry: 0.2 g
Sacharidy: 1 g Vláknina: 0 g
Sůl: 2.5 g

Jedná se o tepelně opracovaný masný výrobek. Podíl masa a obsah tuku se může lišit u jednotlivých výrobků. Obecně je však v těchto výrobcích vysoké množství tuku, jedná se navíc o tuk s nevhodným složením mastných kyselin. Výrobek obsahuje také velké množství soli a řadu přídatných látek. Z těchto důvodů klobásu do jídelníčku nezařazujte.

Náhrada

Vybírejte masné výrobky s vysokým podílem kvalitního masa a nízkým obsahem tuku, nejvhodnější je kvalitní kuřecí, krůtí či libová vepřová šunka.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři