Sledujte nás:

Kategorie potravin

Luncheon meat drůbeží
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 560 kJ
Bílkoviny: 9 g SAFA: 4 g
Tuky: 9 g Cukry: 0.5 g
Sacharidy: 5 g Vláknina: 0 g
Sůl: 1.9 g

Jedná se o mleté kořeněné maso v konzervě. U konzervovaných masných výrobků sledujte složení. Často obsahují nízký podíl masa špatné kvality a vysoký obsah tuku. Drůbeží luncheon meat mívá zpravidla nižší obsah tuku, jedná se však o tuk s nevhodným složením mastných kyselin. Nižší je v tomto výrobku i podíl bílkovin. Z těchto důvodů není výrobek příliš nutričně hodnotný a do jídelníčku ho raději nezařazujte.

Náhrada

Vhodnější je čerstvé libové drůbeží maso, které je nutričně mnohem cennější. Pokud nemáte možnost připravit si pokrm z čerstvého masa, je vhodnější variantou například konzervovaný tuňák, který obsahuje kvalitní bílkoviny a méně tuku, jedná se navíc o tuk s vhodným složením mastných kyselin.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři