Sledujte nás:

Kategorie potravin

Párky drůbeží
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 800 kJ
Bílkoviny: 16 g SAFA: 5 g
Tuky: 14 g Cukry: 0 g
Sacharidy: 0 g Vláknina: 0 g
Sůl: 1.9 g

Párky od různých výrobců se velmi liší svým složením a kvalitou, sledujte proto složení uvedené na obale. Méně kvalitní výrobky často obsahují velmi málo masa, hlavní podíl tvoří mechanicky separované maso a další náhražky, takové výrobky raději nekonzumujte. Drůbeží párky mají nižsí obsah tuku, jsou tedy vhodnější než vepřové, vybírejte však kvalitní výrobky obsahující maso a konzumujte je jen občas v malém množství.

Náhrada

Drůbeží párky můžete nahradit párky se šmakounem, které obsahují vysoký podíl masa a šmakouna, jsou tedy bohatým zdrojem plnohodnotných bílkovin.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři