Sledujte nás:

Kategorie potravin

Párky spišské
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1380 kJ
Bílkoviny: 12 g SAFA: 14 g
Tuky: 31 g Cukry: 0 g
Sacharidy: 0 g Vláknina: 0 g
Sůl: 2.11 g

Párky od různých výrobců se velmi liší svým složením a kvalitou, sledujte proto složení uvedené na obale. Pravé spišské párky by měly dle vyhlášky obsahovat minimálně 45 % masa a maximálně 40 % tuku. Méně kvalitní náhražky však často obsahují nízký podíl masa horší kvality. Párky mají vysoký obsah tuku, jedná se navíc o tuk s nevhodným složením mastných kyselin, proto párky raději do jídelníčku nezařazujte. Uzeniny obecně obsahují velké množství soli a často také mnoho přídatných látek, vybírejte pouze kvalitnější výrobky s vysokým podílem masa a nižším obsahem tuku a konzumujte je jen v přiměřeném množství.

Náhrada

Vhodnější jsou výrobky, které obsahují méně tuku a mají co nejvyšší podíl masa, to splňují například párky se šmakounem.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři