Sledujte nás:

Kategorie potravin

Párky vídeňské
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1020 kJ
Bílkoviny: 14 g SAFA: 9 g
Tuky: 20 g Cukry: 0.3 g
Sacharidy: 1 g Vláknina: 0.3 g
Sůl: 1.9 g

Párky od různých výrobců se velmi liší svým složením a kvalitou, sledujte proto složení uvedené na obale. Pravé vídeňské párky by měly dle vyhlášky obsahovat minimálně 55 % masa a maximálně 40 % tuku. Méně kvalitní náhražky však často obsahují nízký podíl méně kvalitního masa. Párky mají vysoký obsah tuku, jedná se navíc o tuk s nevhodným složením mastných kyselin, proto párky raději do jídelníčku nezařazujte. Uzeniny obecně obsahují velké množství soli a často také mnoho přídatných látek, vybírejte pouze kvalitnější výrobky s vysokým podílem masa a nižším obsahem tuku a konzumujte je jen v přiměřeném množství.

Náhrada

Vhodnější jsou výrobky, které obsahují méně tuku a mají co nejvyšší podíl masa, to splňují například párky se šmakounem.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři