Sledujte nás:

Kategorie potravin

Šunka kuřecí standard
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 330 kJ
Bílkoviny: 13 g SAFA: 0.5 g
Tuky: 1 g Cukry: 2 g
Sacharidy: 5 g Vláknina: 0 g
Sůl: 2.3 g

Standardní šunka musí dle legislativy obsahovat pouze 10 % čistých svalových bílkovin a při její výrobě můžou být použita barviva, vláknina, škrob, rostlinné a jiné živočišné bílkoviny. Část masa tedy bývá nahrazena levnějšími surovinami a obsah bílkovin je nižší. Obsah tuku je poměrně nízký. Nevýhodou šunky je vysoký obsah soli a fosforečnanů, konzumujte ji proto v přiměřeném množství.

Náhrada

Vhodnější je krůtí či kuřecí šunka nejvyšší jakosti nebo výběrová, která obsahuje vyšší podíl masa a neobsahuje levnější náhražky.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři