Sledujte nás:

Kategorie potravin

Tlačenka tmavá
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1150 kJ
Bílkoviny: 16 g SAFA: 9.9 g
Tuky: 22 g Cukry: 1.2 g
Sacharidy: 3 g Vláknina: 0 g
Sůl: 1.7 g

Jedná se o zabijačkový výrobek z vepřového masa, krve, vnitřností a dalších přísad. Průmyslově vyráběné tlačenky obsahují navíc řadu přídatných látek. Podíl masa a obsah tuku se může lišit dle konkrétní receptury. Obecně je však v těchto výrobcích velmi vysoké množství tuku, jedná se navíc o tuk s nevhodným složením mastných kyselin. Energetická hodnota pokrmu je vysoká. Z těchto důvodů tlačenku raději nekozumujte.

Náhrada

Vhodnější je drůbeží tlačenka, která obsahuje méně tuku. Ani ta však nemá vhodné složení a konzumujte ji pouze výjimečně. Raději vybírejte masné výrobky s vysokým podílem kvalitního masa a nízkým obsahem tuku, nejvhodnější je kvalitní kuřecí, krůtí či libová vepřová šunka.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři