Sledujte nás:

Kategorie potravin

Butterfish (syrová)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 610 kJ
Bílkoviny: 17 g SAFA: 2.2 g
Tuky: 8 g Cukry: 0 g
Sacharidy: 0 g Vláknina: 0 g
Sůl: 0.2 g

Pod tímto názvem se u nás většinou prodává pamakrela temná, pravou rybou butterfish je však modrohlav. Jedná se o mořské ryby. Ryby je obecně vhodné zařazovat do jídelníčku, jsou zdrojem hodnotných lehce stravitelných bílkovin, zdraví prospěšných tuků, minerálních látek a vitaminů. Mořské ryby jsou významným zdrojem jodu a omega 3 mastných kyselin, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. U této ryby se však nedoporučuje konzumovat vyšší množství (maximálně 170 g) z důvodu obsahu olejů, které způsobují při konzumaci většího množství trávicí potíže.

Náhrada

Butterfish můžete nahradit jinou rybou, například halibutem či treskou.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři