Sledujte nás:

Kategorie potravin

Herink (syrový)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 820 kJ
Bílkoviny: 16 g SAFA: 3.9 g
Tuky: 14 g Cukry: 0 g
Sacharidy: 0 g Vláknina: 0 g
Sůl: 0.2 g

Jedná se o mořskou tučnou rybu. Ryby je obecně vhodné zařazovat do jídelníčku, jsou zdrojem hodnotných lehce stravitelných bílkovin, zdraví prospěšných tuků, minerálních látek a vitaminů. Mořské ryby jsou významným zdrojem jodu a omega 3 mastných kyselin, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. Herink obsahuje velké množství tuku, jedná se však o tuk s příznivým složením, můžete ho proto výjimečně v malém množství konzumovat.

Náhrada

Tučné ryby můžete občas v malém množství konzumovat, ve větším množství však do jídelníčku zařazujte méně tučné ryby, například halibuta nebo tresku.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři