Sledujte nás:

Kategorie potravin

Krab (syrový)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 400 kJ
Bílkoviny: 19 g SAFA: 0.6 g
Tuky: 2 g Cukry: 0 g
Sacharidy: 0 g Vláknina: 0 g
Sůl: 0.6 g

Jedná se o korýše se sladkým masem. Doporučuje se kupovat živého kraba, tak máte jistotu, že je opravdu čerstvý. Ryby a mořské plody je obecně vhodné zařazovat do jídelníčku, jsou zdrojem hodnotných lehce stravitelných bílkovin, zdraví prospěšných tuků, minerálních látek a vitaminů. Mořské ryby jsou významným zdrojem jodu a omega 3 mastných kyselin, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. Krab obsahuje málo tuku a můžete ho zařadit do jídelníčku i při redukční dietě.

Náhrada

Do jídelníčku zařazujte občas i tučnější mořské ryby, které obsahují zdraví prospěšné omega 3 mastné kyseliny.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři