Sledujte nás:

Kategorie potravin

Okoun (syrový)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 420 kJ
Bílkoviny: 19 g SAFA: 0.8 g
Tuky: 3 g Cukry: 0 g
Sacharidy: 0 g Vláknina: 0 g
Sůl: 0.18 g

Jedná se o sladkovodní rybu s jemným masem. Ryby je obecně vhodné zařazovat do jídelníčku, jsou zdrojem hodnotných lehce stravitelných bílkovin, zdraví prospěšných tuků, minerálních látek a vitaminů. Okoun obsahuje málo tuku a je vhodné ho zařazovat do jídelníčku i při redukční dietě.

Náhrada

Do jídelníčku zařazujte občas i tučnější mořské ryby, které obsahují zdraví prospěšné omega 3 mastné kyseliny.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři