Sledujte nás:

Kategorie potravin

Úhoř (syrový)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1000 kJ
Bílkoviny: 19 g SAFA: 4.8 g
Tuky: 17 g Cukry: 0 g
Sacharidy: 0 g Vláknina: 0 g
Sůl: 0.12 g

Jedná se o migrující rybu s tučným masem. Ryby je obecně vhodné zařazovat do jídelníčku, jsou zdrojem hodnotných lehce stravitelných bílkovin, zdraví prospěšných tuků, minerálních látek a vitaminů. Mořské ryby jsou významným zdrojem jodu a omega 3 mastných kyselin, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. Úhoř obsahuje vysoké množství tuku, jedná se sice o tuk s výhodným složením mastných kyselin, avšak z důvodu vysoké energetické hodnoty ho konzumujte pouze výjimečně.

Náhrada

Úhoře nahraďte raději nějakou méně tučnou rybou.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři