Sledujte nás:

Kategorie potravin

Ústřice (syrové)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 280 kJ
Bílkoviny: 7 g SAFA: 0.6 g
Tuky: 2 g Cukry: 0 g
Sacharidy: 5 g Vláknina: 0 g
Sůl: 0.27 g

Ústřic existuje několik druhů, většinou se konzumují syrové, lze je však i tepelně upravovat. Ryby a mořské plody je obecně vhodné zařazovat do jídelníčku, jsou zdrojem hodnotných lehce stravitelných bílkovin, zdraví prospěšných tuků, minerálních látek a vitaminů. Mořské ryby jsou významným zdrojem jodu a omega 3 mastných kyselin, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. Ústřice obsahují málo tuku, můžete je proto občas zařadit do jídelníčku.

Náhrada

Do jídelníčku zařazujte občas i tučnější mořské ryby, které obsahují zdraví prospěšné omega 3 mastné kyseliny.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři