Sledujte nás:

Kategorie potravin

Losos uzený
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 850 kJ
Bílkoviny: 21 g SAFA: 3.4 g
Tuky: 12 g Cukry: 0.4 g
Sacharidy: 2 g Vláknina: 0 g
Sůl: 3.6 g

Ryby je obecně vhodné zařazovat do jídelníčku, jsou zdrojem hodnotných lehce stravitelných bílkovin, zdraví prospěšných tuků, minerálních látek a vitaminů. Mořské ryby jsou významným zdrojem jodu a omega 3 mastných kyselin, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. Losos obsahuje poměrně velké množství tuku, jedná se však o tuk s příznivým složením, nevýhodou uzeného lososa je vysoký obsah soli, konzumujte ho proto pouze v malém množství.

Náhrada

Vhodnější je čerstvý losos, který neobsahuje vysoké množství soli.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři