Sledujte nás:

Kategorie potravin

Tresčí játra ve vlastním oleji
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 2100 kJ
Bílkoviny: 9 g SAFA: 10 g
Tuky: 50 g Cukry: 0.4 g
Sacharidy: 3 g Vláknina: 0.9 g
Sůl: 0.8 g

Ryby a rybí výrobky je obecně vhodné zařazovat do jídelníčku, jsou zdrojem hodnotných bílkovin, zdraví prospěšných tuků, minerálních látek a vitaminů. Tresčí játra však obsahují velmi vysoký obsah tuku a energetická hodnota je díky tomu také velmi vysoká, tento výrobek proto do jídelníčku raději nezařazujte.

Náhrada

Vhodnější jsou výrobky, které obsahují méně tuku a neobsahují žádný přidaný tuk, například rybí výrobky ve vlastní šťávě nebo v octovém nálevu. Nejlepší volbou jsou však vhodně upravené čerstvé ryby.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři